LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ Lefkoşa Karnavalı Dereboyu'nda unutulmaz bir gün yaşattı

YDÜ Lefkoşa Karnavalı Dereboyu'nda unutulmaz bir gün yaşattı

Yakın Doğu Üniversitesi, 25. yılında evrensel etkinliklerle KKTC halkını buluşturmaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 02/06/14 15:00
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ Lefkoşa Karnavalı Dereboyu'nda unutulmaz bir gün yaşattı
A- A A+

YDÜ Lefkoşa Karnavalı'lın habercileri Moskova Sokak Tiyatrocuları geçtiğimiz günlerde Lefkoşa Dereboyu Caddesini birbirine katarak bugünün habercisi olmuşlardı. Lefkoşalılar dereboyuna akın ederek bir çok etkinlikle buluştu.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi düzenlediği Lefkoşa Karnavalında tüm birimleriyle, rengarenk etkinliklerle Lefkoşa Dereboyu'nu şenlendirdi.

"Yakın Doğu'lu paylaşımcıdır" sloganından hareketle farklı kültürleri biraraya getiren Yakın Doğu Üniversitesi, geçtiğimiz gün moskova sokak tiyatrocuları ile dereboyu caddesinde lefkoşalı'lara sürpriz yapmıştı. Moskova sokak tiyatrocularının birbirinden ilginç kostüm, tahta bacaklar, tek tekerli bisiklet ve müzisyenleri dereboyu trafiğinde unutulmaz anlar yaşatmışlardı...

Eğlenceli oyunlar, illüzyon, dans gösterileri ve uluslararası geleneksel kostümlerle renklendirilen YDÜ Lefkoşa Karnavalı, YDÜ Kampüsünden konvoylarla saat 16:oo da ayrılarak lefkoşa'ya hareket etti..

Yol boyunca trafikteki araç sürücülerinin de kornalarla eşlik ettiği karnaval konvoyu kuğulu parkta diğer katılımcılarla buluşarak Dereboyu'na doğru harekete geçti.

Karnaval yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.. Her karnavalın vazgeçilmezi Teal gemisi'nin maketi denizcilerin selamıyla devam ederken tarihi otobüs içindekiler ve karnaval yürüyüşüne katılan rengarenk geleneksel elbiseleri içinde her milletten insanlar,ilginç kostümler ,tahta bacaklar yol boyunca lefkoşalıları selamladı..

Dereboyu'na kurulan sahneler ile sanatçılar , çocuklar için yüz boyama standları, oyun alanları ve ise birbirinden farklı gösterilerle lefkoşaları coşturdu.

YDÜ Hastanesi Ambulansı doktor ve hemşireleri de Dereboyu Karnavalında her olasılığa karşı hazır bulundular...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.