KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Genç Sanatçılar Resim Yarışması'na YDÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi damgasını vurdu

Genç Sanatçılar Resim Yarışması'na YDÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi damgasını vurdu

Kültür Dairesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği "Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2014"te ödül almaya hak kazananlar belirlendi.

Yayın Tarihi: 16/05/14 17:50
okuma süresi: 2 dak.
Genç Sanatçılar Resim Yarışması'na YDÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi damgasını vurdu
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kültür Dairesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği yarışmada YDÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Plastik Sanatlar Bölümü öğrecisi Rahme Manastırlı "Lefkoşa 1" isimli çalışması ile ve mezunlarımızdan Kemal Behçet Caymaz'ın "Varoluş Öz II" çalışması ile başarı ödülü almaya hak kazandılar.

25 yarışmacının 88 çalışma ile katıldığı yarışmada diğer başarı ödülünü ise Ahmet Erman Karagöz "Kadının Dramı" isimli çalışması ile elde etti. Ülviye Karabaşak'ın "Sırdaş" ve Nilüfer İnandım'ın "İsimsiz" adlı eserlerine de jüri özel ödülü ile değerlendirildi.??Ödüllü eserlerin dışında, öğrencimiz Rahme Manastırlı'nın "Lefkoşa 3" ve "Lefkoşa 4"; öğrencimiz Mehmet Sariler'in "Boşlukta" ve "Geleceğe Doğru",?mezunlarımızdan Kemal Behçet Caymaz'ın "Varoluş Öz I" ve "Varoluş Öz III", yine mezunlarımızdan Fatma Nur Özoğul'un "Kid", "Leave Me Alone 1" ve "Hard Tires For Dreamers" isimli çalışmaları sergilenmeye değer bulundu.

Daha önceki yıllarda olduğı gibi YDÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Plastik Sanatlar Bölümü toplam 2 Ödül ve 11 sergileme ile bu yıl da önemli bir başarı elde etmiş oldu.

Bu yıl 6.'sı düzenlenen "Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2014'te, başarı ödülü ve sergileme alan eserler, 3-13 Haziran tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi'de sergilenecek.

Başarı ödülleri de serginin açılışının yapılacağı 3 Haziran tarihinde sahiplerini bulacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.