AKDOĞAN
okuma süresi: 2 dak.

Akdoğan Fikir ve Sanat Atölyesi "Sanayi Holding" belgeseliyle Akdoğanlılarla buluştu

Akdoğan Fikir ve Sanat Atölyesi "Sanayi Holding" belgeseliyle Akdoğanlılarla buluştu

Akdoğan'da ismini köyünden alan, köyün gençlerinin oluşturduğu yeni bir dernek kurulmaya başlandı: "Akdoğan Fikir ve Sanat Atölyesi". Uzun süredir kendini dışarıya açmayan bu dernek çabası akşam köyün belediye parkında halkla buluştu.

Yayın Tarihi: 25/07/14 17:53
okuma süresi: 2 dak.
Akdoğan Fikir ve Sanat Atölyesi "Sanayi Holding" belgeseliyle Akdoğanlılarla buluştu
A- A A+

Faaliyetlerine; izlenen filmlere eşit ve demokratik bir ortamda oy birliği yöntemiyle karar verilen "Sun-İzle-Tartış" etkinliğiyle başlayan dernek, geleceğe yönelik hedeflerinden bahsetti. İlk etkinliğiyle, Kıbrıslı Türklerin üretebildiğinin, besleme olmadığının kanıtı olan "Sanayi Holding" belgeselini halkla buluşturan dernek geceye Mesarya bölgesindeki CAS çalışanlarını da davet etti.

Üretim sürecini, Baraka Film Atölyesi'nin gerçekleştirdiği belgeselin "Sun" bölümünü Baraka Aktivisti Besim Baysal gerçekleştirdi.

Belgesel köylüler tarafından ilgiyle izlendi. Filmin "Tartış" bölümündeyse Sanayi Holdingle CAS çalışanları arasında benzerlikler kuruldu ve çok verimli bir tartışma gerçekleşti.

Gelecekteki hedeflerinde hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik etkinlikler yapmayı planlayan dernek üyeleri, hem yerelde hem de ülke ve dünya genelindeki sorunlara da alternatif bir ses olmak istediklerini ifade ettiler.

Haftaya Perşembe (31 Temmuz akşamı) de yine bir "Sun-İzle-Tartış" etkinliğiyle, halkla buluşacak olan dernek üyeleri, etkinliklerin ücretsiz ve gönüllülük üzerine olduğunu ifade ettiler. Perşembe günleri Saat 20.00'de gerçekleşecek olan etkinlikler 31 Temmuz'dan itibaren yaz boyunca iki haftada bir gerçekleşecek.

Açık hava sineması şeklinde düzenlenecek olan etkinlikte, bu haftaki; "Avatar" isimli aksiyon-fantastik türündeki film, katılacak olan yeni katılımcılarla birlikte daha şimdiden eğlenceli, yeni tartışmalara gebe.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.