GURME
okuma süresi: 4 dak.

10 dakikada 100 kalori yakın

10 dakikada 100 kalori yakın

Kalorinin fazla yakıldığı egzersizlere dikkat çeken Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, bu tür egzersizlerle 10 dakikada 100 kalori yakmanın mümkün olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 20/10/14 09:47
okuma süresi: 4 dak.
10 dakikada 100 kalori yakın
A- A A+

Kilo problemi yaşayan ve bu kilolardan kurtulmak isteyenler, beslenmelerini düzene sokmanın yanında egzersizi de hayatlarının bir parçası yapmak durumunda. Çünkü uzmanlar sadece diyetle kilo verilse bile egzersizle desteklenmeyen bu durumun bir süre sonra değişeceğini ve tekrar kilo alma sürecine girileceğini söylüyor.

İp atlama: 10 dakika boyunca durmadan ip atlamak ciddi anlamda zor bir egzersizdir. Ama 10 dakika boyunca ip atladığınızda yaklaşık olarak 87 kalori yakarsınız. Bunu daha eğlenceli bir hale getirebilmek için her seferinde bir hedef belirleyip vücudunuzu bu sayıya ulaşmak için zorlamalısınız.

Sprinter koşu: Saatte 13 km hızla koşmak oldukça zordur. Ama bunu başardığınızda 10 dakika içerisinde 117 kalori yakarsınız. Eğer bunu yapabilecek gücünüz ve enerjiniz yoksa daha kısa zaman aralıkları ile ama daha sık yapabilirsiniz. 1-2 dakika koşu temponuzu maksimuma çıkarıp daha sonra yavaşlatıp hızlandırabilirsiniz.

Spinning: 10 dakika boyunca spinning yaptığınızda yaklaşık olarak 99 kalori yakarsınız. Bu kaloriyi 10 dakika yakmanız için spinning'in çok yüksek tempoda yapılması gerekmektedir. Spora yeni başlayanlar için çok yüksek tempoda bu egzersizi yapmak doğru değildir. Bu nedenle temponuzu yavaş yavaş arttırmaya özen gösterin.

Step aerobik: Yüksek yoğunluklu step aerobik yapıldığında 10 dakika içerisinde 92 kalori yakarsınız. Eğer biraz daha fazla zamanınız varsa yeni hareketler öğrenebilir ve yaktığınız kalori miktarını zamanla doğru orantılı olarak arttırabilirsiniz. Ayrıca grup seanslar bu tarz sporlarda yapma süresini uzatmaktadır. Fazla miktarda ter atılması nedeni ile yağ yakımına da ciddi katkısı bulunmaktadır.

Basketbol: Basketbol kalorinin fazla yakıldığı bir egzersizdir. Ama 10 dakika içerinde 95 kalori yakmak istiyorsanız yüksek tempoda basketbol oynamalısınız. Yüksek tempo basketboldan kastımız adam adama veya alan savunması olsa da tam saha savunma yapmanız gereklidir.

Bisiklet binme: saatte ortalama 24 km hızla bisikleti 10 dakika boyunca sürdüğünüzde 92 kalori yakarsınız. Bu rakamlar düz yolda sürdüğünüz koşullarda geçerlidir. Eğer yokuş yukarı bisiklet sürüyorsanız bu daha fazla kalori yakacağınız anlamına gelmektedir. Spinning yapmaktan hoşlanmayanlar için daha iyi bir alternatiftir.

Yüzme: 10 dakika boyunca aralıksız yüzüldüğünde 85 kalori yakarsınız. Yüzme genel olarak kilo vermede değil vücudu şekillendirmede daha önemli bir spordur. Bu nedenle hedef kilonuza ulaştıysanız yüzme ile birlikte vücudunuzun sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz.

Eliptik bisiklet: Eliptik bisiklet uzun süre yapılması zor olan bir egzersiz aletidir. Eliptik yapan bireyler 10 dakika içerisinde 105 kalori yakarlar. Uzun süre yapılması kas kasılmasına neden olabileceği için dikkatli yapılmalıdır. Daha zorlu hale getirmek için direnci ve eğimi üzerinde oynayabilirsiniz. Bu şekilde yakılan enerji artmaktadır.

Sprint ve şınav: Bu iki egzersizi birleştirmeniz çok daha fazla verim almanızı sağlayacaktır. 1 dakika boyunca sprint atıp daha sonra 1 dakika boyunca şınav çekmeniz yakılan kalori miktarının 10 dakika içerisinde 130 olmasını sağlayacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.