İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Kırım Devlet Üniversitesi Senatosu Günsel'e Fahri Doktora verdi

Kırım Devlet Üniversitesi Senatosu Günsel’e Fahri Doktora verdi

Kırım Devlet Mühendislik ve Eğitim Üniversitesi Senatosu toplantısında eğitim ve sağlık alanlarında dünya çapında yaptığı katkılar dolayısıyla üniversite senatosu Dr. Suat Günsel'e Fahri Doktora tevcih etti.

Yayın Tarihi: 28/05/13 17:31
okuma süresi: 4 dak.
Kırım Devlet Üniversitesi Senatosu Günsel’e Fahri Doktora verdi
A- A A+

Kırım Devlet Mühendislik ve Eğitim Üniversitesi Senatosu toplantısında eğitim ve sağlık alanlarında dünya çapında yaptığı katkılar dolayısıyla üniversite senatosu Dr. Suat Günsel'e Fahri Doktora tevcih etti.

Senato toplantısında Üniversite Rektörü Ukrayna Devlet Kahramanı Prof. Dr. Fevzi Yakubov'un açılış konuşmasından sonra Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu Üniversite Senatosunu Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University Nicosia Cyprus) Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel'in özgeçmişini sunarak bilgilendirdi.

Dr.Günsel'in,Yakın Doğu Üniversitesi'nin kurulmasında ve gelişmesindeki öncü kimliği anlatıldı

'Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs, Bugün' tanıtım filminin gösterimin ardıdan Prof. Dr. Fevzi Yakubov Dr. Suat Günsel'in dünyanın en iyi Üniversitelerinden olan, Yakın Doğu Üniversitesi'nin (Near East University Nicosia Cyprus ) kurulmasında ve gelişmesindeki öncü kimliğini anlattı. Prof. Dr. Yakubov, ayrıca, Dr. Günsel tarafından oluşturulan Türk Dünyasının Merkezi Kütüphanesi olan Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University Nicosia ) Kütüphanesi, Inovasyon Merkezi ve Dünyada önemli yeri olan Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nin önemini vurguladı.

Senato toplantısında Dr. Suat Günsel'e eğitim ve sağlık alanlarındaki katkılarından dolayı tevcih olunan Doktora diplomasının oybirliği ile verildiği açıklandı.

Doktora'nın verilmesini takiben Dr. Suat İ. Günsel, bu onursal tevcihi Kıbrıs Halkı için, onun Dünyadaki haklı yerinin belirmesi yolunda, temsilî bütün hüviyeti ile aldığını belirtti.

Kırım Tatar Meclis Başkanı Mustafa Cemil, Kırım Tatar Meclisi ile Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University Nicosia Cyprus) arasında imzalanmış protokol çerçevesinde her yıl onlarca öğrencinin Yakın Doğu Üniversitesi'nde (Near East University Cyprus) Lisans ve Yüksek Lisans düzeyinde eğitim alması hakkında senato üyelerini bilgilendirdi.

Başkan Mustafa Cemil, Dr. Suat Günsel'in Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Cyprus ) ile tüm Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Dünyada tanıtılmasında büyük hizmetleri olduğunu vurguladı.

Fahri Doktora ,Ukrayna CB, TC Başbakanı Erdoğan ve Son Olarak Dr. Suat İ. Günsel'e Takdim Edildi

Yapılan Törenin ardıdan Dr. Suat İ.Günsel onuruna kırım tatar muzikleri keman dinletisi sunuldu.. Verilen fahri doktora'nın daha önce Ukrayna Cumhurbaskani ve TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a verildiği belirtildi.

Dr. Günsel Temaslarını Sürdürüyor

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University) Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, Kırım Tatar Meclis Başkanı Mustafa Cemil ve Ukrayna Kırım Devlet Mühendislik ve Eğitim Üniversitesi Rektörü Ukrayna Kahramanı Prof. Dr. Fevzi Yakubov'un davetlisi olarak 26-28 Mayıs tarihlerinde Kırımdaki incelemelerini sürdürüyor

Dr. Suat Günsel, Kırım ziyareti çerçevesinde Ukrayna'nın Kırım Bölgesinin Yalta ve Simferepol kentlerinde Eğitim ve Sağlık sektörü ile ilgili temaslarda bulundu. Dr. Suat Günsel, Kırım Tatar Meclisi ile Yakın Doğu Üniversitesi arasındaki bilimsel, teknik ve eğitimsel ilişkiler konularında protokol imzaladı.

Dr. Suat İ. Günsel, ayrıca, 27 Mayıs Pazartesi günü Kırım Devlet Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University) arasında Eğitim Öğretim ve Bilimsel Araştırmalar ve Tanıtım konularında işbirliği protokolü imzaladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.