DİKMEN
okuma süresi: 2 dak.

Dikmen Gençlik Merkezi Halk Dansları İsviçre'den döndü

Dikmen Gençlik Merkezi Halk Dansları İsviçre'den döndü

Dikmen Gençlik Merkezi Halk Dansları Ekibi 2-11 Ağustos Tarihleri arasında Martigny'de düzenlenen ve bir CIOFF organizasyonu olan Festival International Folklorique Octodure (FIFO)'ye katıldı. Festival'e Rusya, Çin , Güney Afrika , Romanya , Fransa, Slovakya, Meksika ve Bolivya'dan ekipler katılırken ülkemiz adına Dikmen Gençlik Merkezi festivalde yer almıştır.

Yayın Tarihi: 20/08/14 13:35
okuma süresi: 2 dak.
Dikmen Gençlik Merkezi Halk Dansları İsviçre'den döndü
A- A A+

Festival süresince ülkeler çeşitli yerleşim yerlerinde kendi kültürlerine ait dansları sahnelerken, Saxon kasabasında karnaval havasında geçen çok büyük bir kortej düzenlendi. Farklı kostümler ve ülkelerin müzikleri ile şenlenen caddelerde ülkemiz oyunları çok büyük ilgi gördü.

Müzisyenlerimiz canlı yayında.

Dikmen Gençlik Merkezi Müzisyenleri farklı noktalarda ülkemiz müziklerini tanıtırken festivalin son günlerinde yerel bir radyo olan Chablaıs radyosuna canlı yayında 10 dakikalık bir performans sergiledi.

Ülkemiz dansları hem sergilendi hem de öğretildi.

DİGEM danscıları festival süresince yerel halka oyunlarımızdan figürler öğretmiş, festival içerisinde yer alan bir organizasyonda da yerel halkla birlikte beş dakikalık oyun sergilenmiştir.

Dikmen Gençlik Merkezi Halk dansları ekibi bir çok farklı Dünya ülkeleriyle birlikte Kültür paylaşımında bulunmaktan ve Barış, Dostluk, Kardeşlik adına düzenlenen bu organizasyonlarda yer almaktan büyük bir mutluluk duymaktadır. Her geçen gün kendini geliştiren Dikmen Gençlik Merkezi sadece Dikmen bölgesi'ne değil tüm ülke gençliğine kapılarını açmış bulunmaktadır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.