İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Ertuğruloğlu: "Nami haddini bilmesi gereken bir çocuk!"

Ertuğruloğlu: "Nami haddini bilmesi gereken bir çocuk!"

Eski Dışişleri Bakanlarından Tahsin Ertuğruloğlu, dün Ada TV'de Mert Özdeş'in hazırlayıp sunduğu Öğlen Ajansı programı'nda Dışişleri Bakanı Özdil Nami'ye 'Sen kimsin' diyerek çok tartışılacak sözler sarf etti...

Yayın Tarihi: 20/02/14 11:51
okuma süresi: 6 dak.
Ertuğruloğlu: "Nami haddini bilmesi gereken bir çocuk!"
A- A A+

"Nami önce haddini bilmesi gereken bir çocuk. Kendini pahalıya satmaya çalışan ama başka yerlere 'başka türlü' yaklaşımlar içinde olan bir hareket tarzı içerisinde"

"Rum tarafından mesaj göndertiyorsun. Müzakereciyi benimsemiyorsun. Sen kimsin ya? Beni de halk seçti. Ben de sana güvenmiyorum! Çünkü senin ne işler 'karıştırdığını' iyi biliyoruz. Sen KKTC için mi çalışıyorsun? Hedefin ne?"

"Umarım aklını başına toplar da dedesi gibi ülkeden kaçıp, isim değiştirip yabancı ülkelerde yaşama mecburiyeti hissetmez. Kimseyi hiçbir zaman vatan haini ilan etmedim ama misyonunun farklı olduğunu bildiğimiz insanların ne tür ilişkiler içerisinde olduğunu biliyoruz"

"Denktaş döneminde de Cumhurbaşkanlığında çalışıyordu. Niye durduruldu? Nami'nin veya herhangi birinin KKTC'nin çıkarlarına, geleceğine, güvenliğine en ufak zarar verme olasılığı karşısında mutlaka tavır alınacaktır"

UBP Lefkoşa Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu, konuk olduğu Ada TV'de yayınlan Öğlen Ajansı programında Mert Özdeş'in Kıbrıs Sorununda gelinen yeni süreçle ilgili sorularını yanıtladı.

Aynı zamanda Eski Dışişleri Bakanlarından olan Ertuğruloğlu, Dışişleri Bakanı Özdil Nami'ye 'Sen kimsin' diyerek âdeta ateş püskürdü...Milli bir dava olan Kıbrıs Meselesinde Cumhurbaşkanı Eroğlu ile aynı görüşleri paylaştıklarını vurgulayan Ertuğruloğlu, Dışişleri Bakanı Özdil Nami'yi, Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı makamına saygısız" olmakla suçladı.

"Bu tutumdan vazgeçin"

Ertuğruloğlu, Güney Kıbrıs'ın Kıbrıs Türk halkının haklarını garanti altına alacak gerçek bir anlaşmaya yanaşmadığını, yanaşmayacağına işaret eden Ertuğruloğlu şöyle konuştu; "Sanki Rum bizi tatmin edecek bir anlaşmaya hazırmış gibi davranıp, 'biran önce çözüm diyerek, her şeyden feragat edelim gidip sözde bir çözüme evet diyelim' düşüncesiyle hareket eden arkadaşlarımızı güneydekiler izlediği zaman Kıbrıs Türk halkının haklarını garanti altına alacak bir anlaşmaya evet deme hissine kapılır mı? Bu sözde çözümcülerin egemen olacağı ve Kıbrıs Türk halkını Rumların bütün taleplerine evet deme noktasına getirmelerini bekler güneydekiler... Gerçekten çözüm istiyorsanız bu tutumdan vazgeçmeniz gerek"

"Haddini bilmesi gereken bir çocuk"

Ertuğruloğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Nami önce haddini bilmesi gereken bir çocuk. Kendini Kıbrıs Türküne fazla pahalıya satmaya çalışan ama başka yerlere başka türlü yaklaşımlar içinde olan bizleri son derece rahatsız eden bir hareket tarzını içerisinde"

"Kendisi zamanında niçin çağırmadı?"

Özdil Nami'nin niçin ısrarla müzakere masasında yer almak istediğini soran Ertuğruloğlu şöyle dedi; "Bir kere niye ısrarla masada olmak istiyor. Benim bildiğim kadarıyla bu müzakereler sürecinde sadece ben Sayın Denktaş'la müzakere sürecinde bulundum. Dışişleri bakanı niye masada olmasın? gibi argümanlar gündeme getiriliyor. Sayın Talat zamanında hiçbir Dışişleri Bakanı müzakere masasına alınmadı. O zamanlar Sayın Nami, Sayın Talat'ın müzakere heyetindeydi. Niye çıkıp da Dışişleri Bakanı müzakere masasına gelmiyor diye görüş ortaya koymadı?"

"Bu ısrar niye..? Taviz için mi!"

"Israrla neden kendini Rum tarafından da Kuzeye mesaj gönderterek, bizzat Anastasiadis'ten mesaj gönderterek 'Nami'yi masada görmekten mutluluk duyacağız' diye mesaj gönderten Nami'nin kendisi. Niye ısrarla bu masada olmak istiyor? Ben bunu soruyorum. Senin niyetin ne Cumhurbaşkanına güvenmiyor musun? Sence vermesi gereken kadar tavizi vermeyeceğinden korktuğun için mi sen masada olacaksın? Sence verilmesi gereken, bizce asla verilmemesi gereken tavizleri verdirebilmek için mi masada olmak istiyorsun? Sen değil miydin Özdil Nami, 'Cumhurbaşkanı ile çok iyi çalışıyoruz' diye övgüler yağdıran, sen değil miydin Kutlay Erk, sen değil miydin Özkan Yorgancıoğlu 'Cumhurbaşkanı ile çok iyi çalışıyoruz' diyen? Şimdi ne oldu da ısrarla masada olacaksınız?

"Ne işler karıştırdığını biliyoruz"

"Sen hem Cumhurbaşkanına hakaret ediyorsun, iki müzakereci Kudret Özersay'a da hakaret ediyorsun. Diyorsun ki müzakereciyi benimsemiyorum. Sen kimsin ya? Beni halk seçti. Beni de halk seçti. Ben de sana güvenmiyorum. Senin masada olman benim için rahatsızlık. Çünkü senin ne işler karıştırdığını biliyoruz. Sen KKTC için mi çalışıyorsun? KKTC için mi dışişleri bakanı olarak görev yapıyorsun? Senin hedefin ne? Biz bu olayı daha fazla gündeme getirmek istemiyoruz. Olay daha da çirkinleşir."

"Dedesi gibi olmasın"

"Umarım biran önce aklını başına toplar da dedesi gibi ülkeden kaçıp başka yerlere gidip isim değiştirip yabancı ülkelerde yaşama mecburiyeti hissetmez. Herkes aklını başına toplasın, misyonunu iyi belirlesin. Biz halkın seçtikleri isek bizim bir misyonumuz vardır. Kıbrıs Türk Halkının ve Devletinin çıkarlarını korumak. Başkalarının çıkarlarını kollamak değil. Kimseyi hayatım boyunca vatan haini ilan etmedim ama misyonunun farklı olduğunu bildiğimiz insanların ne tür ilişkiler içerisinde olduğunu biliyoruz."

"Denktaş döneminde neden durduruldu"

"Merhum Denktaş döneminde de Cumhurbaşkanlığında çalışıyordu. Niye durduruldu? Herkes aklını başına toplasın. Özdil Nami'nin ve ya herhangi birinin KKTC'nin çıkarlarına, Kıbrıs Türk halkının çıkarlarına, geleceğine, güvenliğine en ufak zararı verme olasılığı karşısında mutlaka bir tavır alınacaktır…"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.