KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

KKTC, Dünya Uluslararası Halk Dansları Festivalleri Federasyonu'na üye oldu

KKTC, Dünya Uluslararası Halk Dansları Festivalleri Federasyonu'na üye oldu

KKTC, Dünya Uluslararası Halk Dansları Festivalleri Federasyonu'na (FIDAF) üye oldu.

Yayın Tarihi: 13/10/14 18:05
okuma süresi: 2 dak.
KKTC, Dünya Uluslararası Halk Dansları Festivalleri Federasyonu'na üye oldu
A- A A+

Federasyonun Güney Kore'nin Çonan şehrinde yapılan kongresine katılan Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, temaslarını tamamlayarak KKTC'ye döndü.

Gençlik Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre, Güney Kore'de 75 ülkenin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen kongrede yeni üyelikler de verildi. Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu da KKTC adına aldığı sertifika ve delegelikle 75 ülkenin temsilcileri arasındaki yerini aldı.

Kongrede Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Onursal Başkanlık Belgesi alırken, Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu'da Çonan Belediye Başkanı ve FIDAF Başkanı Koo Bon Young'un elinden delegelik belgesini aldı.

Kongrede daha sonra kültürel ve halk dansları konularında sempozyum gerçekleştirildi.

Güney Kore'de bulunan 75 ülkenin temsilcileri, Kore Cumhuriyeti Milletvekillerinden Eğitim, Kültür, Sanat ve Spor Komitesi Başkanı Sul Hoon ve Sangmyung Üniversitesi Başkanı Dr. Kee Heon Goo'yu da ziyaret etti.

"ÖNEMLİ ADIM ATILDI"

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, hem kültürel hem de ülke tanıtımı anlamında önemli bir adım atıldığını belirterek, bayrağıyla birlikte KKTC'nin Uluslararası Halk Dansları Festivalleri Federasyonu'na üye olmasının önemini vurguladı.

Eroğlu, Kıbrıs Türk gençliğinin dünyaya açılımı konusunda yaşadığı sıkıntıların ortada olduğunu belirterek, dünya kültürlerinin ve danslarının birleştiği merkez olan Dünya Uluslararası Halk Dansları Festivallerine, ülkemiz adına üye olmasının ciddi açılımları beraberinde getireceğini kaydetti.

Güney Kore'de alınan üyeliğin ardından gerçekleştirilen temaslarında olumlu ve yararlı geçtiğini belirten Eroğlu, "Gençlerimizin dünyaya açılımı ve Kıbrıs Türk kültürü adına önemli bir aşama kaydedildi" dedi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.