YENİBOĞAZİÇİ
okuma süresi: 4 dak.

Yeniboğaziçi'nde GDO protestosu...

Yeniboğaziçi'nde GDO protestosu...

GDO'ya (genetiği değiştirilmiş organizmalar) karşı 24 Mayıs'taki protesto gününe, Sakin Şehir Yeniboğaziçi ve Slowfood Salamis Birliği de katıldı.

Yayın Tarihi: 26/05/14 14:22
okuma süresi: 4 dak.
Yeniboğaziçi'nde GDO protestosu...
A- A A+

Türkiye'deki GDO'ya Hayır Platformu'nun gönderdiği dev mısır balonu, Yeniboğaziçi'ndeki meydana konularak basın açıklaması yapıldı.

Sakin Şehir Yeniboğaziçi ve Slowfood Salamis Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, 24 Mayıs'ta tüm dünyada, 400'den fazla şehirde, 52 ülkede, altı kıtada GDO'ya ve dünyadaki GDO'lu ürünlerin yüzde 90'ını ürettiği belirtilen Monsanto şirketine karşı protesto etkinliği düzenlendi.

Bu protestoya bu yıl Sakin Şehir Yeniboğaziçi ve Slowfood Salamis Birliği de katıldı. Eylemde, Yeniboğaziçi Belediyesi Cittaslow Koordinatörü Ali Kömürcügil ve Slowfood Lideri Bedia Balses konuşmalar yaptı.

TÜRKİYE'DEN DEV MISIR BALONU... HEDEF FARKINDALIK..

Yeniboğaziçi'ndeki protestoya, Türkiye'den GDO'ya Hayır Platformu'ndan Arca Atay'ın yardımlarıyla dev mısır balonu gönderildi.

Slowfood Salamis Birliği yetkilileri, bir sivil toplum hareketi farkındalığı yaratabilmek amacıyla, başta çocuklar olmak üzere herkesin gıdalardan kaynaklanan hastalıklardan korunması için çalıştıklarını ve ilkokullarda eğitimler planladıklarını duyurdu.

Yeniboğaziçi Belediyesi ve Slowfood Salamis Birliği yetkilileri, "Tohumdan sofraya ve zamanında sebze meyve eğitimi" konularında çocukları bilgilendirici bir eğitim programının tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti.

1 MİLYAR AÇ... 2 MİLYAR HASTA...

Yapılan açıklamada, dünyada 1 milyar insanın aç, 2 milyar insanın ise beslenmeyle bağlantılı hastalıklardan muzdarip olduğuna işaret edilerek, "Bu bize yaşam ve sağlık getiren bir sistem değil, aç gözlülük ve kâr hırsıyla yönetilen, ölüm ve yıkım getirmiş bir üretim sistemidir. Bu talanı durdurmamız gerekli. Gıda sisteminde kimyasallar, zehirler kontrolsüz olarak var oldukça her evden bir hastalık, bir kanser vakasının olmasını da durduramayacağız" denildi.

"TOHUMLARIMIZ DÜNYA İNSANLIĞININ ORTAK MALI"

Tohum ve gıdaların sağlıklı olmasının önemine işaret edilen ve bu yöndeki mücadelenin süreceği vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Tohumlarımızı, gıdamızı ve özgürlüğümüzü geri almalıyız. Gıda patentlenemez. Tohumlarımız dünya insanlığının ortak malıdır. Tohumlarımızı ve gıdamızı, Monsanto gibi küresel şirketlerin zehirli, açgözlü ve ölümcül pençelerinden kurtarmalıyız. Tohumlarımızı, gıdamızı, sağlığımızı, rızkımızı, kültürümüzü ve yaşamımızı elimizden alan bu beslenme düzeninden kurtulmak için enerjilerimizi birleştirme ve örgütlenme zamanıdır. Değişim için gücümüz var. Tek tek hepimiz buna karşı koymalıyız. Sağlığımız, güvenliğimiz, yaşadığımız çevre ve dünyamız için bu çağrıya uyarak birleşelim ve örgütlenelim."

"GELENEKSEL MUTFAĞA EVET"

Slowfood Salamis Birliği açıklamasında, geleneksel mutfağa ve sebze ve meyvelerin mevsiminde yenmesine "evet" denilerek, doğal tohumlara sahip çıkılması çağrısı yapıldı.

Açıklamada, "Ülkemde, bahçemde, soframda GDO'ya, denetimsiz gıdaya, kontrolsüz kimyasala hayır!" ifadesi de yer aldı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.