AKDOĞAN
okuma süresi: 6 dak.

Akdoğan Belediyesi 100 gününü değerlendirdi

Akdoğan Belediyesi 100 gününü değerlendirdi

Akdoğan Belediyesi, belediyenin mali ve işlevsel-icraat durumunu açıkladı. Açıklama şöyle:Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesinden hareketle, belediyenin mali ve işlevsel-icraat durumunu düzeltecek çalışmalar yaptıklarını; özellikle köyde en büyük sorun olan su sorununun çözüldüğünü kaydett

Yayın Tarihi: 16/11/14 14:39
okuma süresi: 6 dak.
Akdoğan Belediyesi 100 gününü değerlendirdi
A- A A+

Akdoğan Belediye Başkanı Latif, bu görevdeki 100 gününü değerlendirdiği yazılı açıklamada, "tüm olumsuzluklara rağmen Akdoğan Belediyesi'nin 100 gün gibi çok kısa bir sürede hizmet, verimlilik ve işlevsellik anlamında birçok ilklere imza attığını" belirtti.

"SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ"

İlk iş olarak belediyeye ait en yüksek su kapasitesine sahip kuyuya elektrik enerjisi bağladıklarını ve Belediye'nin kendi öz kaynakları ile tedarik ettiği suyun, Akdoğan halkına değil, bölgedeki bazı hayvancılara "peşkeş çekilmesinden" kurtarıldığını savunan Latif, "Akdoğan sokaklarında gece saat 11-12'lere kadar su taşınırken, günde 60-90 ton su bir başka yerleşim yerinin ağıllarına taşınıyordu. Bu uygulamadan hemen vazgeçildi" dedi.

Kısa sürede bölgede mevcut yeni bir su kuyusuna elektrik ve su hattı döşenerek yeni bir kaynağın depoya aktarılmasının da sağlandığını söyleyen Latif, "şu anda 2 adet yeni su kuyusunun sondaj çalışmaları devam etmekte olup önümüzdeki yaz sezonuna hazırlıklı bir şekilde girmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"BÖLGEDEKİ BELEDİYELERLE İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ"

Bölgede mevcut tüm belediyelerle ilişkileri düzeltip işbirliği yaptıklarını dile getiren Latif, 4 ay öncesinde Akdoğan köyünün susuz olduğunu fakat şimdi yaptıkları çalışmalar sonucunda çevre belediyelere su yardımı yapmaya başladıklarını kaydetti.

"GENİŞ ÇAPTA TEMİZLİK VE ÇEVRE DÜZENLENMESİ YAPILDI"

Temmuz-Ağustos döneminde Akdoğan'da sokak temizliği tamamlanarak önce vatandaşların, daha sonra bölge ve köy halkının takdirini aldıklarını belirten Latif, birçok girişimler sonucunda köy ve civarının şeklini değiştirecek şekilde temizlik yapıldığını kaydetti.

"İLERİKİ YILLARDA YENİ MEZBAHA YAPACAĞIZ"

Yıllardan beri atıl vaziyette olduğunu belirttiği mezbahanın çalışma sonucu iç ve dış temizliğinin yapıldığını, kireçlenip, ilaçlandığını anlatan Latif, ileriki yıllarda ise yeni mezbaha yapma sözlerinin olduğunu kaydetti.

Köy içerisini ve çevresini kaplayan çöp ve molozların kısa sürede kaldırılıp Akdoğan'a yeni bir çehre kazandırdıklarını söyleyen Latif, "4 aylık sürede 750 kamyon moloz kaldırılmıştır. Tüm kaldırım altındaki dere yatakları temizlenerek, su baskınlarına karşı gerekli tedbirler alındı. Ayrıca kapanmış olan dere yatakları halen temizlenmektedir" dedi.

"OKULLAR VE ÇEVRE TEMİZLENDİ"

Akdoğan'da mevcut tüm okulların kökten çevre temizliği, su temini, tuvalet bakım ve onarım, boya ve badana işlerinin yapıldığına da dikkat çeken Latif, "bu işler okul açıldıktan sonra değil, açılmadan önce yapılmıştır. Eğitime ve çocuklarımıza verdiğimiz değer gün geçtikçe hizmet artırma yoluyla kanıtlanmıştır" dedi.

"SAĞLIK OCAĞININ İHTİYAÇLARI GİDERİLDİ"

Sağlık Ocağı'nın tüm ihtiyaçlarının giderildiğini kaydeden Latif, "su tesisatları, tuvaletleri ve çevre temizliği komple yapılmıştır. Ayrıca Sağlık Ocağı'na belediyemiz tarafından temizlik malzemesi yardımları da yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

"POS ÇİHAZİ TAKTIK"

"Yıllardır vatandaşların istemesine rağmen belediyeye pos cihazı takılmadığını" söyleyen Latif, "Gerekçe olarak da prosedürü fazlaymış denildi. Bizler 1 aylık çalışma ile Vakıflar Banka'sı ve Kooperatif Merkez Bankası ile anlaşarak belediyemize pos cihazı taktırıp 1 ayda 15 bin TL'lik tahsilat yaptık. 3. pos cihazı takmak için de girişimlerimiz devam etmektedir" dedi.

Benzin ve mazottan tasarruf etme amacıyla belediyeye 2 adet motosiklet alındığını söyleyen Latif, ambarlara taktırılan kamera sistemi sonucu yıllarca istismar edildiğini öne sürdüğü mazot ve Belediye'nin tüm demirbaşının kontrol altına alındığını kaydetti.

Personele maaş ve özlük haklarının gününde ödenmeye başlandığına da dikkat çeken Latif, "12 yılın sonunda ilk kez tüm personele aynı anda maaşları ve bayramlıklarının ödendi" dedi.

"ESNAFA OLAN BORÇLAR ÖDENMEYE BAŞLANDI"

Yerli ve yabancı esnaflara olan borçların ödenmeye başlanıp, piyasaya gerekli güvenin sağlandığını belirten Latif, arıtma tesisi, mezbaha ve dalgıçların elektrik borcunun güncel hale getirildiğini kaydetti.

"İKİNCİ BAHAR YAŞAM KULÜBÜ PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ"

Akdoğan Belediyesi'nin 65 yaş ve üzeri vatandaşların yaşam kalitesini artırma hedeflerinden biri olan 'İkinci Bahar Yaşam Kulübü' projesini hayata geçirdiğini belirten Latif, "yaşama geçirilen projede bu hizmetlerden yararlanacak 300 civarında vatandaşımız bulunmaktadır. Bu projeyle yaşlılarımız aylık periyotlarla evlerinde sağlık kontrolünden geçirilerek ihtiyaç duyan üyelere berber ve kuaför hizmeti verilecektir. Tüm üyelerimizin doğum günlerinde ve özel günlerde onlara unutulmadıklarını hatırlatmak adına evlerine ziyarete gidilmektedir. İlerleyen günlerde de gezi turları düzenlemeyi amaçlamaktayız" dedi.

SOSYAL VE KÜLTÜREL ALANDAKİ FAALİYETLER

Akdoğan'da kültürel faaliyetlerde artış olduğunu dile getiren Latif, Yenilikçi Kadınlar Derneği, Akdoğan Belediye Korosu, Tiyatro Çalışmaları, Sinema Gösterimleri belediye çatısı altında olup, çağdaş bir kültür salonuna kavuşuncaya kadar çalışmaların belediye binasında yapılacağını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.