ÇATALKÖY
okuma süresi: 8 dak.

Hulusioğlu: "Turizm sıçrayacak"

Hulusioğlu: "Turizm sıçrayacak"

Çatalköy Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Hulusioğlu, dört yıllık görevini, belediyede uzun yıllar çalışmış ve bölgedeki sorunları çok iyi bilen biri olmanın avantajıyla sürdürdüğünü kaydederek bölgenin yakın gelecekte turistik tesis anlamında büyük bir sıçrama yapacağını söyledi…

Yayın Tarihi: 18/04/14 12:53
okuma süresi: 8 dak.
Hulusioğlu: "Turizm sıçrayacak"
A- A A+

Bölgenin en önemli zenginliğinin turizm olduğuna dikkat çeken Hulusioğlu, 4 Bin yataklı bölgedeki turistik tesislerin ülke kapasitesinin %20'sini oluşturduğunu belirterek "Birkaç yıl içinde yatak kapasitemizin 10 Bini bulması bekleniyor ki bu ülkedeki turistik tesislerin kapasitesinin %50'sine tekabül edecek" dedi.

Bölgedeki turizm kapasitesinin kendilerini turizme yönelik projelere yönlendirdiğini ifade eden Hulusioğlu, turizm için ara eleman yetiştirme kursları için ülkedeki iki büyük üniversiteyle birlikte girişimler başlatarak bu yönde yoğunlaştıklarını, bölgeye ait bazı "efsanelerin" turizmde kullanılması yönünde çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Belediye'de yaşanan en büyük sıkıntının Sosyal Sigortalar ve İhtiyat Sandığı'na olan prim borçları ile KIB-TEK'e olan borçlar olduğunu söyleyen Hulusioğlu, "Bu borçlar benden önceki dönemdendir. Bir an önce bu borçların yapılandırılması lazım. Yapılandırılabilirse Belediyemiz bunları ödeyebilecek kapasitededir" şeklinde konuştu.

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

Kıbrıs Postası'na özel açıklamalarda bulunan Çatalköy Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Hulusioğlu, geçmişte Çatalköy Belediyesi'nde uzun yıllar çalıştığını ve bu nedenle bölgenin sorunlarını ve ihtiyaçlarını çok iyi bildiğini ifade ederek, dört yıllık görev süresince sorunların aşılması için yoğun şekilde çalıştığını söyledi.

"Asbestli borularla işe başladım"

Göreve geldiğinde ilk iş olarak, Çatalköy'ün en büyük sorunu olan ve her seçim döneminde propoganda konusu olan asbestli boruların değişimini gerçekleştirdiğini anlatan Hulusioğlu şu şekilde konuştu:

"Dört yıl önce göreve başladığımda asbestli boruların değişimi ile işe başladım. Boruları yenilerken yağmur drenaj sistemlerini de oluşturduk. Ayrıca sağlıklı su akıtabilmek için yaklaşık 30 kilometrelik su şebekesi yeniledik, adaletli su dağılımını sağlayabilmek için ise içme suyu depolarımızın sayısını artırdık. Böylece tüm beldenin su sorunu ortadan kalktı.

Altyapı çalışmalarımız da süratle sürdü. Kaldırımlarımızı tamamladık, asfaltlama çalışmaları ve yol düzenlemeleri yaptık. Beldenin merkezindeki daracık yolları tek yön yaparak trafiği rahatlattık."

"Belediyeler sadece su vermek ve çöp toplamakla mükellef değil"

"Ancak, Belediyeler sadece su vermek ve çöp toplamakla mükellef değil. Belediyeler, bölge halkının ekonomik güçlerini ve sosyal aktivitelerini güçlendirecek politikalar da sürdürmelidir. Bu bilinçle, sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirdik, ciddi gelir kaynağı olan turizme yönelik projeler ürettik.

Göreve başladığımda Belediye'nin bünyesinde sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle ilgilenecek bir birim bile yoktu. Öncelikle bu birimi kurduk. Tiyatrodan müzik ve dansa birçok etkinlik gerçekleştirdik.

200 kişilik, tiyatro, seminer, sempozyum ve sinema gösterimine uygun bir kültür merkezi inşa ettik, bu merkez belki de en kalıcı eserlerimizden biri oldu."

"Belediyeler Yasası'nda tadilatlar yapılmalı"

"Turizm açısından ise, bölgemize yatırımcıları getirebilmek adına çaba gösteriyoruz. Kendi imkanlarımız çerçevesinde, turizme yönelik projelerin hayata geçmesi için merkezi hükümete baskı unsuru olmaya, işbirliği yapmaya çalışıyoruz.

Belediyelerin, bölgenin ihtiyaçlarına göre projeler üretebilmeleri için, mutlaka merkezi hükümetlerin katkılarına ihtiyacı vardır. Bu da Bakanlar Kurulu kararlarıyla değil, Belediyeler Yasası'nda yapacakları köklü değişikliklerle olmalıdır. Belediyelerin hem idari hem de mali yapılarını güçlendirecek tadilatlar acilen yapılmalıdır."

Birkaç yıl içinde ülkedeki yatak kapasitesinin %50'si Çatalköy'de...

Mehmet Hulusioğlu, Çatalköy bölgesindeki turistik tesislerin, tüm ülkedeki turistik tesislerin yatak kapasitesinin %20'sini barındırdığını anlatarak, bölgedeki yatak kapasitesinin 4 bin olduğu bilgisini verdi. Birkaç yıl içinde Çatalköy'deki yatak kapasitesinin 10 bini bulmasının beklendiğini kaydeden Hulusioğlu, bu rakamın ülkedeki yatak kapasitesinin %50'si olduğunu belirtti.

Çatalköy'de 200 civarında üçüncü uyruklu kişilerin yaşadığını anlatan Hulusioğlu, bu kişileri kendilerine entegre etmek için de çeşitli etkinlikler ve özel organizasyonlar ve Türkçe kurslar düzenlediklerini belirtti.

"Prim borçları yapılandırılmalı"

"Dört yıllık görev süremde aşamadığımız bazı sıkıntılar da oldu elbette" diyen Hulusioğlu, en büyük sıkıntının Sosyal Sigortalar ve İhtiyat Sandığı'na olan prim borçları ve KIB-TEK'e olan borçlar olduğunu kaydetti. Hulusioğlu, bu borçların kendinden önceki döneme dayandığını ifade ederek "Çözüm, bütün belediyelerin de kabul ettiği gibi bir yapılandırma yapılarak, devlet katkısından kesilerek prim borçlarının yatırılmasıdır. Borçlarımız yapılandırılırsa, Belediyemiz bunları ödeyebilecek kapasitededir" şeklinde konuştu.

"Bölgenin efsaneleri turizmde kullanılacak"

Yerel Seçimlerinin ardından görevine devam etmesi halinde tamamlayacağı ve başlatacağı projelerle ilgili de bilgi veren Hulusioğlu, bölgedeki turizm kapasitesi nedeniyle bu alanda bazı önemli planları olduğunu aktardı. Hulusioğlu, turizme yönelik ara eleman yetiştirme kursları için ülkedeki iki büyük üniversite ile girişimler başlattıklarını ve bölgeye ait bazı efsanelerin turizmde kullanılması yönünde çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Bölgeye ait önemli efsaneler bulunduğunu belirten Hulusioğlu, bu efsanelerin ve köyün otantik yapısının turizmde kullanılması yönünde de çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Hulusioğlu, bölgede bulunan düğün salonunun da yetersiz olduğunu anlatarak, "Mevcut düğün salonumuz hem otopark açısından çok yetersiz, hem de çok demode olmuş bir salondur. Önümüzdeki dönem içinde hem her türlü sosyal etkinliklerin hem de düğünlerin yapılabileceği bir salon yapacağız" dedi.

"Girne – Çatalköy arasındaki yol iyileştirilecek"

Girne Çevre Yolu'nun Çatalköy'e doğru devam etmemesinin bölge için dezavantaj olduğunu anlatan Hulusioğlu, Girne Çatalköy arasında birçok ölümlü kaza olduğunu ifade ederek, sözkonusu yolun iyileştirilmesi konusunda bir maddenin ekonomik protokolde bulunduğunu ve ilk etapta yolun bir kısmının çift çerit haline getirileceğini kaydetti.

Kanser vakaları ürkütücü...

Bölgedeki bir diğer sorunun da Teknecik Santrali olduğunu belirten Hulusioğlu, "İstatistiklere göre bölgemiz en çok kanser vakasına rastlanan bölgelerden biridir. Teknecik Santrali, baz istasyonları ve yıllarca değiştirilmemiş asbestli boruların bu vakaları tetikleyici nedenler olduğunu düşünüyoruz. Burada devletin büyük bir eksikliği vardır. Devlet vatandaşını yönlendirmeli, bilgilendirmeli. Köyde kanser vakalarının nedenleri ve oranları konusunda bizi bilgilendirmeliler ama gelin görün ki kanser vakalarının arşivi bile yok. Ülkede birçok üniversite var. Bunları bile harekete geçiremiyoruz bu araştırmaları yapmaları için" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.