BÜYÜKKONUK
okuma süresi: 2 dak.

Eko Gün etkinliklerinde kurallara uymayan stant sahiplerine uyarı!

Eko Gün etkinliklerinde kurallara uymayan stant sahiplerine uyarı!

Büyükkonuk Belediyesi, 6 Ekim tarihinde gerçekleşecek olan 13. Eko Gün etkinliklerinde stant açacak kişilerin uyması gereken kurallar olduğunu hatırlattı. Açıklamanın tam metni şöyle:

Yayın Tarihi: 01/10/13 14:27
okuma süresi: 2 dak.
Eko Gün etkinliklerinde kurallara uymayan stant sahiplerine uyarı!
A- A A+

6 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirilecek olan, 13. Geleneksel Eko Gün etkinliklerinde yapılan çalışmalara gerek basın mensuplarının ilgisi, gerekse gıda mühendisleri odasının vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ederiz.

Halkımızın sağlıklı beslenme ve güvenli alışverişlerinin sağlanabilmesi en öncelikli ilkelerimizden biridir. Eko köy olarak her yıl düzenlenen eko gün etkinliklerinde, yöre halkına, stant sahiplerine ve personellerimize sürdürülebilir bir eğitim mantığı içerisinde eğitimler verilmektedir. Başarımızın temelini, ilkeli ve kurallara bağlı çalışmalarımız oluşturmaktadır. Bilimsel olarak ve dalında uzman kişi, kurum ve kuruluşlarla çalışmaktayız. Tüm çalışmalarımız raporların doğrultusunda olmaktadır.

Halkımızın satın aldığı ürünlerden dolayı herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına, stant sahiplerinin belli kurallara uyması zorunluluğu mevcuttur.

Kurallara uymayan stant sahipleri konusunda Büyükkonuk Belediyesi ve Eko Köy Komitesi olarak yaptırımlar uygulamak zorundayız.

Mayıs 2013 de gerçekleştirilen 12. Eko gün etkinliğinde mısır standını çalıştıran Vacit Davulcu Bey, organik sertifikası olmamasına rağmen "organik mısır" yazılı tabelası ile mısır satışı yapmıştır. Gün boyu zabıta ve gıda mühendisleri odasının uyarılarına rağmen "organik mısır" yazılı tabelayı stanttan indirmeyip halkımızı yanıltma yönüne gitmiştir. Bu nedenle bahsi geçen şahıs kural dışı hareket etmesi nedeni ile bu yıl düzenlenecek olan XIII. Geleneksel ve I. Uluslararası Eko Gün'e katılmaktan men edilmiştir.

Bu konularda hassas olunduğunun bilinilmesi gerektiğini, ayrıca halkımızı yanıltıcı yönde hareket edenlere izin verilmeyeceğini kamuoyuna bildiririz.

Sezai Sezen
Büyükkonuk Belediye Başkanı

Büyükkonuk
Eko Köy Komitesi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.