Kumarhane dikmedi "Marina inşa etti" diye cezalandırmak mı gerek?

Yayın Tarihi: 09/08/11 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Bir yandan KKTC'ye yatırımcı davet ederler,öte yandan gelenleri kovarlar.

Kovulduğu hâlde yatırımda diretenlerin de burunlarından fitil fitil getirirler.

Sıkılmadan yurt dışına fenerle çıkıp çeşitli ülke sokaklarında fenerle yatırımcı, hellim ızgara ederek turist ararlar…

Son örneği kimsenin yatırım yapmaya cesaret etmediği Karpaz'a milyonlarca dolar atarak "Marina" inşa eden firmadır.Nerede ise yatırımcının dişlerini sökecekler.

Haber nedense beni hayrete düşürmedi

.Sen kalk,KKTC gibi yere gel.Şirket kur.

Tertemiz paranı KKTC'ye aktar.

Yatırım alanı için hiç hakkı olmayan bir bayana aracı parası olarak 10 milyon dolar toka et,proje hazırla,en zor koşullar altında Karpaz'a Marina inşa et…

Olacağı buydu.Sana madalya mı vereceklerdi?!

İşte o haber:

" Karpaz'a 40 milyon euroluk ilk etap marina yatırımını tamamlayan şirket bürokratik engeller nedeniyle yatırımı durdurdu. Karpaz'a yatırım çağrılarına yıllarca yanıt alamadığı günleri çabuk unutan hükümet, uluslararası alanda tanınmamışlığın verdiği riske rağmen milyonlarca liralık yatırım yapan insanları süründürmeye devam ediyor. Karpaz'a 3 yılda 40 milyon euroluk ilk etap yatırımı muhteşem Yat Marinasını tamamlayarak hizmete açan şirket bürokratik engellerden bunalmış durumda.

Yaklaşık 12 yıl önce para bulamadığı için yatırıma başlayamayan şirkete aracı parası olarak 10 milyon dolar ödeyerek araziyi devralarak 2008 yılında başladığı toplam 200 milyon euroluk yatırımın ilk etabı olan Yat Marinası'nı tamamlayan uluslararası bir konsorsiyuma ait Karpaz Bay Resort Ltd.(KBR) şirketi, içinde 5 yıldızlı 2 ayrı delüks otelin de yer aldığı ikinci etaba başlamadan bir yığın sorunla mücadele etmek durumunda bırakıldı.

Yeni Erenköy'de, Doğu Akdeniz'in en güzel koylarından birine inşa edilen "Karpaz Gate Marina", dükkanları, restorant ve barı, her türlü konfora sahip sosyal tesisleri ile birinci sınıf turistik bir mekan olmasına rağmen Gümrük engeline takıldı.Şu anda 150 dolayında personel istihdam ederek bölgenin işsizliğine katkı koyan Marina biteli 3 ayı aşan bir zaman geçmesine karşın, ülkemizi yatlarıyla ziyarete gelen yabancı turistlere yasal giriş sağlayacak liman ve gümrük hızmeti verecek yapı oluşturulamadı.

Hükümet Nisan ayında aldığı Yat Limanına " Giriş Limanı" statüsü verme kararını 3 aydır hayata geçirecek Liman,Gümrük ve Muhaceret Dairelerini oluşturamayınca, turistler ya saatlerce bekletilmekte ya da Girne veya Gazi Mağusa Gümrüğü'ne havale edilmektedirler.
Bir yandan sivil diğer yandan askeri bürokrasiyle mücadele etmekten bunalan yatırımcılar ve şirket yöneticileri yaşadıkları traji-komik bir olayın şokunu henüz üzerlerinden atamadılar. Bundan 1.5 ay kadar önce Marinaya giriş yaptığı sırada motorunda yangın çıkan ve imdat isteyen bir yabancı yat sahibinin çağrısına koşan yöneticiler yat sahibini muhtemel üzücü bir sorundan kurtarırken kendilerini dramatik bir gelişmenin ortasında buldular.

Yat motorundaki yangın söndürülmüş, doğal olarak yattaki konuklar Marinaya taşınmıştı ancak bu gelişmelerden ilk anda polis ve gümrük makamları haberdar edilmediği gerekçesiyle imdada koşan görevliler "ülkeye gayrı yasal insan soktukları" gerekçesiyle tutuklanıp hakim önüne çıkarılmışlardı. "
Şimdi bu haber karşısında Aziz Nesin'in hikâyeleri solda sıfır kalır dersem hata mı olur? Yatırımcı istersiniz.KKTC'ye yatırım yapmak yürek ister.Hele 100 milyon doları aşan yatırım daha da büyük yürek ister.Karpaz'ı seçmek daha da büyük yürek gerektirir.Oysa herkes Girne'ye atar kapağı,Türkiye kaynaklarından da alır krediyi,Otel ve Casino ile havuzunu doldurur.

Oysa bu Şirket Karpaz'da sürünürken Hükümetten beklentileri özetle şöyle:

1." Giriş Limanı statüsü bir an önce hayata geçirilsin.

2. Liman içine sadece yat donanımları için sınırlı sayıda duty-free shoplar oluşturulursa yabancı yatlar için cazibe merkezi olma niteliği artacaktır.

3.Kira süresi 49 yıllığına çıkarılmalıdır."

Habere göre 200 milyon dolara yakın bir harcama ile ikinci bir proje daha gerçekleştirilmek istenmektedir.Bu başvuru da yapılır ve onun koşulları da saptanır.

Sen kalk Karpaz'a Marina yap…

Yetmedi batan gemiyi kurtar,sığınma sağla…

Olacak iş mi bu?

Al sana yargı yolu!...

Yahu adam KKTC yetkililerinin izni ile Marina inşa etmiş;

Marina'ya yat ve gemi yanaşmayacaksa,orada liman ve gümrük hızmeti verilmeyecekse, Marina inşa iznini neden verdiniz?

Biz akıllanmayız …

Yine birkaç havalı bürokratın oyununa geldi koca devlet…

Hadi beyler doğru yola…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.