EMLAK
okuma süresi: 6 dak.

Bulut İnşaat mudisi Yılmaz Akbaş feryat etti: "HEP YALAN... HEP YALAN"

Bulut İnşaat mudisi Yılmaz Akbaş feryat etti: “HEP YALAN... HEP YALAN”

Yılmaz Akbaş, Bulut İnşaat'tan daire satın aldıktan sonra başına gelenlerin hayatında olumsuzluklara neden olduğunu ve bunun üzerine araştırmalara başladığını, tapu dairesinden aldığı bilgileri tüm mudilerle paylaşmakta kararlı olduğunu belirtti. Akbaş özellikle Bulut İnşaat yetkililerinin ağızlarından düşmeyen "Kat irtifaklı tapu" ifadesini anlamının dışında lanse ettiklerini ve laf cambazlığı yaparak müşterilere kat irtifaklı tapuyu gerçek tapu gibi gösterdiklerini belirtti.

Yayın Tarihi: 10/06/13 08:00
okuma süresi: 6 dak.
Bulut İnşaat mudisi Yılmaz Akbaş feryat etti: “HEP YALAN... HEP YALAN”
A- A A+
Kıbrıs Postası

BULUT İNŞAAT MUDİSİ YILMAZ AKBAŞ FERYAT ETTİ: "HEP YALAN... HEP YALAN..."

AKBAŞ: "BULUT İNŞAAT SİZE BEDAVA EV VERECEĞİM DESE İNANMAYIN... ÖN ÖDEME YAPIN DERLERSE BANKA TEMİNATI İSTEYİN, VEREMEYECEKLERİ KESİNDİR"

Yılmaz Akbaş Lavinium Sitesi'nden ilk dairesini Bulut İnşaat öncesi, Özyalçın firmasından satın alanlardan... Akbaş, Bulut İnşaat'ın Lavinium Sitesi'ni Özyalçın firmasından satın alması ile ilk bir yıl herşeyin olumlu ve yolunda gittiğini fakat aylardır kandırıldıklarını ve mağduriyetlerinin sürekli artarak devam ettiğini belirtti.

Akbaş, Lavinium Sitesi'ni Bulut İnşaat satın aldığında daire fiyatlarını düşürdüğünü ve kendisi de Özyalçın'dan satın aldığı dairenin ardından yatırım maksatlı ikinci daireyi Bulut İnşaat'tan satın aldığını belirtti.

AKBAŞ: "BAŞININ ÇARESİNE BAK DEDİLER"

Akbaş sözlerine şöyle devam etti: "Bulut İnşaat, satmış oldukları daireleri taahhüt ettikleri tarihte bitiremeyince, satın aldıkları daireler bitinceye kadar müşterilere kira tazminatı ödemeye başladılar. Bu bağlamda ben de ikinci evimi, Bulut İnşaat'ın kira tazminatı ödemekle yükümlü olduğu bir müşterisine (Nilgün Bey), kira ödemesini Bulut İnşaat'tan almak üzere kiraladım. Bulut İnşaat'a kiraladığım eve yerleşen kiracı kemoterapi tedavisi gören kanser hastası bir kadındı. İlk 4 ay her ay kiramı aldım. Dört ayın ardından kiramın ödenmeyeceğini belirttiler ve başımın çaresine bakmamı söylediler.

AKBAŞ: "EVLERİN 11 AY ÖNCE TESLİM EDİLMESİ GEREKİYORDU"

Gelinen noktada Bulut İnşaat'la yapılmış bir kira sözleşmesi, evde yaşayan bir kiracı ve Bulut İnşaat bana başımın çaresine bakmamı söylüyor. Bu noktada ben kadını yanıma alarak Bulut İnşaat'a gittim. Kadın (Nilgün Bey), Bulut inşaata sözleşmesi gereği 12 Haziran 2012 tarihinde bitmesi gereken evinin ne zaman biteceğini sorduğunda tarih Nisan 2013'tü.Yani kadının evinin tam onbir ay önce teslim edilmesi gerekiyordu.

AKBAŞ: "TAPU DAİRESİ MÜDÜRÜNÜN ADINI KULLANIYORLAR, VATANDAŞA RESMEN YALAN SÖYLÜYORLAR

Kadın (Nilgün Bey) Bulut İnşaat yetkililerine evini teslim alana kadar kira tazminatı yükümlülükleri olduğunu hatırlattı. Bulut inşaat müdürü Müge Yücesoy bu kiranın kesinlikle ödenmeyeceğini, Haziran 2013'te evinin teslim edileceğini belirtti. Haziran ayı gelmesine rağmen kadının evinde en ufak bir ilerleme olmadığı tarafımızdan tespit edildi. Bunun üzerine dün yeniden Bulut İnşaat'a gittim ve bu sorunu nasıl çözeceğimizi sordum. Aldığım cevap, tapu dairesinde işlem yapabilmek için benim kendilerine yetki yazısı vermem gerektiği söylediler. Onlara çok net olarak bu sorunu çözene kadar asla yetki vermeyeceğimi belirttim. Aldığım cevap Tapu Dairesi Müdürü ile görüşütüklerini ve onların insiyatifinde yetki belgelerinin tamamı toplanmadan sadece yüzde ellisi ile bu işlemlerin yapılabileceğini söylediler. Onlara bunun düpedüz yalan olduğunu, benim de bu konuda araştıma yaptığımı ve tek bir hissedarın yetki vermese bile bu işlemleri yapamayacaklarını söyledim. Bunun üzerine tartışma büyüdü ve uğradığım haksızlığa sitem ederek ofislerinden ayrıldım.

AKBAŞ: "LAF CAMBAZLIĞI YAPIYORLAR"

Kadın (Nilgün Bey) halen evimde ücretsiz olarak oturmaya devam ediyor. Benim durumumda olan onlarca mağdur var. Bu sorunlar karşısında evimi satıp başka bir bölgeden ev alma kararı verdim. Bulut İnşaat beni, ailemi ve yüzün üzerinde kişiyi mağdur etti, kimseye tavsiye etmem. Tamamen yalanlar üzerine kurulu bir şirket, vatandaş kandırılıyor, yalanlar havada uçuşuyor. Size bedava ev vereceğiz deseler inanmayın, ön ödeme isterlerse banka teminatı isteyin vermeleri mümkün değil. Yasal haklarımı sonuna kadar arayacağım."

AKBAŞ: "KAT İRTİFAKLI TAPUYU GERÇEK TAPU GİBİ LANSE EDİP VATANDAŞI KANDIRIYORLAR"

Yılmaz Akbaş, başına gelenlerden sonra tapu dairesinden aldığı bilgileri tüm mudilerle paylaşmakta kararlı olduğunu belirtti. Akbaş özellikle Bulut İnşaat yetkililerinin ağızlarından düşmeyen "Kat irtifaklı tapu" ifadesini anlamının dışında lanse ettiklerini ve laf cambazlığı yaparak müşterilere kat irtifaklı tapuyu gerçek tapu gibi gösterdiklerini belirtti.

KAT İRTİFAKLI TAPU NEDİR? KAT MÜLKİYET TAPUSU NEDİR?

Akbaş, kat irtifaklı tapunun tanımının çok net olduğunu ve herkesin bunu bilmesi gerektiğini belirterek kat irtifaklı tapunun tanımının:

KAT İRTİFAKLI TAPU: Mimari proje üzerine çizilen binaların hayali koçanı demektir. Tapu üzerinde mal tanımı yoktur. Bitmemiş bina için verilir. Kat irtifa koçanının tek faydası mütahidin ayni malı birden fazla müşteriye satmasını engeller. Bitmemiş bir binanın nerede olduğunu gösterir. Tapu dairesine işlendiği takdirde binde 5 damga pulu ücreti ödenir. Birçok banka, kat irtifaklı tapu karşılığı, tapu üzerinde mal tanımı olmadığı için kredi vermeyi reddediyor.

KAT MÜLKİYET TAPUSU: Bankalar tarafından kabul gören ve nİSAN 2013'de hayata geçen yeni tüzüğe göre mimarlar odasının birim fiyatı baz alınarak, her daire için dairenin maliyet bedeli ve arsa payı kadar müteahhit firmanın tapu dairesine teminat yatırdığı durumda alınabilir. Kat mülkiyet tapusunda mal tanımı vardır ve bitmemiş binalar için alınabilir.

Her iki tapuda da tüm hissedarların şahsen veya vekilleri vasıtasıyle başvurması gerekmektedir. Tek bir hissedarın imzasının eksik olması durumunda işlem yapılamaz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.