İÇ HABERLER
okuma süresi: 8 dak.

Lefkoşalı da tramvay istiyor!

Lefkoşalı da tramvay istiyor!

Mağusa'daki tramvay projesinin ses getirmesinin ardından Başkent Lefkoşa'daki vatandaşın da tramvay beklentisi olduğu ortaya çıktı. Kıbrıs Postası'na konuşan Lefkoşalı, trafiğin ve nüfusun Lefkoşa'da daha yoğun olduğunu belirterek, "Tramvay yapılması şart" dedi.

Yayın Tarihi: 09/12/14 08:56
okuma süresi: 8 dak.
Lefkoşalı da tramvay istiyor!
A- A A+

2011 yılında Lefkoşa için hazırlanan tramvay projesinin önemli isimlerinden biri olan CTP-BG Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis Üyesi Onur Olguner de, Kıbrıs Postası'na konuşarak, "Lefkoşa'da Tramvay olması gerektiğine inanan halkın arasında ben de varım" dedi

Eniz ORAKCIOĞLU

Gazimağusa'da ses getiren tramvay projesi halkı oldukça memnun ederken, Başkent Lefkoşa'da yaşayan vatandaşlarda Lefkoşa'ya tramvay hattı getirilmesi konusunda seslerini yükseltmeye başladı. Kıbrıs Postası olarak vatandaşın tramvay konusunda nabzını ölçerek, onlara 'tramvaya ihtiyaç varmı, tramvay gereklilikmi?' diye sorduk. Vatandaş, özellikle Lefkoşa'nın tramvaya ihtiyacı olduğu görüşünde. Tramvay geldiği takdirde, trafiğin rahatlayacağını düşünen vatandaş, büyük bir heyecanla bu projenin Lefkoşa için de hayata geçmesini bekliyor.

2011 yılında Lefkoşa tramvay projesi hazırlandı

CTP-BG Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis Üyesi Onur Olguner, Tramvay projesini 2011 yılında yapılacak imar planı değişikliği için hazırladıklarını belirterek, "Gönüllü şehir plancıları, mühendisler ve mimarlar olarak hazırladığımız projede Hafif Raylı Toplu Taşıma Sisteminin önerisini, imar planı değişikliği olarak planlama dairesine sunduk. Maalesef Şehir Planlama değişikliğe dâhil etmedi. Detaylı bir kitapçık haline getirdiğimiz projenin içerisinde arazi kullanım, güzergâhlar, duraklardan yürüme mesafeleri, durak etki alanları, yol kesitleri, inşaat uygulama araştırmaları, örnek uygulamalar ve birçok detay mevcut idi" şeklinde konuştu.

"10 yıllık süreçte tamamlanacaktı"

Olguner, projenin 3 etap içerdiğine dikkat çekerek, "Bu 3 etabın on yıllık bir süreç içerisinde tamamlanmasını öngörmüştük. Etaplar ilerlerken dolmuş tabanlı toplu taşıma sisteminin tekrardan güçlendirilerek projeye destek vermesi ve proje tamamlanana kadar eksik kalan bölgelere hizmet vermesi önemli bir detay idi" dedi.

"Çalışmalara katkı koyabiliriz"

Olguner, sözlerine şu şekilde son verdi; "Turizm ve eğitim alanlarından önemli bir gelir elde eden ülkemizde tramvay sistemi kurmak üniversiteler ve turizm açısından oldukça önemlidir. Tramvay sistemi bu alanların gelişmesine de katkı sağlar. Bununla birlikte ülkemizdeki 'her erişkine bir araba' kültürünün kırılması bakımından da büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda Lefkoşa'da Tramvay olması gerektiğine inanan halkın arasında ben de varım. İstenmesi halinde, böyle bir çalışmada yardımcı olması amacıyla yaptığımız çalışmaları bakanlık ile paylaşabiliriz. Çalışmalara katkı koyabiliriz."

Berkay Özdoğu: "Ekonomik yolculuk fırsatı"

"Lefkoşa'da da Tramvay olması gerekiyor. Türkiye'de her yerde var. Tramvay trafiği rahatlatıyor ve daha ekonomik yolculuk fırsatı tanıyor. Bunun yanında özellikle başkent Lefkoşa'da oluşan trafik sorunu büyük bir ölçüde çözülmüş olur ve ulaşım daha hızlı bir hal alır. Umarım tramvay yapılır, kontrolleri düzenli bir şekilde gerçekleşir ve halk mağdur olmaz."

Berna Ergenç: "Trafik karmaşasından bıktık"

"Mağusa'da yapılması planlanan tramvay Lefkoşa'da da yapılmalı çünkü başkentin trafiği daha yoğun. Artık bu trafik karmaşasından bıktık. Üstelik ülkemizde doğru düzgün toplu taşımacılık yok tramvay bu yönde de bir adım olur diye düşünüyorum."

Ahmet Topal: "Tramvay 10 numara olur"

"Lefkoşa'da bir tramvay 10 numara olur. Başkente yapılacak bir tramvay trafiği büyük ölçüde rahatlatır."

Mehmet Ömerpaşa: "Başkentte tramvay istiyoruz"

"Başkentte de tramvay istiyoruz. Tramvayın trafiği rahatlatacağını ve ulaşımı hızlandıracağını düşünüyorum."

Hilmi Okalpli: "Halkımız arabayı seviyor"

"Bizim halkımız arabayla yolculuk yapmayı seviyor. Bilindiği üzere toplu taşıma ülkemizde çok fazla kullanılmıyor. Eğer tramvay da kullanılmayacaksa veya kullanıma cazip hale getirilmeyecekse anlamı yok."

Alev Şaşmaz: "Tramvay yapılması şart"

"Mağusa'ya tramvay yapılıyorsa Lefkoşa'ya da yapılması şarttır. Çünkü Lefkoşa başkent olmasının getirdiği birçok sebeple daha yoğun bir trafikle karşı karşıya kalıyor. Her evde toplu taşımacılık olmadığı için 2 veya 3 araç bulunuyor, tramvay yapılması araç çokluğunun da önüne geçecektir."

Solmaz Türkoğlu: "Tramvay büyük avantaj"

"Tramvay Lefkoşa için büyük bir avantaj ve yapılması gerekli. Özellikle şehir içinde okul, iş giriş ve çıkış saatlerindeki yoğunluğu rahatlatmak ve okullar güzergâhına yapılacak bir tramvay trafik konusunda birçok sorunun çözülmesine yarar sağlayabilir."

Esat Obenler: "Hızlı ulaşımı sağlayacak"

"Hızlı ulaşımı sağlayacak ve trafik keşmekeşine son verecek tramvayın biran önce Lefkoşa'ya da yapılması gerektiği düşüncesindeyim."

Meral Azimli: "Çok güzel olur"

"Bence Lefkoşa'ya tramvay yapılması birçok konuda halkımıza faydalı olur. En başta ucuz ve hızlı ulaşım sağlanır. Trafik çok büyük ölçüde rahatlar. Kısaca çok güzel olur"

Gülşen Savaş: "Kesinlikle tramvay yapılmalı"

"Kesinlikle Lefkoşa'ya da tramvay yapılmalı, Çünkü ulaşımı kolaylaştıracağına inanıyorum. Fakat düzenleme öyle bir olmalı ki toplu taşımacılıkta yaşadığımız büyük sorunu çözebilelim ve geç saatlere kadar ulaşım imkânı sağlansın."

Burcu Özdaim: "Tramvay sıkıntıları çözebilir"

"Bence Mağusa da yapılması planlanan tramvay gibi Lefkoşa'da da yapılsa güzel olur. Ülkemizin özellikle Lefkoşa olmak üzere genelinde ulaşımda büyük sıkıntı var ve bu sıkıntı tramvayla birlikte çözülebilir."

Yusuf Yöncü: "Yaşlılar için iyi olur"

"Tramvay yapılması özellikle yaşlılar için iyi olur. Fakat güzergâh iyi planlanmalı ve yapılırken yollar trafiğe kapatılmamalı."

Hatice Şengül: "Tramvay Lefkoşa'ya çok şey katar"

"Ülkemizde toplu taşıma araçları olduğu halde vatandaş tarafından kullanılmıyor. İnsanlar bilinçlendirilip bu konuda tramvay kullanımına teşvik edilirse bir tramvay Lefkoşa'ya çok şey katar."

Gökhan Karaman: "Trafiği rahatlatır"

"Lefkoşada trafik Mağusa'dan da kalabalık, bu sebeple başkente de bir tramvay şart. Tramvayın şehrin trafiğini büyük ölçüde rahatlatacağına inanıyorum."

Hasan Abahorlu: "kullanım teşvik edilmeli"

"Tramvay olsa şehir içi ulaşımda trafik yükü azalacak, fakat kullanım teşvik edilecekse, ücretler düşük olacaksa bizim için iyi olacaktır. Aksi halde anlamı yok. Bunlarla birlikte öğrenciler için büyük avantaj olacak."

Mehmet Altıparmak: "Lefkoşa'ya da bir tramvay gerek"

"Ülkemizde yaşanan trafik sorunu tramvayla büyük ölçüde çözülür ve insanlar gideceği yere tramvayla daha hızlı ulaşma şansı yakalar. Kısaca Lefkoşa'ya da bir tramvay gerek.

Mehmet Demirtaş: "Ucuz ulaşım"

"Lefkoşa'ya tramvay yapılması çok iyi olur. Trafik rahatlar, ucuz ulaşım sağlanır ve kişiler gideceği yere daha hızlı gider."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.