İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Eroğlu, İkinci Cumhurbaşkanı Talat'a yapılan saldırıyı kınadı

Eroğlu, İkinci Cumhurbaşkanı Talat'a yapılan saldırıyı kınadı

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İkinci Cumhurbaşkanı Talat'a yapılan saldırıyı kınadı

Yayın Tarihi: 27/03/14 09:59
okuma süresi: 2 dak.
Eroğlu, İkinci Cumhurbaşkanı Talat'a yapılan saldırıyı kınadı
A- A A+

"İkinci Cumhurbaşkanı Sayın Talat'a Güney Kıbrıs'ın Limasol kentinde verdiği bir konferans esnasında fanatik ELAM örgütü tarafından yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor Sayın Talat'a ve yanındakilere geçmiş olsun diyorum.

Kıbrıslı Türklere karşı, Kıbrıs Rum Toplumu'nun belirli kesimlerinde hala var olduğu anlaşılan husumet duygularının şiddete varan bir noktaya ulaşması esef vericidir ve kabul edilebilecek bir durum değildir. Kendisini barış yanlısı ve çözüm yanlısı olarak addeden tüm kesim ve kişilerin bu tür eylemlerin karşısında durması gerekmektedir.

Aldığımız bilgilere ve Sayın Talat'ın kendi ifadelerine göre olayda Kıbrıs Rum güvenlik görevlilerinin ihmali bulunduğu anlaşılmaktadır.

Kıbrıs Rum Yönetimi'nin bu konuda gerekli tedbirleri almamış olması üzücü ve düşündürücüdür.

Özellikle görüşmeler sürecinin kritik bir noktaya ulaştığı ve iki taraf arasında var olan güvensizliği giderici önlemlerin gündemde olduğu bir dönemde bu tür şiddet olaylarının cereyan etmesi kaygı vericidir.

Kıbrıs sorununun şiddete başvurarak çözülemeyeceği, bunu bir araç olarak kullananların ancak aradaki güvensizliği daha da derinleştirdiği bilinmelidir.

Olaydan çıkarılacak derslerle Kıbrıs Rum Tarafı'nın ileride bu tür olayların tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri almasını bekliyoruz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.