Tebrikler

Yayın Tarihi: 08/04/11 14:25
okuma süresi: 2 dak.
A- A A+

Simerini Gazetesi 7 Nisan'da Meclis önünde yapılan mitingi "3-4 bin tam kan Kıbrıslılar" yaptı. İşgal bölgesindeki "tam kan Kıbrıslılar" ellerinde Kıbrıs Bayrakları ve Türkiye aleyhine pankartlarla, birleşme ve Sosyal hürriyet ve adalet için toplandılar diye verdi.

Bu 3-4 bin kişiden kaç kişi "ateşkes anlaşması ile devam eden milli bir ölüm-kalım davası devam ederken, biz, Rum tarafına, yaptıklarımızı bu şekilde kullanacağı fırsatı vermemeliydik, diyecektir?

"Göreceğiz" diyemeyeceğim çünkü, Rum ne demiş, ne yapmış, bizim hatalarımızdan ne kadar yararlanmış diye düşünüp üzülenlerin ne kadar az olduğunu biliyorum.

Simerini'ye göre, Sosyal adalet ve uzlaşma için, bütünleşme için mücadele eden "tam kan" Kıbrıslıların "birbirlerini yemekle uğraşan" Kıbrıs Helenlerine örnek olması gerekiyor.

Rum tarafında seçimler yaklaştıkça Hristofyas'a karşı muhalefet kızışmaktadır.

Federasyona evet dediği için kilise ve aşırı sağ aleyhinedir.

Görüşmelerde yumuşak davrandığı, taviz verdiği için Hristofyas'ın ayağına çelme takma isteyenler çoğalmaktadır.

Ekonomiye bakmadığı için eleştirenler vardır.

Kısacası, "birleşmeyi", Kıbrıs'ın tam kan Helenlerine (yani Kıbrıs halkına) yamalanmamız olarak gören Rumlara göre, görüşmeler yolu ile dengeli, Garanti Antlaşmasını içeren yeni bir ortaklık gündemde yoktur. Birleşme, bütünleşme vardır. Hem de kurumları da birleştirerek ve Kıbrıslı Türklerle Türkiye'nin arasındaki bağları kopararak!

"Tam kan Kıbrıs Türkleri", ellerinde Kıbrıs bayrakları ve Türkiye'ye (Anavatan'a) karşı pankartlarla, Rumlara cesaret vermekte, onları ümitlendirmektedirler. Tebrik mi edelim.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rauf R. DENKTAŞ yazıları