TATLISU
okuma süresi: 4 dak.

Hayri Orçan: "Yıldızlı belediye böyle olur"

Hayri Orçan: "Yıldızlı belediye böyle olur"

Tatlısu Belediye Başkanı ve DP-UG'den Belediye Başkan Adayı Hayri Orçan, Tatlısu Belediyesi'nin bir kuruş bile borcu olmadığını, hatta bankada 200 bin TL parası bulunduğunu belirterek, "Yıldızlı belediye böyle olur" dedi.

Yayın Tarihi: 28/05/14 10:00
okuma süresi: 4 dak.
Hayri Orçan: "Yıldızlı belediye böyle olur"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

Kıbrıs Postası'nı ziyaret eden Hayri Orçan, önceki propoganda döneminde hedeflenen projelerin neredeyse tümünü gerçekleştirdiğini anlatarak, bazı muhalif belediye meclisi üyelerinin aylarca toplantılara katılmamasından dolayı ortaya çıkan nisap sorunu nedeniyle bazı projelerde aksaklıklar yaşandığını söyledi.

Tatlısu Belediye Başkanı ve DP-UG'den Belediye Başkan Adayı Hayri Orçan, Kıbrıs Postası'nı ziyaret ederek, projelerini anlattı. Orçan, önceki propoganda döneminde koyduğu hedeflerin neredeyse tümünü hayata geçirdiğini, sadece iki projenin, iki UBP'li bir CTP'li belediye meclis üyesinin aylarca toplantılara katılmamasından dolayı ortaya çıkan nisap sorunu nedeniyle aksadığını kaydetti.

Gerçekleşemeyen iki proje...

Hayata geçemeyen iki proje ile ilgili bilgi veren Orçan şu şekilde konuştu:

"Atıl vaziyette olan harnup ambarının 30 yıllığına bize kiralanmasını talep ettik ancak ambar bize 5 yıllığına kiralandı. Bu nedenle de orası için yatırımcı bulamadık. İkinci hayata geçiremediğimiz proje ise sosyal konut projesiydi. Maalesef, hükümetten talep ettiğimiz arazi bize verilmedi. Sosyal konut projemiz hazırdı, finansman hazırdı, devletten tek kuruş katkı istemedik. Devletten tek istediğimiz arsanın belediyenin kullanımına verilmesiydi. Köy dokusuna uygun, 120 metre karelik ikiz dubleks evlerden oluşan bir projeydi bu. Evlerin fiyatları ise 30 bin Sterlin civarında olacaktı."

7/24 acil servis hizmeti...

Önümüzdeki günlerde devreye girecek olan ambulans hizmeti ile 7 gün 24 saat acil servis hizmeti verileceğini anlatan Orçan, bu projenin Tatlısu Belediyesi ile merkezi hükümetin işbirliğiyle hayat bulduğunu belirtti.

Nisap sorunu nedeniyle yaşanan aksaklıklar...

Damacana Dolum Tesisi Projesi ile ilgili ihalenin tamamlandığını, tekliflerin alındığını kaydeden Orçan, yakında bu tesisin de hizmet vermeye başlayacağını ifade etti. Orçan, Çalışmalar çerçevesinde Yalı Mahallesi Kaldırım Projesi'nin tamamen hazır olduğunu belirtti.

Hayri Orçan, Damacana Dolum Tesisi Projesi'nde yaşanan aksaklıkların nedenini ise Belediye Meclis'inde yaşanan nisap sorununa bağladı.

"Kimseyi ötekileştirmedik"

Orçan, Tatlısu Belediyesi'nin 27 kilometrelik geniş bir alana aksatmadan hizmet götürdüğünü vurgulayarak, yönetim anlayışı olarak kimseyi ötekileştirmediklerini, kişilerin partisinin, siyasi düşüncesinin veya kendisine destek verip vermemesinin önemli olmadığını ifade etti.

"Borcumuz yok, artı paramız var"

Tatlısu Belediyesi'nin hiçbir yere borcu olmadığının altını çizen Orçan, "Belediyeler maaş ödediğinde, çalışanların yatırımlarını yaptığında başarılı sayılıyor. Hâlbuki bunlar olması gerekenlerdir. Bizim hiçbiryere borcumuz yok, hatta bankada 200 bin TL artı paramız var. Yıldızlı Belediye böyle olur" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.