Halk Bağış (lar) mı?

Yayın Tarihi: 07/03/12 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Ülkemizde yıllardır yapılan yönetsel yanlışlıkların acı sonucunu insanımız ağır bedeller ödeyerek yaşamaktadırlar.

Bütün ömürlerini zor şartlar altında geçiren ve gelecek kuşaklarına daha güzel günler yaşatmaktan başka düşünce taşımayan fedakâr ve cefakâr Kıbrıstürk halkı sarsıntı üzerine sarsıntı yaşamaya devam ediyor.

Beklentileri huzurlu, refah içerisinde adil bir yaşamı kendi doğduğu topraklarda yaşayabilmektir.

Bu nedenle yıllardan beri her türlü zorluğa rağmen iyimser bekleyiş göstermektedirler.

Demokratik, sosyal, hukuk devleti olabilme hedefli yaşama ulaşmaya çaba sarf ettikçe birileri bildiğini okumaya devam ediyor.

Halkın beklentilerine cevap vermek yerine sahip oldukları makamları korumak veya hedefledikleri makamlara ulaşmak için halktan aldıkları yetkiyi halka karşı kullanıyorlar.

Düşündükçe insanın kabullenmesi bir yana çıldırmaması hiçtendir.

Yöneticisi olduğunuz siyasi partiler aracılığı ile halka daha güzel günleri vaat ederek görev talep ederken, bağımsız devlete daha da güç katacağınızdan, daha çok istihdam, yatırım alanları, milli geliri artırıp, refah seviyesini yükseltmek, dünyada kabul edilirlik, ambargolardan kurtarmak, çağdaş yaşama ulaştırmak ve tüm özgürlüklerle, adaleti ülkemize kazandırmak hedefleri önceliklerinizi oluşturuyor.

Bu hedeflerle halkın karşısına çıkıp yetki isteyenlerin bu yetkiyi aldıktan sonra halkla aralarında bir sözleşme hayat bulmaktadır.

Hayat vermek için sokak sokak, köy köy, şehir şehir tüm ülkeyi adım adım gezerek her bir bireyle konuşarak en iyiyi vaat ettikten sonra bu programlardan sapmak, önemsememek ve hiç konuşulmamış gibi bildiklerini okumak ne kadar etik bir anlayış ve desteklerini aldıkları insanlarına saygı duymaktır.

Tüm dünyanın haksızlık yaparak tanımadığı, ambargolar uyguladığı, çağımıza ve insanlığa sığmayan bu anlayışa sahip her kemsi kınadığımız söylemler, yakarışlar ve insan onuruna yakışmayan davranışlar olarak suçladığımız kabuller ortada durmaktadır.

Tüm dünya ülkelerine Kıbrıstürk halkına uygulamalarından dolayı lanetler yağdıran yöneticilerin kendi insanlarına davranışları ibret vericidir.

İnsanlarını yokmuş gibi kabullenmeleri ve güçlerini ve yetkilerini aldıkları halklarına en hayati konularda karar verirken ne düşünüyorsunuz Sorusunu sorma ihtiyacı duymuyorlar.

Her konuda olduğu gibi ben ben yaparım olur, ben söylerim doğrudur kabul edilemez keyfi anlayışını sergilemekten çekinmiyorlar.

Tüm dünyadan şikâyet ettikleri kıbrıstürk halkını ve haklarını görmemezlikten gelmeleri, dünyada yokmuşuz gibi davranmaları ve hiçe saymalarıdır.

Bu anlayışı her platformda şiddetle kınayan yetkililer kendi halklarına farklı mı davranmaktadırlar.

Sizin yaptığınızı gördükçe söyleyecek ne sözünüz olabilir ki yabancılara değerli devlet adamlarımız.

Halkını tanımayan insanca yaşamı sunamayan ve sorunları karşısında çözüm üretemeyen siz değerli yöneticiler kıbrıstürk halkına özlediği, hayatı boyunca mücadele ettiği yaşamı başkaları mı sunacak?

O zaman siz hangi devletin geleceği adına, daha güçlü olması adına halkınızın huzuru, refahı ve adaletli yaşamı getirmek adına görev talep edip yetki istemiştiniz?

Özgürlük ve bağımsızlık üzerine kurduğunuz tüm kurumlarımız ellerinizle birer birer yıkılıyor.

Hatırlatmak isterim özgürlük ve bağımsızlık kitaplarda yazıldığı şekilde kalacak kadar değersiz değildir.

Kıbrıstürk halkı özgürlüğüne, geleceği hakkında karar vermeye, kendi kendini yönetmeye emek, fedakârlık ve canlarıyla sahip çıkmışlardır.

Birileri makamlarını daha uzun sürelere taşısın, halkını ve ne istediklerini dikkate almasın ve teslimiyetçi anlayışlarla kararlar versin diye, asırlardır var olma mücadelesi vermediler.

Siz makamlarınıza saygı duymuyor kendinizi memur olarak görüyor olabilirsiniz.

Ancak unutmayın kıbrıstürk halkı sizi devletlerini tüm halk adına daha iyi yönetesiniz sahip çıkıp yüceltesiniz diye o makamlara seçtiler.

Gelişmelere ve gelişmeler karşısında takındığınız tutumlara bakınca siz de halkınıza ihaneti seçmiş durumdasınız.

Halk Bağış (lar) mı?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Tahsin MERTEKCİ yazıları