İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Gazimağusa Kaymakamlığı'nda görev devir-teslimi yapıldı

Gazimağusa Kaymakamlığı'nda görev devir-teslimi yapıldı

Dün görevden alınan Gazimağusa Kaymakamı ve ülkenin ilk Kadın Kaymakamı Beran Bertuğ bugün Gazimağusa Kaymakamlığı görevine atanan ülkenin 2. Kadın Kaymakamı Şifa Çolakoğlu'na görevi devretti.

Yayın Tarihi: 08/11/13 12:23
okuma süresi: 3 dak.
Gazimağusa Kaymakamlığı'nda görev devir-teslimi yapıldı
A- A A+

Kaymakamlık binasına kendi arabası ile gelen yeni kaymakam elindeki bir buket çiçeği de eski Kaymakam'a takdim etti ve yeni yaşamında başarılar diledi.

Eski Kaymakam Beran Bertuğ yaptığı konuşmada göreve atanan ilk Kadın kaymakam olmanın onurunu yaşadığını söylerken kadınların da bu işi layıkıyle yaptığı inanç doğrultusunda yeni Kaymakam'ın da kadın olmasının sevincini yaşadığını söyledi. Bir kadın olarak hiç bir ayrım gözetmeden bu işi layıkyle yaptığimın inancındayım bunu da halktan, basından ve siyasilerden aldığım güzel cümleler neticesinde başarılı olduğumu söyleyebilirim. Bu da demektir ki kadın bir öğretmen de kaymakam olabilir bu görevi layıkıyla yapabilir, bu doğrultuda ben bir örnek oldum ve yeni kaymakam da kasdın ve öğretmen kökenli oldu. Gurur duydum o da bu görevi layıkıyla yapacaktır eminim ve ona başarılar dilerim.

Gazimağusa'nın yeni kaymakamı Şifa Çolakoğlu da görevi onurlu bir şekilde devraldığını söyleyerek hem bir kadından hem de öğretmen bir meslektaşımdan görevi devralmanın mutluluğu içerisindeyim dedi.

Beran hocanım 4 yılı aşkı sürede bu makamda görevini layıkıyle yerinne getirmiştir ,görevinde ayırım yapmamışır.Bayanların ve öğretmenlerin de bu görevi yapacağı ispatlamıştır. Görevini yapmanın huzuru içerisinde olduğuna bütün kalbimle inanıyorum. Başarılı bir şekilde bıraktığı bu görevi ben de layıkıyla yapamaya çalışacağımdan emin olsun. Gözü arkada kalmayacak dedi.

Beran Bertuğ 7.7.2009 yılında görevi öğretmen kökenli NKL müdürü İsmail Gündost'tan NKL md.mv. makamından kaymakamlığa atanarak devralmıştı.

Beran Bertuğ CTP li bir kaymakamdan devraldığı görevi 4 yıl 4 ay sonra CTP li bir kaymakama devretti.

Kadın Kaymakam geleneği burada devam ederken ayrıca öğretmen kökenli kaymakamlar geleneği devam ettirildi.

Yıllardır süren NKL çıkışlı kaymakamlar geleneği bozulmuş oldu.

Şifa Çolakoğlu da öğretmen kökenli Çanakkale Orta Okulu md.mv.görevinden kaymakamlık görevine atandı ve bu göreve atanan 2. kadın Kaymakam oldu.

İSMET EZEL – mağusa haber ajansı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.