İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Kooperatif Şirketlerin Ekonomideki Güncel Yeri Tartışıldı

Kooperatif Şirketlerin Ekonomideki Güncel Yeri Tartışıldı

Birlikten Kuvvet, Kooperatiften Güç Doğar" sloganı ile Kooperatif Şirketlerin Ekonomideki Güncel yerinin tartışıldığı Panel ve Açık Oturum Başbakan ve Çalışma Bakanı'nın da katılımıyla Girne Acapulco Resort Hotel'de gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 30/11/13 17:41
okuma süresi: 4 dak.
Kooperatif Şirketlerin Ekonomideki Güncel Yeri Tartışıldı
A- A A+
"Güçlü Kooperatifcilik Ekonomiye İstikrar Kazandırır"

Limasol Türk Kooperatif Bankası Ana Sponsorluğunda, Kooperatif Şirketler Mukayyitliği'ne bağlı Kooperatif şirketlerin katılımı ile gerçekleşen panel ve açık oturumda " İş modeli olarak Kooperatif yapılanma ve küçük ekonomiler için örnek modeller" ele alındı. Kooperatifçilik Panel ve Açık Oturumun başlangıç etkinliğine Başbakan ÖzkanYorgancıoğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da katılarak birer konuşma yaptılar.

Kooperatifçiliğin ekonomide güven ve istikrar unsuru olduğuna işaret ederek konuşmasına başlayan Başbakan Yorgancıoğlu, turizm dahil üretime dayalı küçük ve orta ölçekli işletmelerin kooperatifçilik modeli örgütlenmelere gitmelerinin üreterek kalkınmayı, gelir dağılımındaki adaleti, bölgesel rekabete hazır olmayı beraberinde getireceğini vurguladı.

Açılışta ikinci sözü alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, acımasız rekabet ortamında küçük işletmelerinin güçlerini birleştirerek ayakta kalmalarının üretime katkı sağlarken piyasada denge unsuru olacağına dikkat çekti. Gürpınar, günün ekonomik şartlarına uygun bir kooperatifçilik yapısına her zamankinden fazla ihtiyaç olduğuna işaret ederek, başta Limasol Bankası Panel ve Açık Oturuma katkı koyanları kutladı.

Bakan Gürpınar'dan sonra söz alan Limasol Türk Kooperatif Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler, "kooperatiflerin topluma karşı sorumluluklarını yerine getirmek içiniş ve güçbirliği yapmaları gerektiği"yönünde AB kararları bulunduğuna işaret ederek bu işbirliğinin ülkemizde de doğru ve sağlıklı bir zeminde yapılmasında sayısız yararlar bulunduğunu vurguladı. Limasol Türk Kooperatif Bankası'nın kuruluşundan günümüze uzanan74 yıllık başarı öyküsünden görsel destekli kesitler aktaran Kemaler, " kooperatifçilikte üretim ve istikrar yanında insana dahaçok değer verme misyonu olduğunu da anımsatarak Limasol Bankası olarak Koop-Süt örneğinde olduğu gibi yarattığımız değerleri siz kooperatifçilerle paylaşmaya hazırız" şeklinde sözlerini tamamladı.

Kooperatif Şirketler Mukayyidi Hasan Solyalı'nın açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğin giriş kısmı protokol konuşmalarının ardından Koop Süt Müdürü/Sekreteri Salih Yücesoylu ve Çayönü Kalkınma Kooperatif Sekreteri Ahmet Yeşilada'nın konuşmalarıyla tamamlandı.

PANEL VE AÇIK OTURUM

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Mustafa Tümer 'in üstlendiği Panelde ise Doç. Dr. Sami Fethi, Yrd. Doç. Dr. Kamil Sertoğlu, Doç. Dr. Eralp Bektaş, Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu, Dr. Av. Mehmet Akif Poroy Kooperatif Şirketlerin Ekonomideki Güncel Yerini tartıştı.

Öğle yemeği için verilen aradan sonra Limasol Bankası Genel Müdürü ilkin Yoğurtçuoğlu ve Koop – Süt YK Başkanı Mehmet Temel Yeni Girişimler konulu sunumlarını aktardılar. Limasol Türk Koperatif Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Batuhan Halim'in Yeni Model Kooperatifçilik sunumu ile devam eden etkinlik, toplantı sonuç bildirgesi önerisinin sunulması ile sona erdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.