VADİLİ
okuma süresi: 3 dak.

Adahan'dan, Beyarmudu Belediye Başkanı ve Türkmenköy muhtarınına su tepkisi

Adahan’dan, Beyarmudu Belediye Başkanı ve Türkmenköy muhtarınına su tepkisi

Vadili Belediyesi Başkanı Mehmet Adahan, Türkmenköy'deki bir su kuyusundan Vadili'ye su verilmesine karşı olduğunu belirttiği Beyarmudu Belediyesi Başkanı İlker Edip ile Türkmenköy Muhtarı Ayşe Korol'u "su üzerinden popülizm" yapmakla suçladı.

Yayın Tarihi: 03/12/13 15:20
okuma süresi: 3 dak.
Adahan’dan, Beyarmudu Belediye Başkanı ve Türkmenköy muhtarınına su tepkisi
A- A A+

Vadili Belediyesi Başkanı Mehmet Adahan Belediyeler Birliği binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkmenköy'deki bir su kuyusundan su talep etmeleriyle ilgili ortaya atılan iddialar hakkında açıklamalarda bulundu.

Adahan, basın toplantısında, basında da yer alan 'Türkmenköy'deki söz konusu su kuyusundaki su kaynağının azalması ve su aktarılabilmesi için Vadili köyünde inşa edilmesi gereken deponun henüz inşa edilmediği' gerekçeleriyle su verilmek istenmemesine atıfta bulundu.

Vadili Belediyesi'nin temel sorununun su olduğunu belirten Adahan, göreve geldiği dönemde 65 eve tankerlerle su taşımak zorunda kaldıklarını, asbestli borulardan oluşan su şebekelerinde büyük kayıplar yaşandığını anlattı.

Vadili'nin su sorununu çözmek için Türkmenköy'deki su kuyusundan günde 200 ton su alabilmek için, 8 bin 620 metrelik boru döşendiğini ve 500 ton kapasiteli su deposu inşa edildiğini anlatan Adahan, söz konusu su kuyusunun Vadili Belediyesi'ne tahsis edilmesinin Su İşleri Dairesi tarafından uygun bulunduğunun yazısını da basına dağıttı.

Su aktarımı için gereken çalışmaların yapıldığını ifade eden Adahan, "Bu projenin hayata geçirilmesiyle beraber karşımıza popülist yaklaşım çıktı. Bu popülist yaklaşım Türkmenköy muhtarlığının Vadili halkına su vermeme noktasında bir antipropagandaydı, ki o tarihte Ulusal Birlik Partisi'nin kurultayı ile üst üste getirilip bize bir siyasal baskı aracı olarak kullanıldı" dedi.

Beyarmudu Belediyesi Başkanı İlker Edip'in, su deposunun inşa edilmediği ve su kaynaklarının azaldığı gerekçesiyle su vermek istememesini kınayan Adahan, "Vadili halkının temel ihtiyacı olan suyu vermeme noktasındaki siyasetini Vadili halkı adına şiddetle kınarım" dedi.

Belediyenin diğer çalışmaları hakkında da bilgi veren Adahan, dere ıslah projesinin üçte ikisinin, yağmur suyu drenaj projesinin büyük kısmının tamamlandığını, yol asfaltlama projesinin sürdüğünü, Posta, Muhtarlık Binası ve Hastanesinin düzenlendiğini, Esnaf ve Zanaatkarlar Sitesi'nin altyapısının devam ettiğini, Turunçlu Vadili yolunun, itfaiye binasının tamamlandığını, 3 bin metre kare spor salonunun temelinin atıldığını, 2 bin metre kapalı çok amaçlı Toplum Eğitim Merkezi ve bin 500 soysal konut için arazi çalışması başlattıklarını anlattı.

HASAN SENİN

Eski Su İşleri Dairesi Müdürü Hasan Senin ise, "söz konusu su deposunun inşa edilmediği halde ödeme yaptığı" yönünde iddiaların ortaya atıldığını belirtti.

Deponun Gerçek İnşaat tarafından inşa edildiğini açıklayan Senin, deponun inşa edilmediğini iddia ettiğinden dolayı Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip'i şiddetle kınadı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.