BÜYÜKKONUK
okuma süresi: 4 dak.

Felek: "Sezai Sezen personelin sesine kulak versin"

Felek: "Sezai Sezen personelin sesine kulak versin"

DEV-İŞ'e bağlı GENEL-İŞ Sendikası Başkanı Hasan Felek, Büyükkonuk Belediyesi'nde gerçekleştirdikleri grev ve Belediye Başkanı'nın sendikaya yönelik yaptığı suçlamalara ilişkin yazılı açıklama yaparak "Sayın başkan modası geçmiş asılsız iddialarla sendikamıza saldıracağına, uzun yıllar birlikte çalıştığı personelinin sesine kulak versin, belki o zaman bir anlam veremediği bugünkü görevimizinde nedenini anlamış olur" dedi. Felek'in açıklamasının tam metni şöyle:

Yayın Tarihi: 06/06/14 18:12
okuma süresi: 4 dak.
Felek: "Sezai Sezen personelin sesine kulak versin"
A- A A+

Dev-İş'e bağlı Devrimci Genel-İş Sendikası'nın,Büyükkonuk Belediyesi'nde bugün gerçekleştirdiği bir günlük uyarı grevi, maaşların saat 12:00 itibarı ile ödenmesinden dolayı kaldırıldı.

Grevle ilgili olarak Büyükkonuk Belediye başkanı Sn Sezai Sezen'in bu gün kamu oyuna yaptığı açıklamayı da esefle izlediğimizi, kamuoyunun ve bölge halkının gerçekleri bilmesi açısından, sendikamıza yapılan bu asılsız ve gerçek dışı iddaları yanıtlamanın, çalışanlara karşı sorumluluğumuzun bir gereği olduğunu altını çizmek isteriz.

Öncelikle, greve çıkma nedenimizi maaşların gününde ödenmemesinden dolayı olduğunu kamuoyuna açıklamıştık. Sayın başkanla haftabaşından beri yaptığımız temaslarda maaşların engeç Perşembe gününe kadar ödeneceğini bize iletmiş sendika'da çalışanlarlada bu bilgiyi paylaşmıştı. Ancak, Perşembe sabahı Federasyon genel başkanımıza, maaşların ödenemeyeceğini, para bulunursa ödemenin yapılacağı belediye başkanı tarafından sözlü olarak iletildi. Bu bilgi üzerine saat 12:00'da çalışanlar ile yapılan toplantıda Perşembe gün saat 16:00'a kadar ödeme yapılmaması durumunda Cuma gün 6 haziran tarihinde bir günlük uyarı grevine çıkılmasına çalışanlar oybirliği ile karar verdiler. Sayın başkanın idda ettiği gibi 5 işgünlük süreyi beklemememiz gerçek dışıdır. Çünkü Perşembe gün mesai bitiminde 5 günlük sure zaten dolmuştu ve idda ettiği gibi maaşlarda ödenmemişti. Iş yasası, belediye personel yasası ve toplu iş sözleşmesindeki 16. Maddede çok açık bir şekilde maaş ödemelerinin hangi dünde yapılacağı belirtilmiştir.

"Personele her ayın son işgününde ödeme yapılır, ödemeler ödeme gününe müteakip 5 işgünü içerisinde yapılır. Aynı zamanda devletin uygulamakta olduğu ödeme sistemi tüm personele uygulanı". Belediyelere yapılan devlet katkısı 30 mayısta yatırıldığına göre çalışanlarımızın hukuken ve vicdanen 30 mayıs tarihinde ödenmesi gerekmekte idi.

Grev ile ilgili yazılı bildirim yapılmaması konusunda ise grev, referendum ve toplu işsözleşmesi yasasına göre süresiz grevler hariç günlük veya saatlik grevlerin önceden herhangi bir yazılı bildirim yapılmadan uygulanmasını öngörmektedir. Bu çerçevede bugün yaptığımız grevde tamamen yasalara uygundur.

Diğer bir idda ise sendikamızın ve çalışanlarımızın ölülere saygısı olmadığı yönündedir. Başkan bu konuda ya bilgisizdir yada bildiği halde kamuoyunu yanıltmak için doğru söylememektedir. Insanların acılarının üstünden siyaset yapmaya çalışmaktadır. Çünkü, köyde yapılacak cenaze için grev olmasına rağmen çalışanlarımız gerekli her türlü hizmeti eksiksiz yerine getirmiştir. Gerek cenaze evinde gerekse camide ve kabristanlıkta belediyeye ait yapılması gereken ne varsa sorumlulukları gereği yapmışlardır.

Sayın başkanın yapmış olduğu son suçlamaya gelince, 1 ocak 2014 tarihine kadar himayesinde tutup kontrol ettiği, işçiden yana değil patrondan yana olan sendika ile Dev-İş federasyonunun farkını algılamakta zorluk çekmektedir. Dev-İş kurulduğu günden itibaren ilkeli sendikacılığı benimseyip sınıf sendikacılığı temelinde yürüttüğü mücadelede sadece ve sadece işçilerin ve emekçilerin sesine kulak vermiştir. Dev-İş bugüne kadar olduğu gibi tüm siyasi partilerle mesafesini korumuş federasyonumuz veya üyelerimizin üstünden rant sağlamak isteyen siyasi odaklara asla prim vermemiş bundan sonrada vermeyecektir.

Sayın başkan modası geçmiş asılsız iddaalarla sendikamıza saldıracağına uzun yıllar birlikte çalıştığı personelinin sesine kulak versin, belki o zaman bir anlam veremediği bugünkü grevimizinde nedenini anlamış olur.

Genel-İş Gn. Başkanı

Hasan Felek

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.