İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Talat: "Bu mücadeleyi kazanmalıyız"

Talat: "Bu mücadeleyi kazanmalıyız"

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, "Her yerde fanatizmle mücadele etmeliyiz ve bu mücadeleyi kazanmalıyız çünkü onlar kazanırsa çözüm ulaşılması imkansız bir hedefe dönüşecek" dedi.

Yayın Tarihi: 27/03/14 10:05
okuma süresi: 3 dak.
Talat: "Bu mücadeleyi kazanmalıyız"
A- A A+

Talat, dün akşam Limasol'da konferans verdiği binaya bir grup faşist Kıbrıslı Rum tarafından saldırı düzenlenmesiyle ilgili konferans çıkışı Kıbrıs Rum basınına açıklama yaptı.

Talat, "Etkinliği düzenleyenlerin hedefi Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlar arasında karşılıklı anlayışı, uzlaşı kültürünü geliştirmek. Bir çözüm için buna ihtiyacımız var, aksi takdirde liderler bir antlaşmaya varsa dahi, kalıcılığı beklediğimiz kadar olmayacak" dedi.

Faşist Kıbrıs Rum ELAM örgütü tarafından düzenlendiği belirtilen olayların amacına da değinen Talat, "Olaylar (uzlaşı kültürünü geliştirme) hedefini sekteye uğratmak içindi. Ancak bizim hedefimiz, kalıcı bir çözüm ve birleşik bir Kıbrıs için bunlarla yüzleşmek, faşist faaliyetlere karşı durmak, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlara bu kesimleri izole etmeye yardımcı olmaktır" dedi.

Fanatizmle mücadelenin çözüm için hayati olduğunu anlatan Talat, "Her yerde fanatizmle mücadele etmeliyiz ve bu mücadeleyi kazanmalıyız çünkü onlar kazanırsa çözüm ulaşılması imkansız bir hedefe dönüşecek" dedi.

Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiades'in kendisini aradığını ve olaylardan üzüntü duyduğunu ileterek özür dilediğini kaydeden Talat, "(Anastasiades) 'Bunu tasvip etmemiz mümkün değildir. Bir daha olamaması için gerekli tedbirlerin alınması talimatını verdim' dedi" ifadelerini kullandı.

POLİSİN İHMAL VE ZAFİYETİ

2. Cumhurbaşkanı Talat, BRT ve TAK'a yaptığı açıklamada ise, "Konu biliniyordu, gerekli tedbirlerin alınması gerekiyordu,.. Burada polisin bir ihmali oldu, zafiyeti oldu. Bu nerden kaynaklandı? Onların(Kıbrıs Rum kesimi yöneticilerinin) yapacağı bir araştırmayla ortaya çıkacaktır" dedi.

OLAYLAR

ELAM örgütüne ait olduğu söylenen bir grup sopalı genç, Talat'ın konferans vereceği Limasol Belediyesi'ne ait Kültür Merkezi'ne konferansın başlama saatine doğru geldi ve salona girmek için kapıları zorladı.

Grup, konferans boyunca Rumca sloganlar attı. Bir ara konferans salonunun çıkış kapısını zorlayarak açan eylemciler içeriye yanar halde bir meşale attı. Eylemciler ancak olayın başlamasından bir saat sonra gelen Kıbrıs Rum güvenlik güçlerinin müdahalesiyle dağıtıldı.

Limasol'dan dönüşte, Kıbrıslı Türk heyeti taşıyan otobüse kalabalık bir polis eskortu eşlik etti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.