BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 3 dak.

En Yeni Televizyon Dünyası

En Yeni Televizyon Dünyası

Geçmişi yüzyıla dayanmayan ama milyarlarca insanı etkisi altına alan Televizyon ilk olarak 1926 yılında İngiliz mucit John Logie Baird tarafından bulunmuştur. O günden bugüne kadar popülaritesini hiç kaybetmeyen, evlerimizde başköşeye oturan televizyon, iletişim aletleri içerisindeki en etkili kaynaklardan biridir.

Yayın Tarihi: 23/01/14 17:07
okuma süresi: 3 dak.
En Yeni Televizyon Dünyası
A- A A+
Geçmişi yüzyıla dayanmayan ama milyarlarca insanı etkisi altına alan Televizyon ilk olarak 1926 yılında İngiliz mucit John Logie Baird tarafından bulunmuştur. O günden bugüne kadar popülaritesini hiç kaybetmeyen, evlerimizde başköşeye oturan televizyon, iletişim aletleri içerisindeki en etkili kaynaklardan biridir. İlk Televizyon tahmin edileceği üzere çok ilkel mekanizmalarda, oluşmakta hatta bir ok parçası da o günlerde kullanılan çay kutusunu bir kasa olarak kullanılması, lamba için bisküvi kutusu, motor olarak evde yapılmış nipkow diski, merkezi mili için bir dikiş makinesi iğnesi kullanılmıştır. Günümüzdeki Ultra HD LED TV'ler göz önüne alındığında 91 yıllık Televizyon tarihinin 12.000 yıllık insanlık tarihinde adeta boyut atladığı görülmektedir.

Yayın ve alıcı teknolojilerinin bu denli baş döndürecek şekilde gelişmesine rağmen, internet teknolojisi ile televizyon ve bilgi yayımı sıçrama yapmıştır. Günümüzde televizyon yayınlarını izlemek için artık herhangi bir kutunun, camın, ya da bir cihazın karşısına geçmemiz gerekmiyor. Bugün artık elektrik olmayan yerlere, dağ başında, deniz ortasında cep telefonunuzun çektiği her yerde istediğiniz kanalı izleyebilmektesiniz. İnternet bu alanda size sayısız seçenek sunmakta. Fakat burada en önemli iş izlediğiniz yayının akıcı ve kesintisiz olarak izleme noktasına geldiğinde işler biraz karışıyor. Bu konuda çok kaliteli ve kendi alanında hızla yükselen bir site sizin beklentinizi karşılamaktadır. Pek çok ulusal kanalı HD kalitesinde izleyebilir, ayrıca kategorik olarak ayrılmış televizyon kanallarında dilediğiniz seyredebilirsiniz. Dilerseniz canlı olarak sitede yer alan büyükşehirlerimizdeki mobese görüntülerinde anı anına takip edebilirsiniz. Canlitvx.com sizlere online televizyon izleme keyfini bir basamak daha yukarıdan sunmaktadır. Tüm bunların yanında HD Sinema izleme keyfini de sizlere sunan Canlitvx star tv kanalını da tüm bunlar için sizlere ücretsiz olarak sunmaktadır. Yine dilerseniz buradan en çok dinlenen radyoları da dinleyebilirsiniz. Günden güne geniş bir yelpazede televizyon ve radyo kanalları eklemesi yapılan site, ayrıca Türksat uydu kanalları frekanslarını da güncel olarak ziyaretçileriyle paylaşmaktadır. İnternette kaybolmadan, kesintisiz olarak televizyon izleme keyfine buradan ulaşabilirsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.