İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

DPUG'den istifa eden 3 vekil UBP'ye katıldı!

DPUG'den istifa eden 3 vekil UBP'ye katıldı!

Demokrat Parti'den geçtiğimiz haftalarda istifa eden Ahmet Kaşif, Hamit Bakırcı ve Ergün Serdaroğlu'nun Ulusal Birlik Partisi'ne katılmak üzere parti Binası'na çağrıldıkları öğrenildi.

Yayın Tarihi: 06/12/14 13:05
okuma süresi: 3 dak.
DPUG'den istifa eden 3 vekil UBP'ye katıldı!
A- A A+
Kıbrıs Postası Özel

Ulusal Birlik Partisi Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından çıkan karar doğrultusunda, DPUG'den istifa eden 3 vekilin UBP'ye geri dönmesi kabul edilirken, Kıbrıs Postası'nın ulaştığı Ahmet Kaşif, şu sıralarda UBP'ye çağrıldıklarını ve Parti Binası'na gitmek üzere yola çıktıklarını belirttiler.

Parti Merkezi'nde gerçekleşen tören ile Ahmet Kaşif, Hamit Bakırcı ve Ergün Serdaoğlu resmi olarak Ulusal Birlik Partisi'ne üye oldular.

Öte yandan yapılan iddialara göre DP-UG'den istifa eden üç vekilin UBP'ye katılımını görüşen UBP MYK'sında sözlü münakaşaların yaşandığını öğrenildi.

Ulusal Birlik Partisi Merkez Yönetim Kurulu 12 üye ile toplandı. 5 ret, 1 çekimser oyun ardından Özgürgün oylama yaptırmayıp, Ahmet Kaşif, Ergün Serdaroğlu ve Hamit Bakırcı'nın oy çokluğu ile kabul edildiğini açıkladı.

Katılımlar Meclis Genel Kurulu'nun bilgisine getirilecek.

ÖZGÜRGÜN

UBP Genel Başkanı Özgürgün kararın ardından basına yaptığı açıklamada, UBP Meclis Grubu'nun geçen Perşembe günü 3 milletvekilinin partiye katılmak amacıyla yaptıkları başvuruyu görüştüğünü ve partiye katılımları yönünde tavsiye kararı ürettiğini anımsatarak, bu kararın bugün Genel Yönetim Kurulu'na sunulduğunu belirtti.

Toplantıda, Genel Yönetim Kurulu'nun oy çokluğu ile 3 bağımsız milletvekilinin UBP'ye katılımı yönünde karar ürettiğini ifade eden Özgürgün, genel başkanı olarak görevinin tüzüğe uygun biçimde karar alma, birlik ve beraberlik yanında alınan kararlara uyulmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Toplantı sırasında çıkan tartışmaların ve karar sonrası karara karşı çıkanların partiden istifa edecekleri yönünde yaptıkları söylemlerin sorulması üzerine ise Özgürgün, her partide olduğu gibi UBP'de de birtakım tartışmaların yaşandığını ve tüm kararların yaşanan tartışmalardan sonra alındığını söyledi.

Özgürgün "Parti olmak oy çokluğu ile alınan bir karar olsa da bu kararı tüm partinin kararı olarak kabul etmektir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.