İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ'de Nijerya bağımsızlık günü kutlandı

UKÜ'de Nijerya bağımsızlık günü kutlandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)'nde öğrenim gören Nijeryalı öğrenciler birbirinden renki aktivitelerle "54. Nijerya Bağımsızlık Günü"nü kutladı.

Yayın Tarihi: 03/10/14 11:38
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ'de Nijerya bağımsızlık günü kutlandı
A- A A+

Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi tarafından Öğrenci Merkezi'nde düzenlenen etkinlik Müslüman ve Hristiyan öğrencilerin sırasıyla dua etmeleri ile başlayıp daha sonra hep birlikte Nijerya Milli Marşı'nı okumaları ile sürdü.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Adalıer yaptığı açış konuşmasında Nijeryalı öğrencileri kutlayarak Üniversite'yi tercih seçtikleri için herkese teşekkür etti. Adalıer, "Çeşitli ülkelerden üniversitimize gelen öğrencilerimizin kendilerini 'evlerinde' hissetmeleri için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz." dedi.

Etkinliğe Nijeryalı öğrencilerin yanı sıra Kuzey Kıbrıs, Türkiye, Azerbaycan, Lübnan, Güney Afrika ve Pakistan gibi daha birçok ülkeden öğrenciler de katıldı. Gecede yöresel kıyafetleriyle kutlamalara katılan Nijeryalı öğrencilerin ülkelerine özgü sergiledikleri dansları ve komedi gösterileri ile okudukları şiirler büyük beğeni topladı. Düzenlenen etkinlik gecenin sonunda Nijerya bayrağı motifli pastanın kesilmesi ile son buldu.

Nijerya Bağımsızlık Günü kutlamalarına katılan, dünyanın birçok farklı ülkesinden UKÜ'ye öğrenim görmek için gelen uluslararası öğrenciler Nijeryalı arkadaşlarıyla birlikte eğlenerek dostluk mesajı verdi:

Tolga Karabay (Bilgisayar Öğretmenliği)

"Bu gibi etkinlikler Türk ve uluslararası öğrencilerin birbirleriyle tanışıp kaynaşması için çok iyi bir fırsattır. Tüm Nijeryalı arkadaşlarımı kutlar ve iyi vakit geçirmemizi sağladıkları için onlara teşekkür ederim."

Caleb Aniedei (Radyo-Televizyon)

"Etkinlik beklediğimizden daha kalabalık geçti. Farklı ülkelerden buraya gelip bu akşam bize destek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bu geceyi tarif etmek için söyleyebileceğim tek şey 'olağanüstü' olur. Bizi destekleyen ve ülkemizdeymiş gibi hissetmemizi sağlayan herkese çok teşekkürler."

Titi Aboluwoye (Eczacılık)

"Bu etkinlik sayesinde herkese Nijerya tarihinden bir şeyler göstermeye çalıştık ve bunu başardığımıza inanıyorum. Evden uzakta olmak üzücü ama UKÜ sayesinde bu gibi özel gecelerde kendimizi yalnız hissetmiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunmak isterim."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.