KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

18. Uluslararası Bellapais Müzik Festivali başlıyor

18. Uluslararası Bellapais Müzik Festivali başlıyor

Geleneksel festivale KKTC, Türkiye, İtalya, Rusya, Arjantin ve Almanya'dan ünlü sanatçılar katılacak.

Yayın Tarihi: 22/05/14 18:24
okuma süresi: 4 dak.
18. Uluslararası Bellapais Müzik Festivali başlıyor
A- A A+
Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun himâyelerinde 18'inci Kuzey Kıbrıs Uluslararası Bellapais Müzik Festivali, 25 Mayıs'ta başlayacak. 17 Haziran'a kadar sürecek festival, dünyaca ünlü isimleri ağırlayacak.

Kuzey Kıbrıs Müzik Vakfı organizasyonunda, Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu'nun himayelerinde bu yıl 18.'si düzenlenecek Kuzey Kıbrıs Uluslararası Bellapais Müzik Festivali 25 Mayıs'ta başlayacak.

Kuzey Kıbrıs Müzik Vakfı tarafından yapılan açıklamada 21 Mayıs'ta Rüya Taner'in Piyano Resitali ile başlaması planlanan festivalin, Soma'da yaşanan faciadan dolayı 25 Mayıs'a ertelendiği bildirildi. Dünyaca ünlü sanatçımız Rüya Taner'in Piyano Resitali, 1 Haziran Pazar günü saat 20:30'da gerçekleştirilecek. Sözkonusu resital için önceden alınmış biletler, 1 Haziran tarihi için de geçerli olacak.

KKTC'nin yanı sıra, Türkiye, İtalya, Rusya, Arjantin ve İsrail'den sanatçıların katılacağı geleneksel festival 17 Haziran'a kadar devam edecek. Tüm konserler 20:30'da başlayacak.

Dünyaca ünlü isimleri ağırlayacak olan festivalin kapanış resitali Arjantinli piyano sanatçısı Valentin Surif tarafından verilecek.

KKTC Cumhurbaşkanlığı, T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği, KKTC Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı ile KKTC Dışişleri Bakanlığı'nın yanı sıra, festivalin bu yılki ana sponsorları arasında Arjantin Cumhuriyeti Dış İlişkiler ve Kültür Bakanlığı, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Türk Bankası ve Türk Hava Yolları bulunuyor. Ayrıca birçok kurum ve kuruluş da festivale destek veriyor.

Festivale katılmak isteyen müzik severler, konser biletlerini Bellapais Manastırı gişesinden ve konserler akşamı girişten, ayrıca Lefkoşa'da Şifa Taner'den (0533 854 64 17) ve Girne'de Rezan Nevzat'tan (0533 863 07 11) temin edebilecekler. Açılış ve kapanış dışındaki tüm resital ve konserler öğrencilere ücretsiz olacak. Konser ve resitallerin içeriği için www.bellapaisfestival.com adresi ziyaret edilebilir.

FESTİVAL PROGRAMI

25 Mayıs - 17 Haziran tarihleri arasında yapılacak festivalin programı şöyle;

-25 Mayıs 2014, Pazar: Yaşar Üniversitesi Viyola – Piyano İkilisi Resitali / Türkiye

-28-29 Mayıs 2014, Çarşamba/Perşembe: Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu Konseri / Şef: Bnd. Yzb. Kerimcan Nayman, Solist: Laden İnce (28 Mayıs'taki konsere sadece davetiye ile katılınabilecek.)

-01 Haziran 2014, Çarşamba: Piyano Resitali, Rüya Taner / KKTC

-02 Haziran 2014, Pazartesi: Trompet-Piyano Resitali / İtalya

Luigi Santo (Trompet

Daniela Gentile (Piyano)

-05 Haziran 2014, Perşembe: "Anka Üçlüsü" Konseri / Türkiye

Ayhan Uştuk (Tenor)

Kağan Korad (Gitar)

Demet Kıyıcı (Viyolonsel)

-09 Haziran 2014, Pazartesi: Piyano Resitali, Gözdem İlkay / KKTC

-13 Haziran 2014, Cuma: Oda Müziği Konseri / Türkiye-İsrail-Rusya

Fatmanur Şahin(Keman/Violin)-Zeynep Akdil(Viyolonsel-Cello)

Matan David (Klarnet)- Dariya Maminova (Piyano)

-17 Haziran 2014, Salı: Kapanış Konseri – Piyano Resitali, Valentin Surif / Argentina

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.