İNÖNÜ
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ "Çevre ve İnsan"da kırsal bölge belediyeleri ele alındı

DAÜ "Çevre ve İnsan"da kırsal bölge belediyeleri ele alındı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi ve Su Altı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burak Ali Çiçek'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Çevre ve İnsan" programına bu hafta İnönü Belediye Başkanı Ali Öncü konuk oldu.

Yayın Tarihi: 31/01/14 17:27
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ "Çevre ve İnsan"da kırsal bölge belediyeleri ele alındı
A- A A+

Söz konusu programda "Kırsal Bölge Belediyeleri" ele alındı. Yrd. Doç. Dr. Burak Ali Çiçek programın başında özellikle kırsal kesim belediyelerinin ülke ekonomisini tarım hayvancılık anlamında destekleyen bölgeler olduğunu ifade etti ve küçük belediyelerin öneminden bahsetti.

İnönü Belediye Başkanı Ali Öncü ise son zamanlarda gündemde sıkça söz edilen, belediyelerin yaşadığı mali, sosyal ve yapısal anlamdaki sıkıntılarından söz etti. Öncü, belediyelerin mali kaynaklarını açıklayarak, bunların devlet katkısı olan yerel gelirler, TC Büyükelçiliği Yardım Heyeti, AB Projeleri olduğundan bahsetti ve projelerden örnekler verdi. Öncü, İnönü Belediyesi'nin milli gelirden aldığı payın %6.30 düştüğünü, faizlerin, döviz kurunun arttığını, dolayısıyla giderlerinin ve harcamalarının da yükseldiğini bildirdi.

Öte yandan sıkıntılarının başında su, elektrik konusunun geldiğini ifade eden Öncü, belediyelerin ödenememiş faturalarının büyük bir problem yarattığından, su motorlarının elektrik maliyetlerinin devlet tarafından yapılandırılması gerektiğinden, aksi takdirde sürdürülemez bir yapı oluştuğundan söz etti. Öncü, suyun kesilmesinin, hayvanların telef olması anlamına geldiğini de vurguladı.

Son yıllarda yağışların da yeterli olmadığını bildiren Öncü, önümüzdeki yıl için büyük korkuları bulunduğunu, hayvan yemi dahi bulamayacaklarını kaydetti. Öncü yaşanan problemlerden ötürü, halka sosyal anlamda hizmet verememekten yakındı. Öncü ayrıca, belediyelerin denetimlerinin de yapılmadığını ve haksız kazanç elde edildiğini savundu. Mevcut yapının küçük belediyeleri batırdığını iddia eden Öncü, devletin belediyelere sağladığı yerel gelirlerin mutlaka düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Belediye Başkanı Öncü daha sonra DAÜ işbirliğinde gerçekleştirilen projelerden bahsetti. DAÜ Sürekli Eğitim Merkezi koordinatörlüğünde son zamanlarda hem halka hem de belediye personeline dönemsel bazda ayrı ayrı eğitimler verildiğini açıklayan Öncü, katkılarından dolayı DAÜ yönetimine teşekkürlerini sundu. DAÜ ile işbirliklerinin süreceğini, yapılan projelerin diğer belediyelere de örnek olması gerektiğini bildiren Öncü, alınan eğitimlerin sonucunda halka daha iyi hizmet sunulacağını da vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.