GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

RMMO ile İsrail Hava Kuvvetleri'nin geniş ölçekli tatbikatı başladı

RMMO ile İsrail Hava Kuvvetleri'nin geniş ölçekli tatbikatı başladı

Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) ile İsrail Hava Kuvvetleri'nin geniş ölçekli tatbikatı dün sabah başladı.

Yayın Tarihi: 13/02/14 06:59
okuma süresi: 2 dak.
RMMO ile İsrail Hava Kuvvetleri'nin geniş ölçekli tatbikatı başladı
A- A A+

Fileleftheros'un web sayfasına düşen habere göre İsrail savaş uçakları, RMMO unsurlarıyla müştereken icra etmekte olduğu tatbikat çerçevesinde bu sabah 11.00 ile 13.00 saatleri arasında Limasol'un güney bölgesi, Vasiliko ve Hirokita üzerinden alçak uçuş yaptı.

Baf'a kadar yayılan, kara ve deniz hedeflerine yönelik sanal ateş de açılan tatbikata İsrail Hava Kuvvetleri'ne bağlı çok sayıda savaş uçağı katıldığı belirtilirken uçak sayısı açıklanmadı.

İsrail uçaklarının, özellikle alçak uçuş yaparak sanal hedeflere ateş açtıkları bölgelerde varlıklarını hissettirdiklerine dikkat çekildi.

Bir internet haber sitesi de, Güney Kıbrıs ile İsrail arasındaki müşterek tatbikat çerçevesinde Baf'taki "Andreas Papandreu Hava Üssü"nün İsrail uçakları tarafından kullanıldığını haber verdi.

Lefkoşa FIR hattı içerisinde icra edilmekte olduğu belirtilen müşterek tatbikat kapsamında İsrail'in F15 ve F16 savaş uçaklarının sözde "MEB" parselleri üzerinde uçuş yaptıkları saat 11.00 itibarıyla ve Limasol'un güneyi, Vasiliko ve Hirokita bölgeleri üzerinden düşük irtifadan uçtukları kaydedildi.

Tatbikatla ilgili daha önce çıkan haberlerde tatbikat tarihi 13-14 Şubat olarak verilmiş ve İsrail'den 40'ın üzerinde savaş uçağı iştirak edeceği haber verilmişti. Tatbikatın hedefi de Rum tarafının tek yanlı münhasır ekonomik bölge ilan ettiği deniz bölgesindeki yatakların ve Vasiliko'daki terminalin korunması olarak açıklanmıştı

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.