ESENTEPE
okuma süresi: 6 dak.

Zihinsel engelli kıza tecavüz eden kişi eniştesi çıktı!

Zihinsel engelli kıza tecavüz eden kişi eniştesi çıktı!

Lefkoşa'da lüks bir otelde meydana geldiği iddia edilen tecavüz olayının perde gerisi aralandı.

Yayın Tarihi: 12/03/13 10:16
okuma süresi: 6 dak.
Zihinsel engelli kıza tecavüz eden kişi eniştesi çıktı!
A- A A+

Tecavüze uğrayan 27 yaşındaki genç kadının zihinsel engelli olduğu öğrenilirken, tecavüz şüphelisi Fikret Kalkan'ın ise H.G'nin teyzesinin eski eşi olduğu ortaya çıktı. Tecavüz olayının faiili olduğu öne sürülen Fikret Kalkan iğrenç olaydan 2 gün sonra polise giderek teslim oldu. Gözlatına alınan ve aleyhinde soruşturma başlatılan zanlı mahkeme kararı ile tutuklandı. Zanlı Kalkan'ın polise verdiği ifadede tecavüzü kabul etmediği, ilişkinin H.G'nin rızası ile gerçekleştiğini öne sürdüğü öğrenildi.

H.G YAŞADIKLARINI ANLATTI:

Tecavüz olayının perde gerisini araştıran Star Kıbrıs, mağdur olduğunu iddia eden ve doktor raporu ile zihinsel engelli olduğu belgelenen H.G'ye ulaştı. H.G'nin olaya dair sorulan sorulara verdiği yanıtlar akıl sağlığının yerinde olmadığını gösterdi.

ENİŞTESİ İSYAN ETTİ:

H.G'nin eniştesi B.D ise yaşananlara isyan ederek, Fikret Kalkan'ın H.G'nin sağlık porbleminden haberi olduğunu öne sürerek, "H .G'yi tesadüfen gezerken görüp otele götürüp tecavüz etmiş. Hiç utanmadı mı.Üstelik H.G'nin teyzsi ile evliydi"dedi.

YOLDA BULDU, OTELE GÖTÜRDÜ:

Lüks bir otel odasında 8 Mart gecesi gerçekleştiği öne sürülen olay ise iddiaya göre şöyle gelişti. Zanlı Kalkan, doğuştan zihinsel engelli oduğunu bildiği H.G ile tesadüfen karşılaştı. Kalkan, H.G'yi kumarhanesi de bulunan otele götürdü ve ikisi birlikte casino bölümüne gidip bir süre oyun oynadı.

ÖNCE YEMEK SONRA ODA:

Zanlı Kalkan, zihinsel engelli H.G'yi daha sonra yemeğe çıkardı.Yemek yenildikten sonra H.G'ye otelde kalabileceğini söyledi. H.G, teyzesinin eski eşi işe birlikte otel dönüp odaya çıktı. İddiaya göre, saatler gece yarısını gösterirken zanlı Kalkan H.G'nin ırzına geçti ve doğaya aykırı tecavüz etti.

TEK BAŞINA GEZİYORDU:

Yaşadıklarının farkına varamayacak kadar engelli olduğu öne sürülen H.G, tecavüzün ardından sabaha kadar otel odasında kaldı.Sabahın erken saatlerinde otelden ayrılan H.G,Girne Kapı civarında tek başına gezerken bir yakını tarafından fark edildi ve eve götürüldü.

İLK İLİŞKİSİ TECAVÜZ İLE OLDU:

H.G'nin yaşadıklarını yakınlarına anlatması üzerine olay polise intikal edildi.H.G'nin doktor kontrolünden geçirildiği, kızlık zarının yırtıldığı ve anüs kısmında çataklar oluştuğu öğrenildi. Tecavüzün ardından 2 gün kayıplara karışan zanlı Fikret Kalkan ise yakınlarının baskısı ile önceki gün polise giderek teslim odu.

3 GÜN TUTUKU KALACAK:

Aleyhinde soruşturma başlatılan zanlı Fikret Kalkan dün tutukluluk talebi ile Lefkoşa'da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada , zanlının 7 Mart gecesi bir otel odasında meydana geldiği iddia edilen "Irza geçme" ve "Doğaya aykırı cinsi münasebette bulunma" suçları ile gözaltına alındığı,olay ile işlgili soruşturma başlatıldığı belirtildi ve bu kapsamda zanlının 3 gün tutuklu kalması talep edildi.

MAHKEMEDE SUSTU, POLİSTE KONUŞTU:

Zanlı Kalkan aleyhinde 3 gün tutukluluk kararı verilirken,zanlı suçlamalara karşı itirazda bulunmadı. Ancak zanlının polise verdiği ifadede olayın tecavüz olmadığını, H.G'nin rızası ile ilişkiye girdiklerini iddia ettiği öğrenildi.

TECAVÜZ MAĞDURU ZİHİNSEL ENGELLİ:

Tecavüz olayının perde gerisini araştıran Star Kıbrıs,mağdur olduğunu iddia eden ve doktor raporu ile zihinsel engelli olduğu belgelenen H.G'ye ulaştı.H.G'nin olaya dair sorulan sorulara verdiği yanıtlar akıl sağlığının yerinde olmadığını gösterdi.

H.G "EVDEN KAÇTIM,HUZUR EVİNE YERLEŞECEKTİM":

Olay gününü anatan H.G, sabah saat 05:00 sıralarında yanına iki parça kıyafet alarak evden çıktığını, saat 06:00'da ise dolmuşa binip Girne'ye gittiğini söyledi. H.G,yaşadıklarının devamını şöyle aktardı: "Lapta Huzur Evi'ne gitmek için yola koyuldum. Dolmuş ile Lapta'ya gittim ancak yetkililer beni oraya kabul etmediler. Ben de bir süre gezidikten sonra tekrar Lefkoşa'ya döndüm.Terminal bölgesinde geziyorken teyzemin eski kocası ile karşılaştım.Bana "Gel gidip kumar oynayalım"dedi. Birlikte otele gittik, biraz kumar oynadık. Sonra yemek yedik. İyi kalpli bir insan sandım, bana sahip çıkacak sandım. Evin yolunu unutmuştum, beni eve geri götürecek diye düşündüm. Sonra bana yatacak yer bulduğunu söyledi. Birlikte otele gittik, beni odaya yerleşirdi, sonra da gitti. Gece geri geldi, nasıl içeri girdi anlamadım. Sonra bana tecavüz etti. Bağırdım,ağladım ama kimse beni duymadı."

ENİŞTESİ İSYAN ETTİ:

Yaşadıklarını kendi ifadesi ile anlattı ancak eniştesi,H.G'nin sağlıklı düşünemediğini,yaşadığı kötü olayın dahi tam anlamıyla farkında olmadığını iddia etti. Eniştesi B.D şunları söyledi: "H.G yüzde 35 oranında zihinsel engellidir.Bazen evden kaçar,kısa bir süre sonra geri dönerdi. Olay günü sabah evde olmadığı fark ettik. Erkenden çıkıp gitti. Tüm çevremizi kontrol ettik ancak onu bulamadık. Bir gün sonra bir yakınımız H.G'yi Girne Kapısı'nda tek başına gezerken gördü ve alıp eve getirdi. Ona nerede kaldığını sorduk.H.G ,teyzesinin eski eşi ile birlikte otelde kaldığını söyledi ve yaşadıklarını anlattı.Biz de polise gidip şikayette bulunduk."

Kimsede vicdan kalmadı ifadesini kullanan B.D, "H.G'yi tesadüfen gezerken görüp otele götürüp tecavüz etmiş. Hiç utanmadı mı.Üstelik H.G'nin teyzsi ile evliydi"dedi.

StarKıbrıs

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.