İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel'e Bakü Üniverstesi'nde Fahri Doktora verildi

Dr. Suat Günsel'e Bakü Üniverstesi'nde Fahri Doktora verildi

Bakü Avrasya üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazim Hüseyinli'nin özel davetlisi olarak Azerbaycanda bulunan YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel Temasları çerçevesinde ilk olarak yeni Azerbaycanın Kurucusu Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in anıtı, 1990 yılında Sovyet mudahillesi ve Karabağ Savaşında şehit olanların anısına inşa edilmiş Şehitler anıtını ve 1920 yılında Azerbaycan halkına yardım için Türkiye'den giden Nuri paşa komutanlığında Kafkas-islam ordusunda şehit olmuş türk askerlerinin anısına yapılmış anıt mezarları ziyaret etti ve çiçekler koydu.

Yayın Tarihi: 23/11/13 23:32
okuma süresi: 3 dak.
Dr. Suat Günsel'e Bakü Üniverstesi'nde Fahri Doktora verildi
A- A A+

YDÜ'den verilen bilgiye göre, Daha sonra YDÜ Kurucu Rektör'ü Dr. Suat İ. Günsel, Bakü Avrasya Üniversitesi'nde Dünya Üniversitesi olan Yakın Doğu Üniversitesi ve KKTC hakkında bir brifing verdi

Ardından Dr. Suat İ.Günsel'e Fahri Doktora Ünvanı takdim edilmesi ve Bakü Avrasya Üniversitesi ile YDÜ arasında eğitim ve akademik alanlarında işbirliği protokollerinin gerçekleşeceği Senato toplantısına geçildi. Bakü Avrasya Üniversitesi ile YDÜ Arasında İşbirliği Protokolleri İmzalandı.

Ortak türk dili ve kültürü konusunda ünlü bilim adamı Bakü üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazim Hüseyinli Senato toplantısinda ki açılış konuşmasında Kıbrıs Türk halkı ile Azerbaycan halkı arasında olan sevgiyi dile getirdi.

Senato toplantısında Yakın Doğu Üniversitesi'nin bir Dünya üniversitesi olduğunu vurgulayan Nazım Hüseyinli, Dr. Suat İ. Günsel'e olan sevgisini dile getirerek övgüler yağdırdı.

Daha sonra söz alan Dr. Suat İ. Günsel ,YDÜ hakkında daha geniş bilgiler bilgiler vererek adada "KKTC"de yaşamanın özelliği ve KKTC nin her zaman Türkiye ve Azerbaycan gibi güçlü kardeş devletlerin olmasının önemini vurguladı .

Senatoda KKTC Azerbaycan temsilcisi Selahettin Topukçu, YDÜ Rektör Yardımcısı Fahreddin Sadıkoğlu, Avrasya Rektör Yardımcısı Nazim Ceferli, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Seriyye Gündoğdu, "Yeni Azerbaycan " gazetesinin Genel yayın yönetmeni
Hikmet Memmedov ve diğer katılımcılarda konuşmalarını gerçekleştirdiler

Dr.Günsel'e "Uluslararası ilişkiler" ana bilim dalında Fahri Doktora

Konuşmaların ardından Bakü Avrasya Üniversite Senatosu'nun kararı okundu ve Dr. Suat İ. Günsele "Türk dünyası devletleri arasında eğitim, bilim ve kültür alanlarında yaptığı katkılar, ilişkilerin gelişmesi ve entegrasyonu, Bakü Avrasya Üniversitesi ile YDÜ işbirliğinin uğurla gelişmesi yönünde hizmetlerinden dolayı "Uluslararası ilişkiler" ana bilim dalında Fahri Doktora Ünvanı takdim edildi.

Törenden sonra Dr. Suat İ. Günsel'in onuruna Azerbaycan Milletvekilleri ve rektörlerin katılımı ile bir yemek verildi.

YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel'in Azerbacan temasları sırasında kendisine YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Sadıkoğlu eşlik ediyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.