AKINCILAR
okuma süresi: 2 dak.

3. Luricina köy meydanı etkinliği yapıldı

3. Luricina köy meydanı etkinliği yapıldı

AB tarafından desteklenen ve Luricina Yaşıyor Derneği'nce yürütülen "Luricina'da Sosyo-Kültürel Hayatın Canlandırılması" projesi kapsamında Akıncılar'da Köy Meydanı Evvel Zaman İçinde etkinliğinin üçüncüsü bugün gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 05/05/13 16:42
okuma süresi: 2 dak.
3. Luricina köy meydanı etkinliği yapıldı
A- A A+

Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros'un güne katılanlara hitabıyla başlayan etkinliğe, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, UBP Milletvekili Zorlu Töre, ve bazı belediye başkanları katıldı.

Etkinlikte yerel ve yöresel yiyecek-içecek stantlarının yanı sıra el işleri, ev yapımı ürünlerinin satışı yapıldı, müzik grupları canlı performans sergiledi.

BARBAROS

Belediye Başkanı Hasan Barbaros, Akıncılar'ın eski günlerine geri dönmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Barbaros, etkinliği önümüzdeki yıllarda daha büyük ve geniş bir alanda yapmak istediklerini de ifade etti.

Barbaros'un konuşmasının ardından Talat, Yorgancığlu ve Töre, BRT ve TAK'a konuştu.

TALAT

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat geçmişte yapılan bir takım hatalı istimlak çalışmaları nedeniyle köy nüfusunun azaldığını kaydetti.

Talat, kültürel faaliyet gelenek ve göreneklerin unutulmaması için düzenlenen etkinliğin 3. kez yapıldığına işaret ederek, emeği bulunanları kutladı.

YORGANCIOĞLU

CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu da, hemen her hafta bir bölgede etkinlik düzenlendiğine işaret ederek, bu tip organizasyonların ülkede kültürel faaliyetlerin yaşatılması adına önemli olduğunu söyledi.

Yorgancıoğlu, Belediye Başkanı ve çalışanlarını da kutladı ve etkinliğe ilgi gösterenlere duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

TÖRE

UBP Milletvekili Zorlu Töre kendisinin de Akıncılar köyünden sayılabileceğini, bu bölgede askerlik hizmeti yaptığını ve yakın akrabaları bulunduğunu söyledi.

Eskiden en kalabalık köylerden birisi olan Akıncılar nüfusunun şimdi çok azaldığını anlatan Töre, her yıl köy meydanı etkinliğine katıldığını söyledi ve katılanların iyi bir gün geçirmesini diledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.