İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Yakın Doğu Üniversitesi'nde oryantasyon günleri

Yakın Doğu Üniversitesi'nde oryantasyon günleri

Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East Unıversity Nicosia Cyprus) Oryantasyon günleri 21 Eylül tarihinde Lefkoşa Girne, 22 Eylül tarihinde Karpaz Gazimağusa gezileri gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 23/09/13 17:36
okuma süresi: 2 dak.
Yakın Doğu Üniversitesi'nde oryantasyon günleri
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi'ne Lefkoşa Kıbrıs (Near East Unıversity Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yeni kayıt olan öğrencilere ve diğer öğrencilere KKTC'yi tanıtmak amacıyla düzenlenen gezilere ilgi büyüktü.

Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East Unıversity Nicosia Cyprus) Genel Sekreteri Dr. Yeter Tabur,Yakın Doğu Üniversitesi'ne yeni gelen öğrencilere ülkenin tarihini, kültürel değerlerini tanıtmaya çalıştıklarının altını çizdi.

Dr. Tabur, Lefkoşa'yı Girne'yi Gazimağusa'yı Karpaz'ı gezeceklerini ve bunun sadece bir adım olduğunu üniversite içindede yapılacak bahar şenlikleri ve diğer sosyal etkinliklerle öğrencilere yurt dışında değilde kendi ülkelerindeymiş gibi bir eğitim imkanı sağladıklarını vurguladı.

Gezinin rehberi, ilk gezinin Lefkoşa ve Girne olduğunu, Girne kapısından başlayarak Lefkoşa surlar içi ,Mevlevi Tekke müzesi, Dr. Fazıl Küçük müzesi, samanbahçe evleri ve büyük hanı gezdiklerini , Girnede de Karaoğlanoğlu şehitliğini, Girne limanını, Girne kalesini gezdiklerini sözlerine ekledi.

Gezinin ikinci gününde ise Karpaz'dan başlayıp Aposlos Andreas manastırı, Altın Kumsal görüp Salamis Antik Kentini gezdiklerini ve Gazimağusa'da ise Lala Mustafa Paşa Camii, Namık Kemal Zindanını ziyaret ettiklerini söyledi

Yakın Doğu Tv mikrofonlarına konuşan öğrenciler oryantasyon günleri çerçevesinde KKTC'nin görülmesi gereken yerleri görmek ve bu vesile ile farklı bölümlerde okuyan arkadaşlarla bir arada olarak tanışma ve kaynaşma ortamıda sağlanmış olduğunu belirttiler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.