İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

Bulutzede Komitesi kuruluyor

Bulutzede Komitesi kuruluyor

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Hakları gasp edilen Bulut İnşaat mağdurlarını dün bir araya topladı. Mağdurların mevcut durumu için yol haritası çizen Gürcafer, bir komite oluşturularak toplu halde hukuki süreç başlatılması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 23/10/14 10:20
okuma süresi: 7 dak.
Bulutzede Komitesi kuruluyor
A- A A+
Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

Bulut İnşaat'ın 2013 sonu teslim olmak üzere 2 ayrı kampanya ile satışını yaptığı Evviva Lavinium sitesinde ev sahibi olmak için para ödeyen, ancak devamlı yalan beyanlar ile oyalanan, hakları gasp edilen tüm hak sahipleri dün Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliğinde Başkan Cafer Gürcafer aracılığı ile toplandı. Ana tema olarak mağdurların mağduriyetlerini gidermek adına, kendi aralarından 8-10 kişilik bir komisyon kurulunun toplanarak, hem mevcut tabloyu ortaya sermek, hem de hukuki yollardan toplu olarak hak aramak yolunda toplanan mağdurlar sorunlarına çare aramak için söz aldı.

"Öfke ve gözyaşı vardı"

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği toplantı salonuna, Temel Bulut'a karşı büyük öfkenin yanında, gözyaşı da hâkimdi. Söz hakkı alan mağdurların bazıları gözyaşı dökerken, bazıları da öfkelenerek konuştu. Çeşitli mağduriyetleri bulunan kalabalık sonuç olarak Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer'in sunduğu yolda yürüme kararı aldı.

"Birlikte neler yapabiliriz"

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer mağdurları Müteahhitler birliğinde toplayarak şunları söyledi; "Her ne kadar bu mağduriyetten sorumlu olmasak inşaat sektörü camiaya bağlı olmasından dolayı ve yardımcı olabilme zorunluluğunu hissettik. Bundan sonra benzer olayların olmaması adına birlikte neler yapabiliriz diye görüş alışverişinde bulunmak amacıyla sizleri buraya topladık"

"Temennimiz evlerin bitirilmesi"

Dün Temel Bulut tarafından bazı gazetelere verilen ilanda 'gelip işimizi bitireceğiz' sözlerine Gürcafer şu şekilde yanıt verdi; "Bizim de temennimiz Bulut inşaatın gelip işini bıraktığı yerden devralıp bitirmesidir. Biz kimseyi suçlayıp, ceza vermek derdinde değiliz. Bizim için esas olan sizin evlerinizin bir şekilde bitirilmesi ve evlerinizi almanızdır."

"Müteahhit bulamadığı yalandır"

Gürcafer, İlanda Temel Bulut'un kendisine yönelik 'irtifak kurmamıza ve anayoldan siteye girişe müsaade etsin' ve 'müteahhit firma bulamadık' sözlerine ise şu şekilde cevap verdi; "Ben izin makamı değilim, ne Bayındırlık Bakanıyım, ne de Şehir Planlama Dairesiyim. Dolayısıyla izin verilmesi hususunda bir şey yapamayız. 2'ncisi irtifak koçanlarının çıkmasının yolu vardır. Gidip inşaat ruhsatını alırsınız, ilgili mimar ve mühendisinizde projesini hazırlar ve koçanları alırsınız. Bir diğer 3'üncüsüde müteahhit bulamadığım için bu işleri yapamadığı konusu da yalandır. Çünkü biz bu firma bu işleri yapacağı zaman kendisini Müteahhitler Birliğine çağırdık ve yardımcı olmayı teklif ettik. Bize böylesi büyük bir projenin altından kalkabileceğine ve 5 milyon dolarlık gücünün olduğuna dair bankadan bir yazı getirmesini istedik. Tamam demesine ve 4 hafta boyunca beklememize rağmen bankadan bu yazı gelmedi. Sonra bende müteahhitlerime yazı yazarak durumu anlattım ama buna rağmen firmaya iş yapmak isteyen müteahhit arkadaşlarımız varsa onları engellemeyeceğimizi söyledik."

"Müteahhitler parasını alamadığı için işi durdurdu"

Gürcafer, yazıyı yolladıktan sonra bir kaç tane müteahhitin yine de firmayla iş yaptığını belirterek, "Bir tanesi 300 bin pound alacaklıyken işi durdurdu, zar zor parasını alarak işi bırakıp gittiler. Bunun dışında iş yapan diğer firmalar ve bu firmaya malzeme veren piyasa bir sürü karşılıksız çekle karşı karşıya kaldılar. Aynı şekilde diğer müteahhit firmalarda parasını alamadığı için işi durdurdu. Kısacası bu adamın işini engellemeye yönelik müteahhitlere siz gidip orada iş yapmayın dendiği tamamen yalan ve asılsızdır. Müteahhitlerin orada işi durdurmalarının tek sebebi paralarını almadıklarından dolayıdır eğer paralarını alsalardı işe devam edeceklerdi" şeklinde konuştu.

"iyi niyetli değilseniz, müdahale etmek zorunda kalırız"

Burada kimseyi cezalandırma ve zarar verme gibi dertlerinin olmadığını belirten Gürcafer, "Bir şey çok önemlidir ve altını çizmek isterim çıkıp zora girdim diyebilirsiniz, böyle olunca herkes size şuan olduğundan daha farklı bakar. Ama siz yalan söylerseniz başkalarını suçlayarak, başkalarını sorumlu göstererek bu işten sıyrılmaya çalışırsanız bu sizin iyi niyetli olmadığınızı gösterir ve o zaman biz müdahale etmek zorunda kalırız" diye konuştu.

"Komite oluşturulmalı"

Gürcafer, bir stratejileri olduğunu belirterek, "Birincisi içinde oturanlar da dâhil olmak üzere kaç kişinin konut aldığını, kaç kişinin konutunun bitmediğini, kaç kişinin mukavele imzaladığını, kaç kişinin ne kadar para verdiğini, mukavele süresinin ne kadar geçip geçmediğiyle ilgili bütün bilgileri içeren fotoğrafı doğru görmemiz gerekiyor. Dolayısıyla biz bütün ev alanlardan mukavelelerin, makbuzların ve kimlik kartını fotokopisini istiyoruz ki önce ne kadar para verildiğini görelim. İkinci adımımız ise mevcut durum haritasını çıkarmak olacaktır. Yapılması gereken inşaatlar, yapılanlar, yarım kalanlar ve hiç başlamayanlar olarak hesaplayıp toplamda ihtiyaç olan parasal boyutu ortaya çıkaracağız. Sonraki adım olarak da bu iş nasıl çözülebilir noktasında hükümetle görüşeceğiz. Bir diğer boyutu da hukuki sürecin başlatılması gerektiğidir ki bu süreci de toplu halde yapılması taraftarıyız. Bunu da başarabilmek için sizin onay verdiğiniz ve sizi temsil edecek olan bir komite istiyoruz. Bu işlere zaman ayırabilecek olan arkadaşlardan oluşabilecek olan 8-10 kişilik bir komite oluşturulur ve bizde bu komiteyle temasta oluruz" dedi.

"Kimse kurtuldu sanmasın"

Artık geç kalınmadan toplu bir hukuki sürecin başlatılması gerektiğini belirten Gürcafer, "Kimse Temel Bulut kaçtı diye kurtuldu sanmasın. TC ve KKTC arasında imzalanmış uluslararası anlaşmadan dolayı burada alınacak olan bir hükmün Türkiye'de uygulanması hususunda yol ve yöntemleri vardır. Bu noktada da TC Elçiliğinden ve Dışişleri Bakanlığından yardım isteyerek, sizlerin lehine bu işi en iyi şekilde neticelendirebilmek için bir uğraş sarf edeceğiz" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.