İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

İzleyicilerin yayın tercihiyle ilgili kamuoyu araştırması

İzleyicilerin yayın tercihiyle ilgili kamuoyu araştırması

Yayın Yüksek Kurulu (YYK) Başkanı Olgun Üstün, izleyicilerin yayın tercihleriyle ilgili kamuoyu araştırması başlattıklarını söyledi.

Yayın Tarihi: 13/03/13 13:28
okuma süresi: 3 dak.
İzleyicilerin yayın tercihiyle ilgili kamuoyu araştırması
A- A A+

Aynı çalışmayı çocuklar için de gerçekleştirmek istediklerini kaydeden Üstün, konuyla ilgili Mutlu Atasayan'dan yardım istedi. Eğitim Bakanı Atasayan, YYK'ya bu yönde her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, bugün, Yayın Yüksek Kurulu'nu ziyaret ederek YYK Başkanı Olgun Üstün ile görüştü. Görüşmede YYK Koordinatörü Ferhat Atik de hazır bulundu.

Üstün, görüşme çerçevesinde Eğitim Bakanı Atasayan'a kurumun faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.

Topluma faydalı yayınlar yapılması için seminerler verdiklerini, karasal yayına geçiş konusunda RTÜK'le çalışmalar yürüttüklerini ve Eğitim Bakanlığı'yla işbirliği içinde ortaöğretim kurumlarına yönelik medya okuryazarlığı dersi verilmesi için çalıştıklarını anlatan Üstün, kısa süre önce de izleyicilerin yayın tercihleriyle ilgili kurum bünyesinde bir kamuoyu araştırması başlattıklarını dile getirdi.

TELEFON YOLUYLA ANKET YAPILIYOR

Üstün, bu çalışma çerçevesinde kurum personelinin, vatandaşa telefon yoluyla ulaşarak hangi kanalları izledikleri, hangi programları tercih ettikleri, radyo ve televizyonlardan beklentileri gibi konularda sorular sorduğunu anlattı.

KOMPOZİSYON ETKİNLİĞİYLE ÇOCUKLARLA İLGİLİ BİLGİ ALINABİLİR

Olgun Üstün, aynı araştırma çerçevesinde çocukların tercihlerini öğrenmek için, ortaöğretim kurumlarında kompozisyon etkinliği başlatılması için Atasayan'dan yardım istedi.

Okullarda kompozisyon dersi alan öğrencilerden, televizyon izleme tercihleri ve televizyon programlarından beklentilerini içeren kompozisyon yazmaları istenebileceğini ifade eden Üstün, böylece çocukların tercihleriyle ilgili bilgi toplanabileceğini ifade etti.

ATASAYAN: HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

Yayın Yüksek Kurulu'nun önemli bir görevi yerine getirdiğini anlatan Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, kurumun yayıncılık adına önemli işlere imza attığını söyledi.

YYK tarafından başlatılan kamuoyu araştırmasının yayıncılık için önemine değinen Atasayan, çocukların yayın tercihleriyle bilgi toplanması için YYK'ya her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.