İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Lokmacı'daki esnafa kredi

Lokmacı'daki esnafa kredi

<P>Surlariçi Özel Turizm Bölgesi'nde dükkan ve işyerlerinin tadilatı amacıyla 20, gürültülü işyerlerinin bölge dışına çıkışını teşvik etmek amacıyla 30 bin YTL'ye kadar düşük faizli kredi verilmesine yönelik uygulamanın hafta başından itibaren başlayacağı bildirildi.</P>

Yayın Tarihi: 30/05/08 16:45
okuma süresi: 3 dak.
Lokmacı'daki esnafa kredi
A- A A+

Bu konudaki açıklama, Surlariçi İzleme, Koordinasyon ve Yönlendirme Kurulu Başkanı ve İçişleri Bakanı Özkan Murat tarafından Lokmacı kapısı ve arastadaki incelemesinden sonra Büyük Han'da düzenlediği basın toplantısında yapıldı.

Murat, işyeri ve dükkanların tadilatlarının Surlariçi Özel Turizm bölgesi nedeniyle belirli standartlarda yapılması gereği üzerinde durarak, gerek tadilat için 20, gerekse gürültülü işyerlerinin bölge dışını çıkarılması amacıyla verilecek 30 bin YTL'lik krediye yıllık yüzde 10 faiz uygulanacağını, geri ödeme süresinin ise 30 ay olacağını belirtti.

Murat, düşük faizli krediden yararlanmak isteyenlerin pazartesi gününden itibaren Vakıflar Bankası'na gerekli başvuruyu yapabileceğini ifade etti.

Özkan Murat, Saray Otel'den Selimiye Camii'sine kadar olan bölgenin yayalaştırılması ve trafiğin tek yönlü akışını sağlayacak projenin 1 ay içinde uygulamaya başlayacağını da belirterek, bölgenin yayalaştırılmasının Lefkoşa imar planında da öngörüldüğünü söyledi.

Lokmacı Kapısı'ndan günlük ortalama 2 bin 300 Rum ve üçüncü ülke vatandaşının Kuzey'e geçtiğini, bunun dar bir alan olan Surlariçi'ndeki yaya trafiğinin artışı anlamına geldiğini ifade eden Murat, geçişler ve bölgedeki güvenlikle ilgili bugüne kadar sorun yaşanmaması için alınan önlemlerin devam edeceğini belirtti.

Murat, Bakanlar Kurulu'nun aldığı bir kararla bölgede Kira Denetim Yasası'nın Surlariçi'nde uygulanmasına son verildiğini anımsatarak, bölge esnafının kesinleşmiş vergi borcunun da altı ay süreyle ertelendiğini kaydetti.

Geçişlerden Surlariçi ve dolayısıyla Türk tarafının avantajlı olduğunu belirten Murat, bunun bölge halkı için avantaj olduğunu söyledi.

Özkan Murat ile Surlariçi İzleme, Koordinasyon ve Yönlendirme Kurulu üyesi birimlerin temsilcileri, basın toplantısı öncesi Lokmacı Kapısı yanında bölgedeki esnafla sohbet ederek sorunlarını dinledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.