İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Meclis'te yemin şoku!

Meclis'te yemin şoku!

Cumhuriyet Meclisi'nde bugün gerçekleştirilen milletvekili yemin töreni sırasında, "and" şoku yaşandı. CTP-BG Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya, milletvekili yemini yerine farklı bir yemin edince ortalık karıştı.

Yayın Tarihi: 12/08/13 17:06
okuma süresi: 3 dak.
Meclis'te yemin şoku!
A- A A+

Kıbrıs Postası

Milletvekili yeminini etmek üzere kürsüye çıkan CTP-BG Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya, milletvekili yemini yerine farklı bir yemin etti.

Doğuş Derya, yemininde şunları ifade etti:

"Kıbrıs ülkesinde yaşayan her bireyin, dili, dini, ırkı, doğum yeri, sınıfı, yaşı, fiziksel durumu, cinsiyeti veya cinsel yönelimi dolayısıyla ayrımcılığa maruz kalmaması için çalışacağıma, emeğin sömürülmediği adil ve eşit bir düzen yaratmak için uğraşacağıma, çatışma ve şiddet kültürünün yerine barış ve uzlaşı değerlerinin yerleşmesi için çaba göstereceğime, demokrasi, sosyal hukuk devleti ilkeleri ve insan hak ve özgürlüklerine bağlı kalacağıma, federal bir Kıbrıs kurma ülküsünden vazgeçmeyeceğime insanlık onurum üzerine ant içerim."

Derya'nın yemini sırasında Meclis'ten protesto ve destek alkışları yükseldi.

Yemin törenini canlı olarak veren devlet televizyonu BRT, Meclis Televizyonu'nun yayını kesmesi nedeniyle andı veremedi.

Doğuş Derya'nın andının ardından birleşime de ara verildi.

Derya, yeminin ardından kürsüden inerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ERİL DİL SORUNU

CTP-BG Milletvekili Doğuş Derya, milletvekili andının çok eril bir dille yazıldığını ve günümüz koşullarında güncellemesi gerektiğini belirterek, bu nedenle kendine göre daha çağdaş bir andı okumayı tercih ettiğini söyledi.

Derya, Meclis birleşimine yeniden başlanılmasının ardından ise kürsüye çıkarak milletvekili andını içti.

MİLLETVEKİLİ ANDI

Milletvekillerinin görevlerine başlarken içtikleri and şöyle:

"Devletin varlığını ve bağımsızlığını, yurdun ve halkın bölünmez bütünlüğünü, halkın kayıtsız şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ve Atatürk ilkelerine bağlı kalacağıma; halkımın refah ve mutluluğu için çalışacağıma; her yurttaşın insan haklarından ve temel hak ve özgürlüklerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya bağlılıktan ayrılmayacağıma; namusum ve şerefim üzerine and içerim."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.