BÜYÜKKONUK
okuma süresi: 2 dak.

Sezen: "Seçimlik grev ve seçimlik sendika"

Sezen: "Seçimlik grev ve seçimlik sendika"

DEV-İŞ'e bağlı Devrimci Genel-İş sendikası bugün Büyükkonuk Belediyesi'nde maaşlarının halen daha ödenmemesinden dolayı bir günlük uyarı grevine indi. DEV-İŞ'in grevi karşısında şaşkınlığını gizleyemediğini ifade eden Büyükkonuk Belediye Başkanı Sezai Sezen "bizim elimize grevle ilgili resmi bir yazı gelmemesine ve DEV-İŞ ile yaptığımız toplu iş sözleşmesine göre son ödeme tarihinin "her ayın 5. işgünü" yazmansında karşın daha ayın 4'de grev kararı aldılar. Belli ki emir büyük yerden gelmiş" dedi.

Yayın Tarihi: 06/06/14 11:23
okuma süresi: 2 dak.
Sezen: "Seçimlik grev ve seçimlik sendika"
A- A A+

Yaklaşan Yerel Seçimler öncesi belediyelerdeki yarış faklı alanlarda da devam ediyor. Öyle ki Büyükkonuk Belediyesinde bugün grev var. DEV-İŞ sendikası "maaşlar günüde yatmadığı" gerekçesi ile greve gideceğini basın aracılığı ile duyurdu.

Grevi basından öğrenen Belediye Başkanı Sezai Sezen ise DEV-İŞ'in grevine bir anlam veremediğini ifade etti. Sezen'in konuya ilişkin açıklaması ise şöyle;

"Basından belediyemizde grev olacağını öğrendim. Oysa sendika bize bunu bir yazı ile bildirmeliydi. Belli ki "yukardan gelen emir" doğrultusunda alelacele greve gitme kararı almışlar.

Bakın tüm kamuoyunun şu noktaları iyi bilmesinde fayda var,

Birincisi; Büyükkonuk Belediyesi ile DEV-İŞ arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinde maaşlar kısmında, belediyenin her ayın 5. iş gününe kadar maaşları ödemesi hükmü var. Bu arkadaşlar ayın 4'ünde grev ilan ettiler.

İkincisi; greve gideceklerini bize yazılı olarak beyan etmediler,

Üçüncüsü; biz maaşları dün yani 5 Haziran'da bankaya yatırdık. Bugün neden hala grev devam ediyor. Üstelik köyümüzde cenaze var. Bunların ölüye bile saygısı yok.

Dördüncüsü, ilgili sendika ve bazı üyeleri başka bir adayın evinde toplantılar düzenliyor. Belli ki sendika CTP'nin arka bahçesi gibi. Emir geliyor ve uyguluyor.

Sendika ile devam eden toplu iş sözleşmemizi de bu beyanda yeniden gözden geçirilmesi için belediyemizin avukatlarına da talimat verdim.

Sendika sendikacılığını yapacak, siyasetçide siyasetini. Eğer sendika siyasetçinin oyuncağı gibi olmaya devam edecekse bunun takdirini önce bölge halkımıza sonra tüm kamuoyunun vicdanına bırakıyorum."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.