İÇ HABERLER
okuma süresi: 8 dak.

Türkiye'deki Bulut İnşaat mudileri Kıbrıs Türk Halkı'nı uyardı...

Türkiye'deki Bulut İnşaat mudileri Kıbrıs Türk Halkı'nı uyardı...

Kuzey Kıbrıs'ta aylardır gündemde üst sıralarda yerini koruyan Bulut İnşaat vakası Türkiye'deki Bulut İnşaat mudilerinin dikkatini çekti. "Bulut İnşaat Gerçekleri" adı altında biraraya gelen Bulut İnşaat'ın Türkiye'deki mudileri Kıbrıs Postası'na açıklamlarda bulundular.

Yayın Tarihi: 20/05/13 16:00
okuma süresi: 8 dak.
Türkiye'deki Bulut İnşaat mudileri Kıbrıs Türk Halkı'nı uyardı...
A- A A+
Kıbrıs Postası Özel

Kuzey Kıbrıs'ta aylardır gündemde üst sıralarda yerini koruyan Bulut İnşaat vakası, Bulut İnşaat'ın sahibi Temel Bulut'un katıldığı televizyon programında tutarsız ve sonradan doğru olmadığı belgelenen birçok sözle başlamıştı.

Devamında, verdiği çeklerin karşılıksız çıktığı ortaya çıkan ve bunu kendi ifadeleri ile ticari bir strateji olarak göstermeye çalışan Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, gelinen noktada kamuoyunun takibinden öteye, devletin ilgili birimleri tarafından yakın takibe alındığı ve faaliyetlerinin incelenmeye başlandığı belirtildi.

HAYALİ PROJE SATIYOR

TÜRKİYE'DE YOLUN SONU GELDİ, SIRA KUZEY KIBRIS'TA MI?

Türkiye'deki Bulut İnşaat mudileri uyarıyor:

Mudiler "Kuzey Kıbrıs'ta yaşananlar Türkiye'de birkaç yıldan beridir süregelen Bulut İnşaat vakasını anımsatıyor. Türkiye'de GümüşCity projesinde 116 daire inşaatı ruhsatı olmasına rağmen 1200 daire satan Bulut İnşaat büyük bir kaosa imza atmıştır. Ortada bini aşkın mağdur ve yarattığı mağdurlardan faydalanmak isteyen Temel Bulut. Ruhsatı olmadan satış yaptığı bizleri dolandırdığı halde şimdi bizlere 'devlet ruhsat vermiyor' derken devlet yetkililerine de '1200 kişi mağdur bu ruhsatların verilmesi gerekiyor' diyor. Kısacası önce mağdur ediyor sonra yarattığı mağdurlardan ticari rant için devlete duygu sömürüsü yapan bir zihniyatle karşı karşıyayız.

Kuzey Kıbrıs'ta da bu ve benzeri stratejiler uyguladığını tespit ettik.

ÇATALKÖY'DE SATIŞA ÇIKARILAN "KALAMIŞ EVLERİ"NE DİKKAT!

İPOTEK MALI SATMAYA ÇALIŞIYOR

Girne Çatalköy'de "Kalamış Evleri" adında villalardan oluşan henüz kağıt üzerinde olan bir projeyi satışa çıkardı. Yapılan araştırmalarda; Temel Bulut'un Kuzey Kıbrıs'ta bir bankadan kullandığı kredi karşılığı ipotek olarak gösterdiği Çatalköy mevkiindeki boş arazi "Kalamış Evleri" adı altında satışa çıkarılmış ve proje üzerinden para toplanıp, bir başka proje olan Lavinium Sitesi inşaatlarına aktarılmaya çalışılıyor.

FİYAKALI OFİS ve BÜYÜK ŞİRKET GÖRÜNMEK ADINA VERİLEN TV REKLAMLARI

Türkiye'deki Bulut İnşaat mudileri Kıbrıs Türk Halkı'nı uyarıyor:

Türkiye'deki Bulut İnşaat mudileri Kıbrıs Türk Halkı'nı, Bulut İnşaat'ın Lefkoşa'da açtığı fiyakalı ofise, büyük şirket görüntüsü vermek adına televizyonlara verdiği reklamlara aldanmamaları yönünde uyardılar. Bu yöntemlerle Türkiye'de binlerce mudi yaratıldığını ve bu mudilerin akıbetlerinin henüz belli olmadığının altını çizdiler.

BİR SÜREDİR HER TİCARİ HAREKET TABİRİ CAİZSE VERESİYE

Bulut İnşaat reklamlarla satış hedefliyor ve henüz tamamlanmamış inşaatlar Aralık 2013 tarihinde teslim vaadiyle pazarlanıyor. Hem de imkansız vaadlerle... Kat irtifa tapu garantisi ile... Tapu Dairesi'ni arayan vatandaşların ise aldıkları cevap bunun imkansız olduğu...

Temel Bulut'un bir bankadan kullanılan kredi karşılığı ipotek olduğu halde Çatalköy mevkiinde bulunan boş arazi üzerine "Kalamış Evleri" adı altında proje üretip, proje üzerinden para toplanıp, Lavinium Sitesi inşaatlarına aktarmaya çalıştığı iddia ediliyor.

Konuyla ilgili görüşüne başvurulan Bulut İnşaat'tan konut satın alan vatandaşlar, taşaronlar, müteahhitler ve konuyu başından beri takip eden devlet yetkililerin ortak görüşü "Bulut İnşaat – Temel Bulut, Sektörü hatta Ülkeyi Tehlikeye Sokuyor..."

TÜRKİYE'DE BULUT İNŞAAT MUDİLERİ ORTAK MÜCADELE KARARI ALDI

Kuzey Kıbrıs'ta aylardır gündemde üst sıralarda yerini koruyan Bulut İnşaat vakası Türkiye'deki Bulut İnşaat mudilerinin dikkatini çekti. "Bulut İnşaat Gerçekleri" adı altında biraraya gelen Bulut İnşaat'ın Türkiye'deki mudileri Kıbrıs Postası'na açıklamlarda bulundular.

Türkiye'deki Bulut İnşaat mudileri Temel Bulut'un İstanbul Esenyurt bölgesinde üç kat ruhsat alarak otuz kat ev sattığını ve teslimat süresi iki yıl geçmiş olmasına rağmen teslimatlarını yapamadığını belirttiler.

BULUT İNŞAAT MUDİLERİ "PARAMIZ GASP EDİLDİ"

Türkiye'den Kıbrıs Postası'na ulaşan mudilerin sayılarının 1200 olduğunu fakat bu rakamın 10,000'i geçeceğini bildirdiler. Mudilerin bir çoğu televizyon reklamlarından etkilenip Esenyurt'da Bulut İnşaat'ın GümüşCity projesinden daire almışlar. Mudiler, evler satılırken 1200 daireli site yapacağını iddia eden Bulut İnşaat'ın şu an bu projede sadece 116 daire yapabileceğini söylüyorlar. Bunun sebebi projeye sadece 116 daire izin alınabilmesi. Bulut İnşaat mudileri buna rağmen paralarının gasp edildiğini ve iade edilmek istenmediğini belirtiyorlar.

TEMEL BULUT "HAYALLERİNİZDEKİ YAŞAM" SLOGANI İLE HAYALLERİMİZİ YIKTI

Türkiye'deki Bulut İnşaat mudileri Temel Bulut'u, hayallerini yıkmak ve kendilerini yalana başvurarak alın teri ile kazandıkları paralarını gasp etmekle suçluyor.

BULUT İNŞAAT YASALARI HİÇE SAYARAK DAİRE SATIŞINA DEVAM EDİYOR

Mudiler, Bulut İnşaat'ın tüm bunlara rağmen yasalara aykırı olarak hala daire satmaya devam ettiğini belirtiyorlar. Bulut İnşaat mudileri, ev alırken asla televizyon reklamlarına güvenip, araştırmadan, ruhsat sormadan ev alınmaması gerektiğini belirtiyorlar.

Bulut inşaat mudileri, GümüşCity projesi için Bulut İnşaat 'ın almış olduğu ruhsatın 08 Mayıs 2012 tarihli olduğunu ve bu ruhsatla sadece 116 daire yapılmasına izin verildiğini belirtiyorlar. Mudiler, pazarlarken halka lanse edilen projenin, her katta 10 daire, 30 katlı, 4 bloktan yani toplamda 1200 daireden oluştuğunu söylüyorlar. Ruhsata bakılıdğında, ruhsatın 1 emsale göre hazırlanmış olduğu görülüyor. Yani 18.146 m2 alan üzerine 116 daire ve 60 dükkan, toplamda 16.500 m2. Oysa Bulut İnşaat, 1029 ada 5 parseldeki bu arsaya 1200 daire yapacağını söylüyor ve hayali daireleri halka satıyor.

BULUT İNŞAAT MUDİLERİ ŞANTİYEYİ BASTI

BULUT İNŞAAT YETKİLİLERİ YÜZÜMÜZE BAKA BAKA PROBLEM YOK DİYE YALAN SÖYLEDİLER

Bulut İnşaat mudilerinden bir tanesi duygu ve düüncelerini şu şekilde açıklıyor;

"Çalışmaların çok göstermelik olduğunun ve yavaş ilerlediğinin farkındaydık. Bırakın 30 katı, ancak 3 kata ruhsat alınabildiği için durum böyleydi, biz bunun farkındaydık. Ancak yüzümüze baka baka problem yok denmeye devam edildi. Konuya çok vakıf olmayanlar da gerçekten problem yok sanıyordu. Bir toplantı organize ettik. 5 Ağustos 2012 Pazar saat 14.00'de Gümüş City şantiyesine 50 daire sahibi ile birlikte gittik.

Şantiyede bize Eylül 2012 itibari ile kat çıkmaya başlanılacağı ve Mart ayında kaba inşaatın bitireleceği söylendi. Hiç inanmıyorduk ama sonuçta teslim tarihi Eylül 2013 deniyor ve yapacağız deniyor biz de yok kardeşim yapamazsın diyemiyorduk. Ama sonuçta rahatsızlık da burada başlıyor. Firmanın yüzünün kızarmaması, böyle bir durumda bile ödemeleri alabilmek için yalan söylemesi güvenimizi o zamanlarda sıfırlamıştı. Biz "3 kat izin olan bir arsaya belki bir gün 30 kat izin alırsın hadi al paramı da sende dursun" diyip girmedik bu işe. Yazık, çok yazık.. "

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.