KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Ledra Art Çocuk Korosu'na yoğun ilgi var

Ledra Art Çocuk Korosu'na yoğun ilgi var

Uluslar arası müzik standartlarını ülkenin sanatseverleriyle 2 yıldır paylaştırmayı sürdüren Ledra Art Müzik Güzel Sanatlar Merkezi'nin oluşturma kararı aldığı Ledra Art Çocuk Korosu'na ilk günden yoğun ilgi oluştu.

Yayın Tarihi: 18/09/13 17:21
okuma süresi: 2 dak.
Ledra Art Çocuk Korosu'na yoğun ilgi var
A- A A+

Gazi Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümünden mezun olduktan sonra yaklaşık 20 yıldır çok sesli müzik ve koro şefliğinde Türkiye ve Kıbrıs'ta pek çok etkinliğe katılan Fatoş Ö. Günhanlar'ın danışmanlığında oluşturulacak Ledra Art Çocuk Korosu'na 7 – 14 yaş arası çocuklar alınacak. Müzik Eğitmeni Sadet Çaluda'nın yönetiminde sürdürülecek çalışmalar için ilk kayıtlar 25 Eylül'de tamamlanırken koro için seçmeler 28 Eylül'de yapılacak.

"Bizimle Şarkı Söyler misiniz ? " sloganıyla oluşturulacak Ledra Art Çocuk Korosu'na ilk kayıt yaptıranlara üçretsiz ' Müzik İşitme Testi' yaptırılacak.

Lefkoşa Köşklüçiftlikte merhum lider Osman Örek'in kültür sanat konseptinde restore edilerek hizmete sokulan evinde çalışmalarını sürdüren Ledra Art Müzik & Güzel Sanatlar Merkezi'nden yapılan açıklamada çocuk korosu oluşturma misyonu şöyle özetlendi:

"En yalın ve etkili tanımıyla 'insan ve müzik sevgisinin kucaklaştığı yerdir Koro – Ledra Art Çocuk Korosu müziği, şarkı söylemeyi, paylaşmayı, dostluğu seven 07 – 14 yaş aralığındaki tüm çocuklara kapılarını açıyor. Koronun çalışmaları haftada bir,1,5 saat olarak planlandı. Bu sürede,Orf Çalgıları'nın aktif kullanımı ile müzik kulağı, ritim duygusu geliştirilecek, koro elemanlarının ses ve nefeslerini doğru ve etkili kullanabilmeleri için oyunlar ve çeşitli alıştırmalar yaptırılacak.

Klasik koro eğitimi anlayışının dışında modern ve özgün bir anlayışla çocukların doğaçlama yapmalarına fırsat verilerek teşvik edilecek ve birlikte yaratılacak motifler geliştirilerek bu motiflere yine birlikte şarkı sözü yazma çalışmaları yaptırılacak. Böylelikle çocukların şarkı söyleme etkinlik sürecinin her aşamasıda aktif katılımı sağlanmış olacak"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.