GURME
okuma süresi: 2 dak.

Baklavadan kötü haber!

Baklavadan kötü haber!

Bayramların, ziyaretlerin en önemli tatlısı baklavanın da artık tadı kaçıyor. Bu haber baklava sevenlerin keyfini bir hayli kaçıracak. Neden mi?

Yayın Tarihi: 05/09/13 11:39
okuma süresi: 2 dak.
Baklavadan kötü haber!
A- A A+

Baklavacı Faruk Güllüoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, fıstık, badem ve ceviz fiyatlarının artışından yakındı.

Simsarlardan dolayı karaborsa oluştuğundan, Antep fıstığının kilosunun 65 TL'ye, cevizin 40 TL'ye bademin ise 30 TL seviyelerine geldiğinden şikâyet eden Güllü, "Fiyatların daha da artması halinde fıstıklı ürün (baklava, tatlı, şekerleme) üretimini yerine alternatif yeni ürünleri değerlendirerek belli bir süre üretime ara verebiliriz." dedi.

Güllü, "Mahsul çok olmayınca ithalata yüklenilmesi ilk bakışta yerinde görünebilir. Ancak gümrükte karşı karşıya kalınan sorunlar nedeniyle içeri giremeyen ürünler, konulan kotalar nedeniyle ürün ithal edilemiyor. Buna karşın dışarıdan ülkemize gelen sağlık ve gümrük kontrolleri yapılmayan ürünler biz tatlı üreticilerini güç durumda bırakıyor. ??Ayrıca bu aşamada da simsarlar devreye giriyor, stokçuluk ve karaborsacılıktan dolayı fiyatlar gerileyeceği yere artıyor. Tüketiciler ya sağlıksız ürünler yemek durumunda bırakılıyor ya da aşırı pahalı tercihlerle baş başa kalıyor." ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.