KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Öztan Özatay 6. Fotoğraf Yarışması'na başvurular başladı

Öztan Özatay 6. Fotoğraf Yarışması'na başvurular başladı

Kıbrıs Türk fotoğrafçılığının gelişmesinde emeği geçen eski gazetecilerden ve fotoğrafçılardan, işadamı Öztan Özatay, ölümünün altıncı yıldönümünde gelenekselleşen fotoğraf yarışmasıyla anılıyor.

Yayın Tarihi: 27/11/13 17:24
okuma süresi: 2 dak.
Öztan Özatay 6. Fotoğraf Yarışması'na başvurular başladı
A- A A+

"Öztan Özatay 6'ncı Fotoğraf Yarışması" organizatörü Buket Özatay, yaptığı açıklamada, serginin, ülkede fotoğraf sanatına olan ilginin derecesini yansıtması bakımından tarihsel bir işlev üstlendiğini kaydederek: "Yarışma beş yıldır; ülkemizin en kapsamlı, en prestijli, hem fotoğraf hem de fotoğrafçı bazında en çok katılımlı fotoğraf yarışması konumundadır" dedi.

Özatay'ın verdiği bilgiye gore yarışmaya başvuru kabulü başladı.

Öztan Özatay'ın anısına Özatay Fotoğrafçılık tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödüller de verilecek.

Yarışmaya katılmak isteyen fotoğraf tutkunlarının renkli, siyah beyaz ve doğa dallarında en az üç, en fazla sekiz fotoğraf gönderebileceği bildirildi.

Dijital ve üzerinde oynanmış olan fotoğrafların da kabul edildiği yarışmada, eserlerin sergilenmeye hazır bir şekilde teslim edilmesi gerekiyor.

Bu kapsamda her katılımcı Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı makbuzu karşılığı 15TL ödeyerek bu yarışmaya katılabilecek. Bağışlar fotoğrafların teslimatı esnasında Özatay Fotoğrafçılık şubelerinde yapılacak.

Ayrıca sergide satılan her fotoğrafın bedelinin %50'si eserin sahibi fotoğrafçıya, %50'si ise Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakıf'ına verilecek.

Öztan Özatay 6. Fotoğraf Yarışması ve Sergisi için oluşturulan juri tarafından beğenilen eserler 18-29 Mart 2014 tarihleri arasında Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek etkinlik ile sanatseverlerle buluşturulacak.

Yarışmaya katılacak olan eserlerin en geç 7 Şubat 2014 tarihine kadar Özatay Fotoğrafçılığın Girne Caddesi ve Kermiya'daki mağazalarına teslim edilmesi gerekiyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.