İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

DAÜ Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nden uluslararası başarı

DAÜ Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nden uluslararası başarı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Omid Kalantar 2013 Avustralya Poster Bienali'nde finalist oldu.

Yayın Tarihi: 09/04/13 11:17
okuma süresi: 2 dak.
DAÜ Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nden uluslararası başarı
A- A A+

Her yıl Avustralya'da düzenlenen ve eski adıyla AGDA Poster Yarışması olarak bilinen yarışma bu yıl Avustralya Poster Bienali'ne dönüştürülmüş yeni adıyla gerçekleştiriliyor. UNICEF ile işbirliğinde gerçekleştirilen 2013 Avustralya Poster Bienali bu yılki teması sosyal bir duyarlılık kousu olan "A mother's life is precious" (Annenin Yaşamı Değerlidir) olarak belirlendi.

Yerkürenin heryanına katılım çağrısında bulunulduğu açıklanan bienal manifestosunda tasarımcılardan anne ve annelik kavramını diledikleri açıdan ele alarak posterler üretmeleri istendi. Avustralya Poster Bienali format olarak ideolojik konuları ele alan bir poster aktivitesi olarak kendini tanımlamakta ve tasarımcılara görsel iletişim tasarımı bağlamında yeni bakış açılarıyla yeni fikirler ve teknikler keşfetme ortamı hazırlamaktadır.

50 dolayında ülkeden 1000'lerce poster tasarımı arasından Omid Kalantar'ın 'Mother's Cocoon' (Annenin Kozası) isimli poster tasarımı 2 Mayıs 2013'te Melbourne'de bienal açılış sergisinde yerini alacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.