Gezici'yi kim finanse ediyor?

Yayın Tarihi: 06/12/17 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

• Asıl sorulması gereken soru da bu. Gezici'ye bu anketleri sürekli olarak kim yaptırıyor ve istikrarlı olarak bazı partilerin oyu hızla yükselirken bazı partilerin oyun da tuhaf oynamalar yapılıyor. Kimse bu halkı ahmak sanmasın zira çok sırıtıyor verilen bilgiler. Gelelim asıl önemli konuya. Anketi kim ya da kimler finanse ediyor? İddiaya göre Sosyal Demokrat görüşe sahip çok zengin bir işadamı finanse ediyormuş. Hali hazırda bu şirketi de adaya ilk getiren bu işadamıymış. Söz konusu işadamı da Önemli bir siyasiye yakın bir işadamıymış. Gerekirse bu isimleri de açıklarız.

• Serdar Denktaş hala bu ülkenin hem Başbakan Yardımcısıdır hem Maliye Bakanıdır. Gezici Şirketi ile ilgili hemen bir soruşturma başlatması gerekiyor. Bu şirket gerçekten birine hizmet satıyor mu satmıyor mu? Bu yapılan yüksek bütçeli anketlerden elde edilen bir kazanç var mı yok mu? Varsa vergisi ödeniyor mu?. Düşünsenize Türkiye'den bir şirket gelecek KKTC'ye ve kendisini test emek için yüzbinlerce para harcayacak ve buradaki kamuoyunu kötü etkileyecek. En azından Serdar bey buna izin vermesin ve bir soruşturma başlatsın.


Gezici araştırma şirketinin yeni bir anketi daha yayınlandı. Anketi inceledik haliyle. Aslında bu konuyu kaleme alıp da Gezici'yi gündem yapmak istemezdim ama gerçekten insan gerçekten uzak yapılan ve uydurma olan bir anketi kaleme almadan yapamıyor. Her zaman ifade etmişimdir; anketlere hiçbir zaman inanmam, çünkü anketler çoğu zaman algı operasyonu gerçekleştirmek iç.in bazı çevrelerce yapılır. Gerçekte anket yaptırmak gerçeğe yakın sonuçlar elde etmek için yapılır. Ama bizim gibi sık sık seçime giden ülkelerde çoğu zaman algı yaratmak için yapılır bu tür anketler.

Ülkemizde ciddi güvenilir ve dürüst anket şirketleri dururken kim ya da kimler yaptığı anket sonuçları sürekli farklılık gösteren ve hiçbir tutarlılığı olmayan Gezici gibi bir ankete başka bir ülkeden gelip KKTC kamuoyunu karıştırma olağanı tanır, o da ayrı bir konu. Gezici şirketi her ne kadar bu anketi kendi bütçesiyle yaptığını iddia etse de ki bu bütçenin 75 bin lira olduğu kendi tarafından da zikredilmiştir, buna inanmamız söz konusu olamaz. Gezici, KKTC'de son zamanlarda sık sık anket yapıyor ve bunun sonuçlarını yayınlıyor. Düşünsenize yılda dört anket yapsa bu şirket jkendi cebinden 300 bin lira gibi bir parayı havaya atmış oluyor. Bunan inanan var mı ben bilemem ama ben inanmam.

TOPLUM, GEZİCİ ANKETİNİ UYDURUK BULUYOR

Herkesin dilinde bu konu var. Sonuçta gündem oluyor haliyle ve insanlar anketin tüm detaylarını incelediğinde anketin gerçeklerden uzak olduğunu çok net olarak dile getiriyorlar. Bir bakıyorsunuz ki bir önceki anketle son yapılan anketin sonuçları arasında uçurumlar olabiliyor. Hal böyle olunca da anketin birileri tarafından bilinçli olarak yapıldığı algısı çıkıyor ki benim inancım da bu yönde.

GEZİCİ ANKETİNE İTİBAR ETMEYİN

Bakınız net olarak söylüyorum; KKTC'nin kendi dürüst ve düzgün araştırma şirketleri dururken Türkiye'de birçok otorite tarafından dışlanmış bir şirketi KKTC'ye davet edip tonla para ödeyip anket yaptırmasın kimse. Bu durum resmen bilgi kirliliğine hizmet ediyor.

Araştırmaya katılan KKTC Halkı'nın bugün milletvekili genel seçimi olsa hangi partiye oy vereceğine ilişkin dağılım incelendiğinde, % 34,2'si UBP'ye oy vermek istediğini ifade ederken, % 22,1'i CTP'ye oy vermek istediğini, % 18,2'si ise HP'ye oy vermek istediğini ifade etmektedir.

BU ANKETLERİ KİM YAPTIRIYOR?

Asıl sorulması gereken soru da bu. Gezici'ye bu anketleri sürekli olarak kim yaptırıyor ve istikrarlı olarak bazı partilerin oyu hızla yükselirken bazı partilerin oyun da tuhaf oynamalar yapılıyor. Kimse bu halkı ahmak sanmasın zira çok sırıtıyor verilen bilgiler. Gelelim asıl önemli konuya. Anketi kim ya da kimler finanse ediyor? İddiaya göre Sosyal Demokrat görüşe sahip çok zengin bir işadamı finanse ediyormuş. Hali hazırda bu şirketi de adaya ilk getiren bu işadamıymış. Söz konusu işadamı da önemli bir siyasiye yakın bir işadamıymış. Gerekirse bu isimleri açıklarız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde anket yapması için adaya söz konusu bu işadamı getirmiş ilk kez. Hatta bu işadamını söyleyen anlatan birçok siyasi de var. İsmini birçok insan biliyor, bende biliyorum ama zikretmeyeceğim. Gerekirse açık açık da yazarız. Anket açıklanırken, Murat Gezici'ye sorulmuş bu anketi kimin yaptırdığı ve kaça yapıldığı şeklinde.

Murat Gezici de; anketi birinin yaptırmadığını kendini bilirliğini test etmek için yaptığını söylemiş, tutarı da 75 bin lira demiş. Gezici'nin sadece 2017 yılında dört anket yaptığını göz önünde bulundurursak 300 bin lirayı kendi cebinden ödediğini düşünebiliyor musunuz? 2016-2015 yıllarında yaptığı anketlerin de birçoğu için aynı ifadeleri kullandığını hatırlıyorum. Düşünsenize bir anket şirketi kendi cebinden yüz binlerce lira harcıyor, sebep? Kendi kendini test etmek için.

Şahsen ben inanmıyorum, inanmama hakkımda var.

Serdar Denktaş GÖREVE

Demokrat Parti'nin oyları bir miktar düşmüş olabilir ama DP için kimse baraj altı demesin. Buradaki asıl tehlike ne biliyor musunuz; bu operasyon KKTC siyasetini iki ya da üç partili meclise götürmeye çalışıyor. Halkın Partisi'nin % 18,2 oyu, TDP'nin ise % 13. 7 oyu olmadığını sokaktaki çocuğa sorsanız biliyor. DP'nin de oyunun % 4.2 olmadığını herkes biliyor. Kimse kimseyi aptal sanmasın. Sandıktan ne çıkar onu Allah bilir ama her partinin taban oyunun ne olduğunu seçim istatistiklerine bakarak anlamaktan kolay ne var ki?

Serdar Denktaş hala bu ülkenin hem Başbakan Yardımcısıdır hem Maliye Bakanıdır. Gezici Şirketi ile ilgili hemen bir soruşturma başlatması gerekiyor. Bu şirket gerçekten birine hizmet satıyor mu satmıyor mu? Bu yapılan yüksek bütçeli anketlerden elde edilen bir kazanç var mı yok mu? Varsa vergisi ödeniyor mu?. Düşünsenize Türkiye'den bir şirket gelecek KKTC'ye ve kendisini test emek için yüzbinlerce para harcayacak ve buradaki kamuoyunu kötü etkileyecek. En azından Serdar bey buna izin vermesin ve bir soruşturma başlatsın.

*************

Günün Sözü
Salla külahı, ye pilavı.
Anonim

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.