İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Bulut İnşaat'ın kanunsuz girişimi Kaymakamlık tarafından durduruldu

Bulut İnşaat'ın kanunsuz girişimi Kaymakamlık tarafından durduruldu

KKTC ve Türkiye'de hayali site projeleri, kaçak elektrik ve su kullanma gibi konularla defalarca gündeme gelen Bulut inşaat bu kez de "kaçak yol"u ile gündemde... Dün Boğaz Polis Karakolu'nda, Bulut inşaat sayesinde yine yoğun saatle yaşandı.

Yayın Tarihi: 19/09/13 16:00
okuma süresi: 4 dak.
Bulut İnşaat'ın kanunsuz girişimi Kaymakamlık tarafından durduruldu
A- A A+
Kıbrıs Postası Özel

Geçtiğimiz aylarda, su hırsızlığı suçlamasıyla karşı karşıya kalan Bulut İnşaat'a Dikmen Belediyesi'ne ait ana su hattından izinsiz su temin ettiği gerekçesiyle Boğaz Karakolu Polis ekipleri tarafından soruşturma başlatılmıştı.

İPOTEKLİ ARAZİDEKİ HAYALİ VİLLARI SATTI!

Su vukuatı öncesinde ise, Türkiye'de GümüşCity projesinde 116 daire inşaatı ruhsatı olmasına rağmen 1200 daire satarak bini aşkın insanın mağduriyetine sebep olan Bulut İnşaat, bir bankadan kullandığı kredi karşılığında ipotek olarak gösterdiği Girne Çatalköy'deki boş bir araziye "Kalamış Evleri" adında villalardan oluşan ve henüz sadece kağıt üzerinde olan projeyi satışa çıkararak, topladığı parayla Dikmen'deki Lavinium Sitesi inşaatlarını başlatmıştı.

YOL SORUNU BÜYÜYOR, BULUT İNŞAAT KKTC'DE KANUN TANIMIYOR!

Dikmen'e bağlı olan ve Girne Boğazı'nda başlatılan Lavinium Sitesi daireleri hızla satıldı, ancak Girne Lefkoşa arasındaki projenin anayola çıkan bir yolunun Temel Bulut tarafından söz verildiği halde gerçekleşmemesi konut satın alan müşterileri isyan noktasına getirdi.

Lavinium sitesinden daire satın alan vatandaşlar evlerine ulaşabilmek için Dikmen üzerinden siteye giden dar ve bakımsız bir yolu kullanmak zorunda kalırken, büyük bir mağduriyet yaşıyorlar.

Bulut inşaat ise müşterilerinin mağduriyetini çözmek için devletin yetkili organlarından yol yapımı izni almak yerine kaçak yol yapmayı tercih etti. Çevre sakinleri Bulut İnşaat'ın izin almaksızın kanunsuz başlattığı yol projesi için; "Bu Temel Bulut'un ne ilk ne de son kanun tanımaz kararıdır. Türkiye'de kanun tanımadığı gibi KKTC'de de kanun tanımıyor" açıklamalarında bulundular.

Bulut İnşaat'ın Lavinium Sitesi'nden Lefkoşa - Girne anayoluna çıkan yol yapımının kaçak olduğunu tespit eden Girne Kaymakamlığı olay yerine giderek incelemerde bulunarak yolun kaçak olduğuna ve kapatılmasına karar verdi.

KAYMAKAM GÜRKAN KARA: "YOL KAPATILACAK VE YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK"

Konuyla ilgili Kıbrıs Postası'na açıklama yapan Girne Kaymakamı Gürkan Kara, Bulut İnşaat'a izinsiz yol yapması gerekçesiyle yasal işlem başlatacaklarını kaydetti.

Kaymakam Gürkan Kara şu şekilde konuştu:

"Konuyla ilgili araştırma başlattık. Gerekli verileri topladıktan sonra yasal işlem başlatacağız.

Yapılmakta olan yoldan anayola çıkış çok tehlikeli, o yüzden ilk etapta güvenliği sağlamak için yolun giriş ve çıkışını kapatacağız.

Giriş çıkışı engellemek için ilk olarak oraya toprak dökeceğiz, ardından Karayolları Dairesi bariyer çekecek"

MISRA HARFİYAT'IN SAHİBİ İRFAN AYDIN: "BULUT İNŞAAT'A GİDİP DE İZİNLER ALINDI MI DİYE SORMADIK..."

Bulut İnşaat'ın harfiyat ve yol yapımı taşeron işlerini sürdüren ve sözkonu yolu yapan Mısra Hafriyat İşletmeleri Direktörü İrfan Aydın ise, yolun izinlerinin olup olmadığı konusunda bilgi sahibi olmadıklarını anlatarak, izinsiz ve kanun dışı yapılmışsa bunun sorumlusunun Bulut İnşaat olduğunu belirtti.

İrfan Aydın, "Biz Bulut İnşaat'a taşeronluk yapıyoruz, gidip de izinler alındı mı diye sormayız" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.