EMLAK
okuma süresi: 8 dak.

Hayretle dinledik... "Bulut İnşaat Cennette arazi satıyor..."

Hayretle dinledik... “Bulut İnşaat Cennette arazi satıyor...”

Telefonla Kıbrıs Postası'na ulaşan onlarca Bulut İnşaat mudisi olduğunu iddia eden müşteriden bir tanesi öyle şeyler anlattı ki... Mudi müşteri, bu hayret dolu ürpertici bilgileri sonun başlangıcı olarak tanımldı.

Yayın Tarihi: 30/05/13 15:45
okuma süresi: 8 dak.
Hayretle dinledik... “Bulut İnşaat Cennette arazi satıyor...”
A- A A+
Kıbrıs Postası Özel

Bu sayfalarda, Bulut İnşaat'la ilgili hem Bulut İnşaat'ı hem de halkı uyarıcı haberler yayımlandı. Bu haberlerde Bulut İnşaat'tan mülk satın almış, almayı düşünen, sektöre hizmet veren, kamuda çalışan yetkililer görüşlerini, tavsiyelerini ve mağduriyetlerini anlattılar.

Bu yayınlar devam ederken yüzlerce telefon ve yüzlerce email aldık. Arayanlar, email gönderenler öyle şeyler anlattılar ki işin boyutu karşısında hayretler içerisinde kaldık. Aslında tümünün anlattıklarında o kadar çok ortak nokta vardı ki...

"TEMEL BULUT ORTAÇAĞ'DA CENNETTEN ARAZİ SATAN HRİSTİYAN PAPAZLARA BENZİYOR"

Telefonla bizlere ulaşan bir Bulut İnşaat müşterisinin verdiği örnek unutulur gibi değil. Kızgın bir şekilde Kıbrıs Postası'nı arayan ve mağduriyetini anlatan Bulut İnşaat müşterisi Bulut İnşaat'tan İstanbul'da daire satın aldığını fakat daha sonra arazi için alınan ruhsatın çok üzerinde satış yapıldığını fark ettiklerini belirtiyor ve devam ediyor. Ruhsatla ilgili yaşanan sorunu araştırıken daha da önemli bir sorunun ortaya çıktığını belirtiyor mudi müşteri... Ruhsatsız satın aldıkları dairelerin üzerine yapıldığı arazinin mülkiyeti Bulut İnşaat değil başka birilerinin adına olduğunu söylüyor. Yani Bulut İnşaat mülkiyeti kendisinin adına olmayan bir arazi üzerine ruhsatı olmayan bir inşaat yapıyor ve satıyor.

Ve müdi müşterinin yaptığı benzetme hayretler verici...

Mudi müşteri Bulut İnşaat'ı Ortaçağ'da cennetten tapulu arazi satan hristiyan papazlara benzetiyor. Hristiyan Papazlar Ortaçağ'da cennetten tapulu arazi vaadiyle halktan para toplarlarmış ve Temel Bulut'un Bulut İnşaat vasıtasıyle tapusu kendisine ait olmayan araziler üzerine henüz proje aşamasında olan daire ve evleri akıl almaz fiyatlarla insanları cezbederek cazip ön ödemelerle satıyor.

"TEMEL BULUT TİCARİ KURNAZLIK ADI ALTINDA VATANDAŞIN ALIN TERİYLE KAZANDIĞI ÜÇ KURUŞ PARAYI GASP EDİYOR"

Mudi müşterinin iddası, bu uygulamanın hem Türkiye'de hem Kuzey Kıbrıs'ta ayni olduğu bunun Temel Bulut'un ticari bir kurnazlık adı altında vatandaşın alın teriyle kazandığı üç kuruş parayı gasp etmesinin bir yöntemi olduğunu yönünde. Mudi müşteri hiçbir projeden toplanan paranın ilgili projede kullanılmadığı bunun aksine yeni arazilere ön ödeme olarak ve reklam tuzakları için TV kanallarında ve gazetelerde kullanıldığını iddia ediyor. Bu döngünün devam ettiğini ve geride kalan hiçbir projenin tamamlanmadan arkada binlerce mağdur bırakıldığını belirtiyor.

Mudi müşteri kendisinin Bulut İnşaat'ı vaka olarak kabul edip bir dedektif gibi Türkiye'deki ve Kuzey Kıbrıs'taki tüm faaliyetlerini mercek altına alarak araştırdığını ve geçen gün işin boyutunun ne kadar büyük olduğunun ortaya çıktığını söylüyor.


"TÜRKİYE'DE PARA KAYNAKLARI TIKANDI, YÖNÜNÜ KUZEY KIBRIS'A ÇEVİRDİ"

Mudi müşteri, Bulut İnşaat'ın yaşananların ortaya çıkması üzerine Türkiye'de para kaynaklarının tıkandığını ve bunun üzerine Kuzey Kıbrıs'ı can simidi olarak gördüğünü ve Kuzey Kıbrıs Halkı'nın hayallerini kullanarak ceplerindeki parayı hedeflediğini belirtti. Kuzey Kıbrıs'ta da Türkiye'de yaşananların bir tekrarı olduğunu tespit ettiğini belirten mudi müşteri sözlerine şöyle devam etti:

"Bulut İnşaat, Kuzey Kıbrıs'ta satın aldığı Lavinium Projesi'nin devrini almadan satışlarına başladığı ve satın aldığı firmaya ödemelerini fazlasıyla geciktirdiği resmi ağızlardan açıklanmıştı. Burdaki gaye yine ayniydi. Kendisinin olmayan mülkü satarak vatandaştan toplanan para ile ödeme. Lavinium Projesi'ne bu şekilde sahip olan Bulut İnşaat 705 daireden oluşan siteyi proje aşamasında kağıt üzerinde satmış, bu parayla satıcıyı ödediği gibi kalan parayı da projenin devamına harcaması gerekirken önceden planladığı gibi Türkiye'deki projelere aktardı. Şimdi, ortada Lavinium Sitesi'nden kağıt üzerinde satılmış daireler, parasını ileri tarihli çeklerle alıp tefecilere kırdırarak göstermelik olarak inşaata devam etmeye çalışan bir müteaahit ve teslimat bekleyen yüzlerce müşteri."

ÇATALKÖY'DE SATIŞA ÇIKARDIĞI KAĞIT ÜZERİNDEKİ VİLLALARIN ARAZİSİ BANKAYA İPOTEK

Bulut İnşaat'ın Kuzey Kıbrıs'ta bunla da kalmadığını iddia ediyor mudi müşteri ve sözlerine şöyle devam ediyor; "Şimdi de Girne, Çatalköy'de bankaya ipotek olan yani kendisinin olmayan bir arazi üzerine yine kağıt üzerinde villalar satışa çıkarmış. Yan arazilerde en ucuz villanın 150 – 200 Bin İngiliz Sterlin olduğu bölgede kağıt üzerinde satışa çıkardığı villaların fiyatını 90 Bin'lerden telafuz ediyor ve istenen ön ödeme 5 Bin Sterlin. Bu senaryo hiç değişmiyor, şimdi hedef Çatalköy'den 140 civarında villadan toplanacak 5'er Bin Sterin'le bir araya gelecek 5 Milyon Sterlin üzerindeki parayı farklı projelere yönlendirmek. Mudi müşteri sayılarının giderek arttığını ve kamuoyun uyarmak adına Kuzey Kıbrıs ve Türkiye'de farklı eylemler planladıklarını ve aşağıdaki tarzda uyarıcı levhalar hazırlatarak 'DİKKAT BULUT İNŞAAT' veya 'DİKKAT TEMEL BULUT' şeklinde hazırlanacak levhaların Bulut İnşaat projelerinin bulunduğu bölgelere 'uyarıcı levha' niteliğinde kullanacaklarını belirtti ve ilk uygulamayı Girne, Çatalköy'deki arazide yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.'"


YAŞANANLAR FELAKETİ İŞARET EDİYOR

Mudi müşteri, bu döngünün bu şekilde devam ettiğini fakat ortada tamamlanan hiçbir projenin olmaması felakati işaret ettiğini belirtiyor. Bu felakatin kaçınılmaz olduğunun altını çizen mudi müşteri, Bulut İnşaat'ın her fırsaatta dile getirdiği, ve ticari bir meta olarak kullandığı 'ilk ev', '3 çocuk'. 'dini inançlar' gibi ibareleri kullanarak temsil ettiğini iddia ettiği kesimleri de zan altında bıraktığını ve vatandaşın alın teri ile kazandığı parayı gasp ederek nefretlerini kazandığını belirtiyor.

GAZETELERDE TUZAK DOLU SATIRLAR

Mudi müşteri gerek Türkiye'de gerekse Kuzey Kıbrıs'ta Bulut İnşaat aleyhine sesler yükseldiği an hep ayni yönteme başvurulduğunu belirterek bu yöntemlerin TV kanallarına ve gazetelere reklamlar, istihdam ilanları, ihale ilanları olduğunu sözlerine ekledi. Kuzey Kıbrıs'ta da şuan bunun yaşandığını, gazetelerde sayfalarca istihdam ve ihale ilanları yayınlandığını belirten mudi müşteri bunların takipçisi olacağını belirterek gazetelerde yayınlanan ilanlara dikkat edilmesi gerektiğini bu ilanların tuzak dolu satırlarla dolu olduğu yönünde Kuzey Kıbrıs Halkı'nı uyardı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.