BÜYÜKKONUK
okuma süresi: 3 dak.

Grev kalktı! Seyis, Sezen'in açıklamalarını yalanladı!

Grev kalktı! Seyis, Sezen'in açıklamalarını yalanladı!

Büyükkonuk Belediyesi'ndeki grev, saat 12:00'de maaşların ödenmeye başlamasıyla kaldırıldı.

Yayın Tarihi: 06/06/14 12:58
okuma süresi: 3 dak.
Grev kalktı! Seyis, Sezen'in açıklamalarını yalanladı!
A- A A+

Kıbrıs Postası Özel

Dev-İş Genel Başkanı Mehmet Seyis, Kıbrıs Postası'na grev ve Büyükkonuk Belediye Başkanı Sezai Sezen'in demeci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Seyis konuşmasında, Başkan Sezai Sezen'in yaptığı açıklamayı hayretle okuduklarını ifade ederek, açıklamanın tamamen yalandan ibaret olduğunu belirtti ve "hani derler ya hem suçlu hem güçlü, tam da onu yapıyor" ifadelerini kullandı.

Sezen'in, "köyümüzde cenaze var. Bunların ölüye bile saygısı yok" ifadelerine karşılık Seyis, Başkan'ın yaptığı açıklamayı yalanlayarak, sabah ilk iş olarak cenaze arabasına görevliler koyduklarını ve cenaze işlemlerinin aksamadan devam ettiğini belirtti.

Seyis, "Camii'de su yoktu! Biz gelip, suyu tamamladık. Cenaze evinin suyu da yoktu onu da hallettik. Mezara adam gönderdik, kazdırdık ve dolayısıyla başkan bu konuda büyük bir gaf yapıyor" dedi.

Sezen'in imzalanan Toplu İş Sözleşmesi'ne atıfta bulunarak, her ayın 5. iş gününe kadar maaşların ödenmesi hükmü olduğuna karşılık Seyis, devlet katkısı olan işyerlerinde, katkının yapıldığı zaman ödemenin yapıldığına işaret ederek, Devlet'in katkısını 30 Mayıs'ta yaptığını belirtti.

Seyis sözlerine şöyle devam etti:

"Başkan paraları başka yere kullandı belli ki... Akşam, bankaya para yattı diye bizi aradılar, biz teyit aldık 'yatmadı' diye ve o yüzden grev yaptık. Başkan Sezen, dün gündüz vakitlerinde arandı ve mesai bitimine kadar ödeme olmazsa grev yapılacağını bildirdik, o da bana 'yapsın grev çakallar' dedi. Ondan sonra da grevi yaptık. Kendisi hiç görünmedi ortada."

Sezen'in dediği gibi grev uyarısının yazılı verilmediğini de belirten Seyis, sadece süresiz grev olacağında yazılı bildirim yapıldığını kaydetti.

Seyis sözlerine şöyle son verdi:

Umarım önümüzdeki günlerde sağduyu galip gelir de, bu sorunların üstesinden geliriz. İnsanlara yalan yanlışla bilgi verilecekse biz de insanlarımızın yanında olacağız. "

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.