İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ.Günsel'e Profesör ünvanı

YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ.Günsel'e Profesör ünvanı

UNESCO Denetim Kurulu, Uluslararası Eğitim ve Mühendislik Kurumu Üyesi, ve Kazak-American Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof.Dr. Amirlan Kusaino Aidarbekovich'in özel davetlisi olarak Kazakistan Cumhuriyetinde bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel'e Kazakh-American Üniversitesi Senatosu tarafından Profesör ünvanı verildi.

Yayın Tarihi: 13/12/13 18:29
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ.Günsel'e Profesör ünvanı
A- A A+

Kazakistan temasları çerçevesinde Dr. Suat İ. Günsel, Kazakh-American Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerine "Üniversiteler topumun dokuma tezgahıdır" adlı bir konuşma yaptı. Üniversitelerin KKTC için önemine değinen Günsel, KKTC'nin sadece turistler için bir hizmet veren ada değil, dünyada bilim üreten bir konuma geldiğini vurguladı. Ada'nın yüzey ölçüsünün sınırlı olmasına bakmayarak dikey boyutta bir kıtada yapılanların aynısını yapmanın mümkünlüğünü (Adada kıtalı gibi yaşamak) ve kendi toplumu için kendi hikayesini yazabilen öğrenciler yetiştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Dr. Suat Günselin konuşmaları Kazak Amerikan ve Kazakistan'ın Mimarlık ve İnşaat Üniversiteleri öğrencileri ve öğretim üyeleri tarafından büyük ilgiyle takip edildi ve konuşmasının sonunda Dr. Suat İ.Günsel kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

YDÜ Kurucu Rektör'ü Dr. Suat İ.Günsel'e Profesör Ünvanı

Dr. Suat İ.Günsel, Konuşmalarının ardından Kazakh-American Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi arasında eğitim ve akademik alanlarda işbirliği protokolü imzalanması ve Profesörlük Ünvanının takdim edilmesi için senato toplantısına katıldı.

Senato toplantısında Kazakh-American Üniversitesinin Kurucu Rektörü Prof.Dr. Amirlan Kusainov yaptığı konuşmada , YDÜ' nün bir Dünya üniversitesi olduğunu vurguladı ve Dr. Suat Günsel'e övgü dolu sözler söyledi.

Daha sonra Senato toplantısında açık oylama ile Dr. Suat Günsel'e "Türk dünyası devletleri arasında eğitim, bilim ve kültür alanlarında yaptığı katkılar, ilişkilerin gelişmesi ve entegrasyonu , Kazakh-American Üniversitesi ve YDÜ işbirliğinin uğurla gelişmesi yönünde hizmetlerinden dolayı "Uluslararası ilişkiler" ana bilim dalında Profesörlük Ünvanı takdim edildi.

YDÜ Kurucu Rektör'ü Dr. Suat İ.Günsel'e bugüne kadar, TÜRKSOY ve İslam Teşkilatı tarafından verilen Altın Madalya ve Altın Onur Plaketi, 1 Profesör, 5 Doktora payesi, 1 Sokrates Ödülü, 2 Altın Madalya, Azerbaycan ve Gagavuzya ülkelerinden aldığı devlet nişanı ve çok sayıda madalya ve plaket takdim edilmiştir.

Kazakistan'ın Almati kendindeki temasları devam eden YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel'e Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu eşlik ediyor

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.