DİKMEN
okuma süresi: 14 dak.

Feridun Kahramanoğlu ve ekibi: "Vizyonumuzun temeli sevgidir"

Feridun Kahramanoğlu ve ekibi: "Vizyonumuzun temeli sevgidir"

Demokrat Parti Ulusal Güçler Dikmen Belediye Başkan adayı Feridun Kahramanoğlu ve Belediye Meclis üyesi adayları, dün akşam düzenlenen törenle, bölge halkına tanıtıldı.

Yayın Tarihi: 09/06/14 14:53
okuma süresi: 14 dak.
Feridun Kahramanoğlu ve ekibi: "Vizyonumuzun temeli sevgidir"
A- A A+

Oldukça coşkulu geçen törene, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, Genel Sekreter Hasan Taçoy, Girne Milletvekilleri Esat Ergün Serdaroğlu, Özdemir Berova ve Girne Belediye Başkan adayı Başak Tekerek'in yanısıra bazı üst düzey yetkililer ve bölge halkı da katıldı.

Törende yaptığı konuşmasında "Bizim vizyonumuz bölgemiz insanının, doğasının, tarihinin, kültürünün ve çevre sevgisinin üzerine kurulmuştur" diyen Feridun Kahramanoğlu, vizyonlarını hayata geçirmek için bölge halkından destek istediklerini belirtti.

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, Dikmen Belediye Başkan adayı Feridun Kahramanoğlu ve törene katılanlar daha sonra Dikmen'i dolaşarak, halkla kucaklaştı.

Serdar Denktaş: "VİZYONUMUZ DİKMEN'İN BİR ÜNİVERSİTE KENTİ OLMASIDIR"

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş törende Dikmen bölgesi halkına hitaben bir konuşma yaptı.

Serdar Denktaş buradaki konuşmasına, geçmiş seçimlerde çok az bir farkla iki seçim kaybettiklerini anımsatarak başladı.

O dönemlerde "Dikmen bir üniversite kenti olmalıdır" vizyonunu ortaya koyduklarını, ancak Dikmen halkının başka sözleri değerlendirerek oy verdiğini, kendilerinin de buna saygı duyduğunu dile getirdi.

'Dikmen bir üniversite kenti olmalı' derken ne demek istediklerini Dikmen bölgesi halkıyla paylaşan Denktaş, şöyle konuştu: "Belki kendi topraklarına bağlı değil ama Lefkoşa'ya bağlı olan, hemen burnunun ucundaki üniversitede de tahsil görmekte olan gençlerin sosyal ve kültürel aktivitelerini buradan destekleyebilecek bir kentti hayalimiz. Böylesi bir yaklaşım Dikmen'de yeni iş imkanlarını yaratacak, Dikmen'i kalkındıracak, güzelleştirecek, Dikmen'i bir kültür merkezi haline dönüştürecek bir hayaldi, bir vizyondu. Aynı vizyonu ben paylaşmaya devam ediyorum."

"DİKMEN LEFKOŞA'NIN YÜKÜNÜ ALABİLECEK EN ÖNEMLİ KENTLERDEN BİRİ"

Dikmen'in Girne'ye bağlı olduğunu, ancak Lefkoşa'ın yükünü alabilecek en önemli kentlerden bir tanesi olduğuna vurgu yapan Denktaş, "Yapılabilecek şeyler var mı? Evet var. Projeler gerekir mi? Elbette gerekir. Ama proje eğer vizyona dayanmıyorsa, bir hedefi yoksa, o projeyi hayat geçirseniz de bir müddet sonra o projeden fayda elde etmemeye başlarsınız. İşte biz DP Ulusal Güçler olarak her kent için, "vizyonumuz nedir?" diye baktık. Oluşturduğumuz projeleri bu vizyona yönlendirdik. Çünkü belediyecilik sadece, çöp toplama, su verme ve bunun parasını toplama ile sınırlı değil, bulunduğu bölgeye yeni iş imkanları yaratacak bir anlayışa da sahip olmaktan geçer. Belediyecilik ancak öyle kalkınır. Önce belediyedeki vatandaş zenginleşir, o vatandaştan elde ettiği gelir ile belediye zenginleşir, böylelikle ülke zenginleşir" şeklinde konuştu.

"BELEDİYELER DEVLETİN EN ÖNEMLİ PARÇASI"

Belediyelerin Devletin en önemli parçası olduğunu, bunun nedeninin belediyelerin insanlar ile sürekli temas halinde olması olduğunu kaydeden Serdar Denktaş, muhtarların bu bağlamda çok önemli olduğuna dikkati çekti.

Muhtarların her evin derdini bilen kişi olduğunu söyleyen Denktaş, muhtarlar ile belediyenin birlikte çalışması, birlikte hareket etmesi, geleceğe doğru yürürken muhtarların taşıdığı sorunlara belediyenin sahip çıkması, belediyenin taşıdığı sorunlara merkezi hükümetin sahip çıkması, insanların bütününe, Devlete sahip çıkmak olduğunun altını çizdi.

"BU ÜLKEYE OLAN SEVGİMİZİ, BİR VİZYON İLE YOĞURARAK YENİ BİR YOLA ÇIKMIŞ BULUNUYORUZ"

Bu vizyonu ortaya koyarak ve bu ülkeye olan sevgilerini, bir vizyon ile yoğurarak yeni bir yola çıkmış bulunduklarını belirten DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Denktaş, "Şimdi Dikmen'e artık daha fazla tarımla uğraşan köyler de bağlı. Su geliyor. Bu sudan faydalanacak köylerdir bunlar. Peki bu bölgede, üniversitede bu kadar yakınımızdayken, bu ülkenin günlük ihtiyaçları belli iken belediyenin yapacağı bir programlamayla köylerden programlı tarımı önce üniversiteye, sonra Lefkoşa çarşısına taşıyabilecek bir organizasyonla hareket edilmesi halinde Dikmen'de "ben işsizim" diyen genç kalacak mı? Bütün bunları düşünmeye başlamalı Dikmen ve Dikmen'e bağlı genç, her Anne ve Baba" diye konuştu.

"FERİDUN ARKADAŞIMIZI DİKMEN BELEDİYESİ'NİN BAŞINDA GÖRMEK İSTİYORUZ"

Denktaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vizyonumuzu artık genişletmeliyiz. Günü birlik bir takım çıkarlarla, seçimlere 3 ay kala yapılan rötuşlarla kandırılarak oy vermek mi, her gün gelişerek hizmet alabileceğimiz bir anlayışa destek vermek midir doğru olan? İkincisini bu kez Dikmen bölgesi vatandaşları tercih etmeli. Beklentimiz ve talebimiz bu. Bu süreç içerisinde seçim var doğaldır, sokakta güç göstermek isteyenler, verecek başka bir şeyi olmayanlardır. Afiş yırtarak "gücüm var" demek isteyenler, söyleyecek sözü olmayanlardır. Biz hepsini sevgi ile kucaklayıp, projelerimiz, vizyonumuz, sevgimiz ile bu ülkenin daha ileriye gidişini sağlamalıyız. Bu anlamda dönüp baktığımda Dikmen Belediye Başkanlığı'na adaylığını koyan Feridun arkadaşımız ve takımı bütün bu söylediklerimi içtenlikle hayata geçirebilecek arkadaşlar.

Hiçbir başarı kolay elde edilmez, çok çalışarak elde edilebilir. Hepinizi, hep birlikte çok çalışmaya davet ediyorum. Çünkü biz hep birlikte güçlüyüz. Feridun arkadaşımızı Dikmen Belediyesi'nin başında görmek istiyoruz."

Hasan Taçoy: "DP ULUSAL GÜÇLER'İN ARZUSU BELEDİYELERDE SADECE BELEDİYECİLİK HİZMETİ VERMEK DEĞİLDİR"

DP Ulusal Güçler Genel Sekreteri Hasan Taçoy da konuşmasında, bir amaç için yola çıkıldığını belirterek, "Bu yüzden hiç kimseyi aşağılamadan, hiç kimseyi kendimize rakip görmeden güzel bir yarış olması ve demokrasinin en iyi şekilde yansıması için bir gayret içerisine girdik. Bu gayret içerisinde kendine güvenen, ne yaptığını bilen, "ben bu işi başarabilirim, bu hizmeti verebilirim" diyerek adaylığını ilan etti, benim ve arkadaşlarımın güvenini sağladı. İşte bu kişi, bu yolda yürürken sizlerin oylarına mazhar olacak kişi Feridun Kahramanoğlu'dur. Kendisini buradan tebrik ederim. Çünkü inanan insanlar, muhakkak yolun yarısını kat etmiş durumdadırlar" dedi.

DP Ulusal Güçler olarak arzularının belediyelerde sadece belediyecilik hizmeti vermek olmadığının altını çizen Taçoy, "Bizim anlayışımız o beldenin sosyo-ekonomik durumunu da güçlendirmektir. Belediyecilik hizmetinde çöpleri topladık, su verdik diye yıldız takacağız diye bir olay yoktur. O yıldız zaten belediyeciliğin özünde vardır, o sizin görevinizdir. Eğer belediye başkanıysanız, belediyeciyseniz o işi zaten yapacaksınız, övünmenize gerek yoktur.

Önemli olan o kanalizasyon katıklarının ortada kalmamasını sağlamak. İnsanlara daha sıhhi bir ortam sağlamak. Her şeyden önemli olan o bölgeye sosyo-ekonomik açıdan faaliyet verebilecek ve güç verebilecek olan yatırımları getirebilmek. Ve bu tüm saydıklarımı hayata geçirebilecek olan DP Ulusal Güçler'in adayıdır" şeklinde konuştu.

MUSTAFA ÖZDEĞİRMENCİ: "DİKMEN BÖLGE HALKININ DESTEĞİ İLE 29 HAZİRAN'DA ZAFERE ULAŞACAĞIZ"

DP Ulusal Güçler Girne İlçe Başkanı Mustafa Özdeğirmenci ise, Dikmen'de güçlü bir Başkan adayı ve Meclis üyesi adayları ile yola çıktıklarına işaret ederek, Dikmen bölge halkının desteği ile 29 Haziran'da zafere ulaşacaklarını belirtti.

DP Ulusal Güçler'de hukuk ve adaletin olduğunu dile getiren Özdeğirmenci, "Biz Dikmen halkına söz veriyoruz, seçildiğimiz takdirde Dikmen halkına gerçek adaleti ve eşitliği getireceğiz" diye konuştu.

FERİDUN KAHRAMANOĞLU: "FIRSAT EŞİTLİĞİ POLİTİKASINI UYGULAYACAĞIZ"

DP Ulusal Güçler Dikmen Belediye Başkan adayı Feridun Kahramanoğlu ise konuşmasında ilk olarak Dikmen Belediyesi'ne bağlı yerleşim birimlerindeki vatandaşları tek tek selamladı.

Kahramanoğlu selamlamanın ardından Dikmen bölgesine yönelik vizyonlarını bölge halkıyla paylaştı.

29 Haziran'da gerçekleşecek seçimin Dikmen bölge halkının kaderini değiştirebileceğini kaydeden Kahramanoğlu, "Sorumsuzca ve hesap vermeden gelirlerinin %70'i maaşlara ve diğer harcamalara giden bir belediyeye devam mı diyeceğiz yoksa bölgemizin kalkınması için çalışan yeni bir yönetime evet mi diyeceğiz? İnsanlarımıza ayırımcılık göstermeden hizmet sunan bir belediyeye evet mi diyeceğiz yoksa parti rozetine göre olanakların kullanıldığı bir belediyeye devam mı diyeceğiz."

Ekibi ile birlikte bölgede fırsat eşitliği politikasını uygulayacaklarını dile getiren Feridun Kahramanoğlu, "Belediyemiz için geliştireceğimiz fırsat eşitliği politikasına bağlı olarak, vatandaşlarımız bizi sorgulayabilecek, tüm köylerimiz olanaklarımızdan eşitlikçi bir anlayış çerçevesinde hizmet alacaklardır" dedi.

ÖZEL YARDIM BİRİMİ

Kahramanoğlu, Dikmen Belediyesi bünyesinde Özel Yardım Birimi oluşturularak, evlerinden çıkamayan hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların ayağına belediye hizmetlerini götüreceklerini de belirtti.

MUHTARLAR KONSEYİ...

Tüm muhtarlıklardan oluşan Muhtarlar Konseyini kurup bölgenin sorunları ve çözüm önerilerini muhtarlarla beraber tartışıp sonuç üreteceklerini anlatan DP Ulusal Güçler Dikmen Belediye Başkan adayı Kahramanoğlu, "Hedefimiz köylerimizde yaşayan insanlarımızın yaşam kalitesini ekonomik gelişime bağlı olarak yükseltmektir" dedi.

"BÖLGEMİZİ BİR AGRO-TURİZM ÇEKİM MERKEZİ OLARAK MARKALAŞTIRACAĞIZ"

Agro-Turizm kapsamında projeler üretip bölgeye yabancı ziyaretçilerin gelmesini teşvik edeceklerini belirten Kahramanoğlu, şöyle devam etti:

"Köylerimizin doğal güzellikleri agro-turizm için ideal altyapı oluşturmaktadır. Köylerimizin doğal yapısını bozmadan, tarih ve kültürlerine sadık kalarak, bölgemizi bir Agro-turizm çekim merkezi olarak markalaştıracağız. Buna bağlı olara Pansiyonculuk planlanacak, teşvik edilecektir. Agro Turizme uygun olarak köylerimizde dolaşım için Belediye Bisikletlerini köylerimizde ziyaretçilere kiralayacak Belediyemize ek gelir sağlayacağız. Bölgemiz Bisiklet sporları için uygun bir doğaya sahiptir. Bisiklet spor ve yarışmalarını düzenleyip, bölgemizde hem sağlıklı yaşamı teşvik edeceğiz hem de bölgemizi bir çekim merkezi haline getireceğiz.

DOĞAL YAŞAMIN KORUNMASINA KATKI SAĞLAYICI PROJELER GELİŞTİRİLECEK...

Doğal yaşamın korunmasına katkı sağlayıcı projeler geliştirip Bölgenin doğasının bozulmamasını kendilerine temel hedef koyacaklarının da altını çizen Feridun Kahramanoğlu, "Böğazköy'den başlayıp Taşkent'e kadar uzanan Beşparmak Dağları'nın güney yamaçlarında neolitik çağlara ait pek çok mağara mezar bulunmaktadır. Bunları merkezi otoriteyle istişare ederek turistlerin ziyaretine açacağız. Bu güzergahta yapacağımız bisiklet ve yaya yürüyüş yolları ile bölgemize ziyaretçi çekerek esnafımızın ekonomik gelir elde etmesini sağlayacağız. Bölgemize gelen ziyaretçi sayısı arttıkça, ekonomik aktivitelerimizin çeşitliliği de artacaktır. Buna bağlı olarakda el sanatlarının yapımı ve ürünlerin pazarlanması teşvik edilecek bölgemiz insanına ek kaynak yaratılacaktır."

İçinde yaşadığımız çağdaki teknolojik gelişimlere ayak uydurarak, bölgeyi dünyaya özellikle Avrupa Birliği pazarına tanıtmaya çalışacaklarının sözünü de veren Feridun Kahramanoğlu, buna bağlı olarak Belediye web sayfasını ilk olarak Avrupa Birliği'nde yaygın olarak konuşulan İngilizce olarak da sunmaya başlayacaklarını ifade etti.

"VİZYONUMUZUN TEMELİ SEVGİDİR"

Gençlerin ihtiyacı olan halı saha yapımını gerçekleştirerek spor aktivitelerini yaygınlaştıracaklarını, belediye pazarını oluşturacaklarını, Gençlik Merkezi ve Rehabilitasyon Merkezi yapacaklarını söyleyen Kahramanoğlu, şöyle devam etti:

"Hedefimiz Stratejik Gelişim planında da belirtildiği gibi, Bölgemizin Kültürel ve Ekonomik Çeşitliliğinin Artırılması, Bölgemizde Çağdaş/Güncel Altyapı Oluşturmak, Sosyal Belediyecilik Anlayışı İçinde Hizmetlerin Artırılması, Belediyenin Kurumsal Yapısının Güçlendirilmesi ve bölgemize ziyaretçilerin gelmesini sağlamaktır. Bizim vizyonumuzda ekonomik değerlerimizin artmasına dayalı bir değişim anlayışı hakimdir. Bölgemiz her açıdan ekonomik gelişime müsaittir. Bölgemizin bir turizm destinasyonu olarak pazarlanması hiç de zor değildir. Gelen turistle beraber yerel ekonomimiz güçlenecektir. Yerel ekonomimizi geliştirdikçe bölgemizi güzelleştireceğiz. Beraberce gelişecek beraberce güleceğiz, beraberce seveceğiz. Biz özetle insanımızı, doğamızı, tarihimizi, kültürümüzü ve çevremizi merkez alan ekonomik gelişmeye dayalı bir gelişim vizyonu ortaya koyuyoruz. Bu vizyonun temeli sevgidir. Çünkü Dikmen, Boğazköy, Ağırdağ, Taşkent, Güngör, Kömürcü, Pınarbaşı, Akçiçek, Göçeri, Şirinevler ve Dağyolu Sevince Güzel."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.